Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can configure and accept the use of the cookies, and modify your consent options, at any time.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

Aportacions Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT)

El Codinucat creu necessari la incorporació de la professió de dietista-nutricionista en el present Decret, concretament i en referència a la pàg 30/36 on s'especifica:

U.11 Nutrició i dietètica: unitat assistencial en la qual, sota la responsabilitat d'un facultatiu o facultativa, s'encarrega de l'adequada alimentació i nutrició dels pacients ingressats i dels que necessiten continuar el tractament dieteticonutricional després de l'ingrés.

Considerem necessari incorporar:

U.11 Nutrició i dietètica: unitat assistencial en la qual, sota la responsabilitat d'un diplomat/a o graduat/da en Nutrició Humana i Dietètica, s'encarrega de l'adequada alimentació i nutrició dels pacients ingressats i dels que necessiten continuar el tractament dieteticonutricional després de l'ingrés. A més a més de dur a terme funcions i activitats pròpies de la seva titulació, amb finalitat preventiva, educativa o terapèutica.

Aquesta aportació es sustenta amb:

*La Llei 44/2003, de 21 de novembre (B.O.E. 22-11-2003), d’Ordenació de les Professions Sanitàries (LOPS) estableix com a tal, en el seu article 2, que la professió de dietista-nutricionista és aquella per a l’exercici de la qual habilita el títol de Diplomat en Nutrició Humana i Dietètica, i en l’article 7.2.g) de la LOPS qualifica als Dietistes-Nutricionistes com:
“Diplomats universitaris en Nutrició Humana i Dietètica que desenvolupen activitats orientades a l’alimentació de la persona o de grups de persones adequada a les necessitats fisiològiques i, si escau, patològiques d’aquestes, d’acord amb els principis de prevenció i salut pública.

*Segons la Conferència de Consens del Perfil Professional del Diplomat en Nutrició Humana i Dietètica:

“Un dietista-nutricionista és un professional de la salut, amb titulació universitària, reconegut com un expert en alimentació, nutrició i dietètica, amb capacitat per a intervenir en l’alimentació d’una persona o grup, des dels següents àmbits d’actuació: la nutrició en la salut i en la malaltia; el consell dietètic; la investigació i la docència; i la salut pública des dels organismes governamentals, les empreses del sector de l’alimentació, i la restauració col·lectiva i social.”


*I segons la European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD):
“El dietista-nutricionista és una persona qualificada i legalment reconeguda per a poder aconsellar una bona alimentació, tant per a grups de persones o d’individus, amb un bon estat de salut, com d’aquells que necessiten un règim terapèutic.”

*L’Ordre CIN/730/2009, de 18 de març, per la qual s’estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per a l’exercici de la professió de dietista-nutricionista, deixa especificat que: “La professió de dietista-nutricionista és una professió regulada l'exercici de la qual requereix estar en possessió del títol oficial universitari de Diplomat o Graduat en Nutrició Humana i Dietètica.”

Esperant puguin tenir en compte aquestes aportacions i així creant la redacció similar a la d'altres professions sanitàries com U.59, U.60, U.61.

Comment

Confirm

Please log in

The password is too short.

Share