" class="part-icon-bars">

Regulació dels vigilants municipals

#seguretat, administració local Consulta pública prèvia relativa al Projecte de decret de regulació dels vigilants municipals

Fase 1 de 1
Propostes 18/03/2024 - 18/04/2024
Fases del procés

Modificació Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març

11/04/2024 13:30  

Modificar l'art. 5.1.2 de la LLei Orgànica de cossos i foreces de seguretat, on s'atorga als vigilants competències idèntiques a les de la policia local. Si mantenim aquesta possibilitat mai es donarà per tancada l'ambiguitat entre les funcions dels vigilants municipals i policies locals.

Al Decret s'ha d'especificar si tenim o no competències en seguretat ciutadana o fins i tot el límit de la col·laboració en aquesta matèria. Les eines seran proporcionals a les competències.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions9

Referència: II-PROP-2024-04-88673
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/vigilantsmunicipals/f/4062/proposals/88673/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/vigilantsmunicipals/f/4062/proposals/88673/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (33.3%)

member-avatar DANIEL

En contra  Que pongan las funciones claras y las que son que hacemos todas las funciones como las policías locales

El que causa aquesta ambigüitat és l'art. 13 de la 16/91. Les competències per a eliminar-lo hi són, en canvi per modificar la 2/86 poc hi pot fer la Generalitat.

En contra  

Que pongan las funciones claras y las que son que hacemos todas las funciones como las policías locales

Crec que la teva proposta està encaminada a la part administrativa, però que justament la llei que ens desconcerta i que crea ambigüitat a nivell de seguretat, tant jurídica com professional i personal és la 16/91, on les quatre funcions que se'ns atorga, sobretot la de custòdia d'edificis i instal·lacions municipals i la d'auxili al ciutadà, donen lloc a que estiguem fent tasques de seguretat ciutadana i inclús ordre públic en instal·lacions esportives.
La 2/86 no té cap ambigüitat, és claríssima i les funcions a fer vénen perfectament detallades, l'únic que per aplicar-la cal reconversió a policia local, que no passaria absolutament res, ans el contrari, els territoris on prestem servei es veurien totalment beneficiats amb el mateix dret a la seguretat i amb uns agents totalment regulats i formats. La nova llei, ha de posar explícitament que sóm Forces i Cossos de Seguretat, perquè la 2/86 implícitament ja ho fa al atorgar-nos totes les competències de les policies locals.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...