" class="part-icon-bars">

Ordenació dels assentaments

21/08/2020 10:55  
Es proposa fer desaparèixer les possibles zones d'expansió nuclis urbans. Es va en contra, doncs, del repoblament dels nuclis rurals. I tot al contrari, que la ciutadania vagi a viure en grans nuclis urbans. Malgrat està demostrat àmpliament que el despoblament de les zones rurals és quelcom que no es pot assumir ni acceptar social ni econòmicament. Opinem que no hauria de ser així. La malaurada pandèmia del coronavirus ha demostrat com les zones urbanes amb alta densitat són més vulnerables.

Llistat d'adhesions


Referència: II-PROP-2020-08-79169
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ptppenedes/f/2902/proposals/79169/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ptppenedes/f/2902/proposals/79169/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (33.3%)

member-avatar Lluc

A favor  Sí, de fet el Pla estructura el sòlit construït per jerarquies, els grans el potencia i els petits els congela. Amb una visió del territori sobre el conjunt del sistema territorial i l'estructura paisatgística, l'estudi dels assentaments tindria més lògica des d'un estudi integral dels tres elements, entesos com una galàxia. Tenint en compte que ja no estem davant d'una època de creixement, sinó de contenció i rehabilitació, l'objectiu del Pla ja no és la manera de créixer, sinó trobar les variables algorítmiques d'un model que tingui en compte , no només d'activitats econòmiques i de llocs de treball o de localització de polígons industrials, o de traçar noves autovies, sinó valorar el què tenim i el què ens fa falta dins del marc de lluita contra la crisi ambiental, les futures pandèmies, la millora de serveis sanitaris, culturals i educacionals. Per això, parlar de creixements urbans, només, és un plantejament deficitari, tenint en compte que estem al començament del Pla.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

A favor  

Sí, de fet el Pla estructura el sòlit construït per jerarquies, els grans el potencia i els petits els congela.

Amb una visió del territori sobre el conjunt del sistema territorial i l'estructura paisatgística, l'estudi dels assentaments tindria més lògica des d'un estudi integral dels tres elements, entesos com una galàxia.

Tenint en compte que ja no estem davant d'una època de creixement, sinó de contenció i rehabilitació, l'objectiu del Pla ja no és la manera de créixer, sinó trobar les variables algorítmiques d'un model que tingui en compte , no només d'activitats econòmiques i de llocs de treball o de localització de polígons industrials, o de traçar noves autovies, sinó valorar el què tenim i el què ens fa falta dins del marc de lluita contra la crisi ambiental, les futures pandèmies, la millora de serveis sanitaris, culturals i educacionals.

Per això, parlar de creixements urbans, només, és un plantejament deficitari, tenint en compte que estem al començament del Pla.

Avatar: Participant eliminada

El territori del qual estem parlant no encaixa en cap cas amb l'estereotip del "despoblament de zones rurals": el Penedès rep un degoteig constant de nous habitants amb elevat nivell cultural que migren de les zones metropolitanes a un territori relativament proper, però molt més endreçat. La qualitat ambiental del Penedès no és fruit de l'atzar, sinó que es va guanyar posant fre als projectes "desarrollistes" planificats pels grans terratinents a les acaballes del franquisme.

Caldria primer resoldre els problemes més obvis. primer el dret a l'habitatge: qué proposa el pla per resoldre el problema dels habitatges buits, una mitjana de 10-12% en molts municipis rurals de la vegueria? per no parlar de les urbanitzacions insostenibles. Un cop resolt aixó, llavors veure les necesitats poblacionals sostenibles. Sembla que el Pla sigui la justificació per llençar noves promocions urbanístiques que ja sabem a qui beneficien.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...