" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a la Reforma Horària

Procés participatiu per a la Reforma Horària

Fase 2 de 2
Fase final 29/11/2017 - 29/11/2017
Fases del procés

Teixit Productiu.

21/10/2016 02:00  
S'ha de treballar per viure, no viure per a treballar. I amb els horaris actuals passa precisament el contrari: tenim la sensació de que estem tot el dia a l'oficina i no tenim res per a res més. Amb horaris compactats -sempre que es pugui, com és al teixit productiu- aquesta sensació es reduiria dràsticament. Per exemple, treballar de 8 a 17h amb 1h per dinar. Una altra opció seria facilitar la flexibilitat: entrar i sortir quan es vulgui, cumplint un mínim d'hores diàries i tenir un número d'hores setmanals totals a fer, per exemple. Amb això rebaixem l'absentisme i millorem la productivitat. L'opció 2 a això és treballar per objectius, clar que això depèn de la feina. I potenciar el teletreball sempre que es pugui, doncs és un estalvi per l'empresa (llum, aigua, espais, etc.) i pel treballador (temps i desplaçaments). Com podem implantar-ho? Com que a ningú ens agrada que ens obliguin, el millor seria oferir beneficis fiscals a les empreses que introdueixin mesures de flexibilitat/conciliació: reducció en IRPF, Seguretat Social o similar. I publicitant casos d'èxit que evidencien que la productivitat augmenta: treballadors contents = treballadors productius. Mentalitat WIN-WIN!!
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2016-10-74606

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/proces-reforma-horaria/f/2128/proposals/74606/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/proces-reforma-horaria/f/2128/proposals/74606/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (100.0%)

member-avatar Angeles

A favor  Crec que el fet de promoure el canvi cultural que no cal fer pauses per dinar de més d'una hora és una molt bona idea. Per facilitar la logística els treballadors haurien de poder fer una pausa màxima d'una hora i mínima de 30 min en una franja de dues hores.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots