" class="part-icon-bars">

Reglament dels tributs gestionats per l’Agència Catalana de l’Aigua

#tributsaigua Consulta pública prèvia l’elaboració del projecte de Decret pel qual s’aprova el reglament dels tributs gestionats per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Fase 2 de 2
Fase Retorn 25/04/2022 - 29/04/2022
Fases del procés

Espectes a tenir en compte o valorar.

03/03/2022 13:07  
Rebutjada

- Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat en relació al Reglament que s’ha d’aprovar? 

Estaria bé que el reglament a aprovar valorés la millora ambiental realitzada, aportada cíclicament o esporàdicament pel contribuent, que sigui demostrable, en el següent rebut.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

La proposta formulada es refereix a l’establiment d’una bonificació en relació amb els tributs gestionats per l’Agència Catalana de l'Aigua que no pot ésser objecte de la proposta de disposició atès que es tracta d’elaborar una proposta de norma reglamentària de caràcter procedimental, adreçada a desenvolupar la regulació dels procediments de recaptació i gestió dels esmentats tributs. No tindrà per objecte, per tant, la regulació dels elements substantius dels diferents tributs, atesa la reserva legal a que se sotmet aquesta regulació, de conformitat amb els articles 31.3 i 133 de la Constitució, i en concret la Llei General tributaria preveu en el seu article 8, que les bonificacions han d’estar establertes per Llei.

Ara bé, informar a la Llei reguladora del cànon de l’aigua ja es preveu un sistema de trams per bonificar a qui faci un ús eficient de l’aigua, en concret, l’article 69 del TRLAC estableix que en els usos domèstics d’aigua i en el cas d’habitatges, el tipus s’afecta de coeficients diferents en funció del tram de consum mensual de l’abonat, de tal forma que l’estructura del cànon de l’aigua aplicable als usos domèstics és progressiva i creixent a mida què el consum s’aparta del què denominem dotació bàsica.

Aquest sistema d’aplicació del cànon per trams de consum amb aplicació de coeficients creixents paral·lelament a l’augment de consum, és un instrument de política d’estalvi d’aigua molt eficient, sempre respectant, òbviament, un tram de consum domèstic bàsic a un preu assequible. És a dir, d’acord amb l’exposat, l’import del cànon de l’aigua corresponent a tots els usos domèstics és igual per a tots els usuaris domèstics i només varia el seu import en funció del volum d’aigua consumit i dels trams o coeficients a què està afecta particularment cada usuari, en funció del nombre de persones residents (empadronats) a l’habitatge.

Amb els trams és dona compliment a un dels objectiu del cànon de l’aigua, que com la resta d’impostos ambientals és estimular a l’usuari per l’adopció de conductes ambientals correctes, què en el cas del cànon de l’aigua es materialitza en conductes encaminades a l’estalvi d’aigua. Per tant, ja s’està donant resposta a la petició de l’interessat, atès que es té en compte en el càlcul de la quota a pagar del cànon de l’aigua el consum d’aigua responsable

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2022-03-83577
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/reglament-tributs/f/3383/proposals/83577/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/reglament-tributs/f/3383/proposals/83577/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...