" class="part-icon-bars">

Procés participatiu del Pla Europa

#PlaEuropa Contribució ciutadana al llibre blanc que servirà per guiar les futures accions del Govern a Europa

Fase 4 de 4
Redacció del llibre blanc 01/04/2019 - 26/05/2019
Fases del procés

Economia circular i bioeconomia (fòrum en línia fins el 17 de març)

Avatar: Debat oficial Debat oficial
11/01/2019 17:08   3 comentaris 0 adhesions
28 Febrer 2019
19:00
24 Març 2019
21:00
Número d'adhesions0
Participants 1
Grups 0
Referència: II-DEBA-2019-01-13
Versió 31 (de 31) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/plaeuropa/f/2394/debates/13/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/plaeuropa/f/2394/debates/13/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Pregunta:

Economia circular: canvi “estètic” o canvi estructural?  


Objectius:

  1. Discutir com Catalunya es posiciona davant dels nous reptes globals com, per exemple, la constatació que els recursos són finits.
  2. Què poden aportar l’economia circular i la bioeconomia per davant d’altres sistemes econòmics en la preservació del medi ambient.
  3. La necessitat d’un canvi de paradigma.


Paraules claus: economia circular, bioeconomia, polítiques de sostenibilitat, riscos ambientals, sistema econòmic lineal tradicional, agenda urbana, canvi climàtic, Agenda 2030 ODS.

Visualitzeu el debat del passat 28 de febrer que va tenir lloc entre el director de Planificació Estratègica de l'Agència de Residus de Catalunya, Francesc Giró; el vicepresident i fundador de la Fundació ENT, Ignasi Puig Ventosa; i la responsable de Desenvolupament Sostenible, Energia i Agenda 2030 de Foment del Treball, Alba Cabañas. Finalment, el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Arnau Queralt, va ser l’encarregat de moderar aquesta sessió.

Documents marc pel webinar sobre economia circular i bioeconomia:

Per participar en el debat cal enregistrar-se al portal participa deixant un correu electrònic. Si encara no ho esteu, podeu fer-ho aquí.

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Bon dia,
Donem per iniciat aquest espai de fòrum virtual que articula l’àmbit dels Economia circular i bioeconomia, del Pla Europa. Nosaltres serem els responsables de la dinamització dels fòrums, que tenen una durada de dues setmanes i mitja. Concretament, el fòrum sobre Economia circular i bioeconomia de la UE estarà obert fins el dia 17 de març.

Cal destacar que l’objectiu d’aquest procés participatiu és facilitar que la ciutadania deliberi i contribueixi al llibre blanc de la Generalitat, que ha de permetre concretar el paper de Catalunya en la definició del futur d’Europa.

Us animem a veure el webinar i esperem les vostres aportacions.

L’administració de la Generalitat de Catalunya ha fet una aposta per l’economia circular amb l’aprovació de l’Estratègia d’impuls a l’economia verda i a l’economia circular, l’any 2015. Aquest model econòmic es pot impulsar a través de diferents opcions, com són el consum sostenible, el reciclatge, l’allargament de la vida útil dels productes, el disseny ambientalment sostenible, la simbiosi industrial, entre d’altres. En aquesta línia, quines altres mesures pot adoptar l’administració catalana per donar continuïtat a l’estratègia en desenvolupament?

Les ponents van afirmar que la ciutadania no té suficient informació a l’abast sobre els productes que consumeix. Durant el webinar van parlar sobre la proposta d’un etiquetatge, en forma de semàfor, de l’impacte ambiental dels productes. Què et sembla aquesta idea? Tens alguna altra proposta per millorar la informació sobre els productes?

Carregant els comentaris ...