" class="part-icon-bars">

Comitè de Profit

#Comitedeprofit Prevenció de les pèrdues i el malbaratament i aproftiament alimentari a Catalunya

Ayuda

Son espacios de encuentro entre Administración y ciudadanía para llevar a cabo debates regulares en torno a políticas sectoriales.


Cerrar la ayuda

Acerca de esta asamblea

Grup d’intercanvi i treball en xarxa d’entitats, empreses, centres de recerca i administració pública implicades en la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari a Catalunya. 

El grup es constitueix inicialment el 2017 impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya en el marc del projecte europeu Ecowaste4food i s’ha anat consolidant com a espai d’intercanvi entre els agents en els últims anys. 

Dins del projecte Interreg Europe Ecowaste 4 food” (2017-2020), l’Agència de Residus de Catalunya va impulsar la creació del comitè estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris de Catalunya, per tal d’elaborar de manera coordinada el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).  

La continuïtat del comitè més enllà del projecte europeu es va acordar a principis de 2021, donat que la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris és un tema plenament vigent impulsat per la Llei 3/2020 i que el comitè ha esdevingut un punt de trobada molt útil per als diversos agents implicats. 

El comitè de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, anomenat també Comitè de Profit, està format per agents clau provinents de l’administració pública, l’àmbit empresarial, la recerca i les universitats i les entitats socials i ambientals. L’Agència de Residus de Catalunya és l’entitat responsable de la seva dinamització. 

Els objectius del Comitè de Profit són: 

  • Generar valor a les organitzacions que en formen part a través de la seva activitat. 
  • Facilitar i difondre informació sobre la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya i arreu. 
  • Promoure i facilitar l’intercanvi d’experiències, l’aprenentatge compartit i la creació de contactes entre les organitzacions membres. 
  • Donar visibilitat als projectes impulsats per les organitzacions membres en l’àmbit de treball. 
  • Promoure el treball conjunt a partir de metodologies d’agendes compartides. 
  • Ser un òrgan de debat i consultiu per analitzar i debatre les qüestions que estiguin relacionades amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya.

Propuestas Ver todas las propuestas (35)

  • Creado el
    10/09/2022
  • Número de comentarios: 0
  • Creado el
    10/09/2022
  • Número de comentarios: 0
  • Creado el
    10/09/2022
  • Número de comentarios: 0
  • Creado el
    10/09/2022
  • Número de comentarios: 0
Ver todas las propuestas (35)
Área Departamento de Acción Climática, Alimentación y Agenda Rural
Duración Indefinida
Referencia: II-ASSE-2022-02-100

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/comitedeprofit/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/comitedeprofit/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

35

Propuestas

3

Encuentros

14

Respuestas