Comitè de Profit
#Comitedeprofit Prevenció de les pèrdues i el malbaratament i aproftiament alimentari a Catalunya
2a trobada del Comitè de Profit
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Ajuntament de Reus
Ajuntament de Sant Just Desvern
Àrea Metropolitana de Barcelona
Consorci de Residus del Vallès Occidental Consorci de Residus del Vallès Occidental
DACC - Agència de Residus de Catalunya
DACC - D.G. Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries
DACC - D.G. de Polítiques Ambientals
DACC - D.G. de Qualitat Ambiental Departament de Drets Socials
D.G. de Promoció Econòmica, Competència i Regulació
Empresa - Agència Catalana de Consum AECOC
Campos Estela
Caprabo
Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Mercabarna
Semproniana
sObres Mestres
Unió de Pagesos
Associació Catalana de Municipis Associació Social Andròmines
Banc de Recursos
Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS)
Fundació Formació i Treball (FIT)
Fundació Nutrició Sense Fronteres Fundació Nutrició Sense Fronteres
Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic (UPF)
CREDA/UPC/IRTA
CETT - UB - Escola d’Hosteleria
IRTA
Els objectius d'aquesta trobada van ser:
- Fer els membres partícips de l’adhesió de Catalunya a dos projectes europeus sobre la prevenció de pèrdues i el malbaratament
- Informar sobre l’inici de la consulta pública de l’avantprojecte de llei estatal de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari
- Codissenyar una eina que reforci el treball en xarxa entre els agents implicats en la prevenció
- Generar un espai de trobada i treball en xarxa entre els membres del Comitè
Passeig de Gràcia 107, Barcelona
Sala Cotxeres
Acta de la trobada
En aquesta segona sessió del Comitè de Profit es volia donar continuïnat a la darrera trobada, on van sorgir nombroses propostes per continuar avançant des del Comitè en la prevenció de pèrdues i el malbaratament alimentari. És per això, que en aquesta nova trobada es van reprendre dos temes concrets: fer als membres del Comitè partícips de l’adhesió de Catalunya a dos projectes europeus sobre aquest tema i dedicar un espai a dissenyar conjuntament una eina que reforci el treball en xarxa.
Respecte al primer punt, es va tractar l’avantprojecte de llei estatal de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari i la recent consulta pública oberta pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, juntament amb dues ponències dels projectes europeus CircE i H2020 FoodRUs.
I pel que fa al segon punt, es va fer una dinàmica participativa amb l'objectiu d'idear una eina o mecanisme per maximitzar el treball en xarxa/sinèrgia entre els membres del comitè o els agents clau de l’aprofitament alimentari. A partir d'aquí van sorgir propostes d'eines de treball en xarxa i necessitats, detectades per part dels participants.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Carregant els comentaris ...
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...