Procés participatiu del Pla Europa
#PlaEuropa Contribució ciutadana al llibre blanc que servirà per guiar les futures accions del Govern a Europa
Cambios en "Futurs pressupostos de la UE (fòrum en línia fins el 10 de març)"
Descripción (Català)
-
-
Pregunta:
Ens cal més o menys pressupost europeu?
Objectius:
- Debatre sobre la utilitat del pressupost europeu per la ciutadania europea.
- Qüestionar si la seva funció és la d’augmentar l’equitat o augmentar l’eficiència.
- Reflexionar sobre si per construir una Europa federal i social cal augmentar el pressupost europeu (o si per contra, una unió bancària i de capitals ja actua com a instrument contra-cíclic).
- Debatre si cal més o menys transnaciolisme.
Paraules claus: PAC, fons de cohesió, Horitzó Europa, fons social europeu, eficiència, equitat, igualtat de gènere, Europa federal, unió bancària, unió de capitals.
Com s’exposa en el llibre verd del Pla Europa el Govern creu que els pressupostos europeus són essencials de cara els propers anys perquè marcaran les diferents polítiques de la UE. Per aquesta raó volem uns pressupostos més ambiciosos que ens permetin fer front als reptes d’immigració, medi ambient i la innovació i el desenvolupament econòmic, entre d’altres; uns pressupostos que tinguin en compte el principi de subsidiarietat i financin una política de cohesió i agrícola innovadora i cohesionadora.
Tot i això detectem que dins la societat hi ha altres col·lectius i persones que consideren que ja es destinen suficients diners a la Unió Europea, o bé que els que s’adjudiquen s’haurien de dedicar a altres àmbits, i per això creiem convenient realitzar aquest webinar per tal de donar veu aquestes percepcions.
Per tal d'oferir diverses visions sobre els assumptes que ha de gestionar Europa i animar a la ciutadania a participar d'aquests debats, el webinars és un punt de trobada entre experts provinents d'àmbits diferents i amb opinions heterogènies.
Aquest eix comptarà amb tres experts i un moderador. Els experts provindran dels següents àmbits: món polític i/o institucional; acadèmia i/o think tanks; organitzacions no governamentals, món empresarial i/o activistes.
És per això que hem cregut convenient convidar a aquest seminari web l'eurodiputat i membre de la Comissió de Pressupostos del Parlament Europeu, Jordi Solé; representant la Fundació Catalunya Europa, Joan Majó; així com el director de l’oficina de Barcelona i director de projectes de DFC FWC, Marc Sabadí. Finalment, la presidenta de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, Teresa Carreras, serà l'encarregada de moderar aquesta sessió.
El webinar sobre els futurs pressupostos de la UE es celebrarà el dijous 21 de febrer de 2019 de les 18:00 a les 20:00 h. Visualitza el webinar en directe i participa del debat a través de Twitter amb l’etiqueta #PlaEuropa. Si no pots veure el webinar en directe, tens la possibilitat de visualitzar-lo a posteriori en aquest apartat. Així mateix, participa al fòrum en línia habilitat a aquest portal durant les dues setmanes i mitja posteriors al webinar.
-
+
Pregunta:
Ens cal més o menys pressupost europeu?
Objectius:
1) Debatre sobre la utilitat del pressupost europeu per a la ciutadania europea.
2) Qüestionar si la seva funció és la d’augmentar l’equitat o augmentar l’eficiència.
3) Reflexionar sobre si per construir una Europa federal i social cal augmentar el pressupost europeu (o si, per contra, una unió bancària i de capitals ja actua com a instrument contracíclic).
4) Debatre si cal més o menys transnacionalisme.
Paraules claus: PAC, fons de cohesió, Horitzó Europa, fons social europeu, eficiència, equitat, igualtat de gènere, Europa federal, unió bancària, unió de capitals.
Com s’exposa en el llibre verd del Pla Europa, el Govern creu que els pressupostos europeus són essencials de cara als propers anys perquè marcaran les diferents polítiques de la UE. Per aquesta raó, volem uns pressupostos més ambiciosos que ens permetin fer front als reptes d’immigració, medi ambient i la innovació i el desenvolupament econòmic, entre d’altres; uns pressupostos que tinguin en compte el principi de subsidiarietat i financin una política de cohesió i agrícola innovadora i cohesionadora.
Tot i això, detectem que dins la societat hi ha altres col·lectius i persones que consideren que ja es destinen suficients diners a la Unió Europea, o bé que els que s’adjudiquen s’haurien de dedicar a altres àmbits, i per això creiem convenient realitzar aquest webinar, per tal de donar veu a aquestes percepcions.
Per tal d’oferir diverses visions sobre els assumptes que ha de gestionar Europa i animar la ciutadania a participar d’aquests debats, el webinar és un punt de trobada entre experts provinents d’àmbits diferents i amb opinions heterogènies.
Aquest eix comptarà amb tres experts i un moderador. Els experts provindran dels següents àmbits: món polític i/o institucional; acadèmia i/o think tanks; organitzacions no governamentals, món empresarial i/o activistes.
És per això que hem cregut convenient convidar a aquest seminari web l’eurodiputat i membre de la Comissió de Pressupostos del Parlament Europeu Jordi Solé; l’exministre d’Indústria i Energia entre 1985 i 1986 i col·laborador a la Fundació Catalunya Europa, Joan Majó; i el director de l’oficina de Barcelona i director de projectes de DFC FWC, Marc Sabadí. Finalment, la presidenta de l’APEC, Teresa Carreras, serà l’encarregada de moderar aquesta sessió.
El webinar sobre els futurs pressupostos de la UE se celebrarà el divendres 22 de febrer de 2019 de les 15.30 a les 17.30 h. Podeu visualitzar el webinar en directe i podeu participar del debat a través de Twitter amb l’etiqueta #PlaEuropa. Si no podeu veure el webinar en directe, teniu la possibilitat de visualitzar-lo a posteriori en aquest apartat. Així mateix, participeu al fòrum en línia habilitat a aquest portal durant les dues setmanes i mitja posteriors al webinar.
Instrucciones para participar (Català)
-
-
Els webinars funcionaran de la següent manera:
- Consulta dels documents marc prèviament al debat en línia.
- Visualitza el webinar en directe i participa del debat a través de Twitter amb l’etiqueta #PlaEuropa.
- Participa al fòrum en línia habilitat a aquest portal durant les dues setmanes i mitja posteriors al webinar.
I si no pots veure el webinar en directe?
- Si no pots veure el webinar en directe, tens la possibilitat de visualitzar-lo a posteriori a l’apartat corresponent.
-
+
Els webinars funcionaran de la següent manera:
- Consulteu els documents marc prèviament al debat en línia.
- Visualitzeu el webinar en directe i participeu del debat a través de Twitter amb l’etiqueta #PlaEuropa.
- Participeu al fòrum en línia habilitat a aquest portal durant les dues setmanes i mitja posteriors al webinar.
I si no podeu veure el webinar en directe?
- Si no podeu veure el webinar en directe, teniu la possibilitat de visualitzar-lo a posteriori a l’apartat corresponent.