El Pla de suport al tercer sector ambiental
L’any 2011 es va presentar el primer Pla de suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya, que tenia una temporalitat de quatre anys —del 2011 al 2014— i que va impulsar el Departament de Territori i Sostenibilitat d’acord amb les entitats del sector ambiental. L’any 2015 es va elaborar un segon pla quadriennal que refermava la voluntat de millorar la manera de governar, de manera que la cooperació entre la societat i l’Administració definís els eixos de treball en la planificació i execució de les accions de polítiques ambientals i de suport al tercer sector.
Aquest Pla va permetre posar sobre paper, després d’unes sessions de participació i discussió, els reptes que un conjunt d’associacions i fundacions representatives del sector havien expressat repetides vegades. Eren reptes i línies d’actuació enfocades a donar cos i força a un sector imprescindible, si volem avançar cap a una societat moderna on la temàtica ambiental tingui un espai cabdal per dibuixar polítiques de desenvolupament i de progrés.
Un cop tancat aquest segon Pla, el Departament ha decidit desenvolupar un procés d’elaboració de pressupostos participatius.
Els pressupostos participatius
Aquest procés és una prova pilot. És el primera vegada que s’elaboren pressupostos participatius a la Generalitat de Catalunya.
Objectius del procés
Fer partícips a les entitats ambientals catalanes en les polítiques i accions de suport al tercer sector ambiental, i en la promoció del voluntariat ambiental de natura.
Socialitzar l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya 2030 (Estratègia ÉsNatura), i promoure la realització d’accions per fomentar-ne la implicació social.
Com s’articula?
Import total que es posa a pressupost participatiu: 75.000 euros.
L’import màxim de cada projecte serà de 14.999 euros (exclòs IVA).
No podran ser actuacions d’inversió.
Termini d’execució: durant l’any 2019.
Compartir