" class="part-icon-bars">

Projecte de nou decret de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes

#NouDecretCNVM Consulta pública prèvia a l'elaboració del nou decret de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes

Fase 2 de 2
Retorn 13/10/2022 - 21/10/2022
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

Aprovar un nou decret que reguli el règim jurídic de forma integral de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes, tot adaptant-lo a les modificacions legislatives que s’han produït els darrers temps i a la realitat actual.

La Comissió Nacional per una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes és l'òrgan impulsor del treball en xarxa i de les estratègies acordades en l'eradicació de les violències masclistes, el decret 60/2010 de l'11 de maig regula la seva existència però cal una actualització profunda per tal d’adaptar i incorporar noves funcions, millorar la seva composició i la seva finalitat donada la realitat actual.

Els objectius d'aquest nou decret:

-Desenvolupar polítiques d’equitat des d’un enfocament integral de drets humans.

- Actualització del lideratge i consolidació com a màxim òrgan de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per a la coordinació i assessorament institucional en el compromís de fer efectiu el dret de no discriminació de les dones.

- Exercir com a màxim òrgan coordinador dels circuits territorials i actualitzar-los (incorporant el marc lògic de la Recomanació Núm. 35 del Comitè CEDAW i els paradigmes més recents en relació amb les violències masclistes, amb perspectiva feminista interseccional).

-Reformulació del lideratge dels grups de treball i millora de la coordinació tècnica.

- Incorporació del marc del Conveni del Consell d’Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica (Conveni d’Istanbul) i els criteris de seguiment del Grevio.

Departament Departament d'Igualtat i Feminismes
Disposa de retorn
Data d'inici 28 de Setembre de 2022
Data de finalització 21 de Octubre de 2022
Referència: II-PART-2022-09-533

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/violencies-masclistes/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/violencies-masclistes/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

25

Seguidores