Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Vins Vinents – Debat i reflexió estratègica per al futur del sector de la vinya i el vi a Catalunya

#vinsvinents Espai de cocreació amb diferents agents per debatre els principals reptes del sector vitivinícola de Catalunya en el marc 2020 – 2030

Fase 3 de 3
Fase 3. Presentació proposta de conclusions i recomanacions 11/12/2020 - 11/01/2021
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Vins Vinents és un espai de cocreació amb diferents agents per debatre els principals reptes del sector vitivinícola de Catalunya en el marc 2020 – 2030 amb l’objectiu de donar un nou impuls al vi català amb la implicació de tots i totes.

Vins Vinents neix de la voluntat manifesta de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i l’Associació Vinícola Catalana (AVC) d’organitzar un gran congrés sectorial per proposar estratègies de futur, amb l’acord del Consell Assessor de l’INCAVI, format per les dotze denominacions d’origen catalanes, JARC, Unió de Pagesos, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Institut del Cava, Pimecava, ACC1Ó, Prodeca i els Departaments d’Agricultura, Empresa i Coneixement, Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu és debatre els principals reptes del sector vitivinícola de Catalunya en el marc 2020 – 2030 per donar un nou impuls al vi català amb la implicació de tots i totes.


Fases del procés

Vins Vinents serà un procés obert i participatiu que s’estructura en les següents fases:

(amb motiu de la crisi sanitària s'ha modificat el funcionament)

Fase 1 – Grups de Treball (desembre 2019 – febrer 2020)

Quatre grups de treball, un per cada àmbit, formats per una trentena de persones escollides pel Consell Assessor de l’INCAVI, debaten de forma interna els reptes i les oportunitats del vi català en diferents trobades i sessions participatives. Tota la documentació fruit d’aquestes sessions de treball serà pública en aquest espai de participació.  

Fase 2 – Jornades Obertes (pel COVID, algunes passen a ser telemàtiques) (març 2020 - desembre 2020)

Cada grup de treball organitza sessions obertes i telemàtiques per debatre i tancar un document amb les principals recomanacions. Paral·lelament s’obrirà el debat a la ciutadania a través d’aquest espai Participa i també s'incorporaran les propostes.

Fase 3 – Presentació al Consell Assessor de l'INCAVI de les recomanacions i conclusions de Vins Vinents.

Presentació de les conclusions al Consell Assessor de l'INCAVI, gener 2021.

Jornada final (pendent de data)

La voluntat és organitzar una jornada per explicar de forma pública les conclusions i recomanacions. La voluntat és fer-la al primer semestre de 2021, depenent de la situació sanitària i les recomanacions d'aquell moment.


Àmbits de Treball

S'estructura en quatre àmbits de treball:

  • Grup I - Organització del Sector.

Temes a debat: ESTRATÈGIA DE FUTUR, NORMATIVES, LLEIS, COMPETÈNCIES, AUTOGOVERN, COORDINACIÓ, TERRITORI, MEDI AMBIENT, RELLEU, JOVES, RENDIBILITAT, VERTEBRACIÓ, SINÈRGIES.

  • Grup II - Economia i Mercats.

Temes a debat: TENDÈNCIES, INVESTIGACIÓ DE MERCATS, CADENA DE VALOR, DISTRIBUCIÓ, CANALS DE VENDA, ENOTURISME, DIVERSIFICACIÓ ECONÒMICA

  • Grup III - Recerca, Desenvolupament i Transferència Tecnològica.

Temes a debat: CANVI CLIMÀTIC, ECONOMIA CIRCULAR, SOSTENIBILITAT, SALUT, CULTURA DE RECERCA, CLÚSTERS

  • Grup IV - Cultura del vi i Comunicació.

Temes de debat: ENOTURISME, VALORS, SOSTENIBILITAT, COMUNICACIÓ, INTERNET, MITJANS DE COMUNICACIÓ, JOVES, CULTURA, CONTINGUTS

T'animem a participar! Fes les teves propostes segons els diferents eixos de debat.

Documents restacadi

Propostes Veure tots (8)

Seria interessant tenir una marca paraigües , que ens uneixi i que ens doni a conèixer a tots els...
Veure tots (8)
Qui participa Viticultors, enòlegs, sommeliers, professionals vinculats al sector de la vinya i el vi, comunicadors, periodistes i ciutadania.
Àrea Departament de Accion Climatica, Alimentacion e Agenda Rurau
Grup promotor INCAVI
Disposa de retorn
Data d'inici Lo 10 de febrièr de 2020
Data de finalització Lo 11 de decembre de 2020
Referència: II-PART-2020-01-310

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/vinsvinents/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/vinsvinents/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

11

Participants

53

Seguidores

9

Comentaris

8

Propostes

7

Adhesions

4

Trobades

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes