" class="part-icon-bars">

Jo Pregunto

#JoPregunto Fes preguntes al Govern de la Generalitat de Catalunya

Ajuda

Són espais d'interlocució estable entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Tanca l'ajuda

Sobre aquesta assemblea

Destaquem: Fes una pregunta al consell d'Interior, Miquel Buch

Fes arribar els teus dubtes i inquietuds al Govern de la Generalitat de Catalunya.

 1. Fes arribar la teva pregunta al conseller/s i consellera/es durant els dies que està obert el fòrum.
 2. Els membres del Govern respondran les preguntes més votades en format vídeo i per escrit un cop s'hagi tancat el termini per fer preguntes. S'informarà de la data.
 3. Les respostes es publicaran en aquest mateix espai.


Què vols preguntar?

Pensa què t'agradaria preguntar al Govern. En aquest sentit, ha de pertànyer al seu àmbit d'actuació i ha de ser alguna pregunta d'actualitat i nova. Dins de cada procés de preguntes obertes hi haurà més detalls que ajudaran a concretar sobre què temes s'obre el torn de preguntes.

No poden ser temes personals o temes d'informació ciutadana genèrica. Per a això ja tens el telèfon 012 d'informació o el @gencat012bot a Telegram, així com el telèfon 112 d'emergències per a situacions que requereixen intervenció immediata.

Per exemple, es podria preguntar:

 • sobre el funcionament del sistema sanitari, sobre perquè es prenen algunes decisions, detall d'algunes mesures en concret, quin és l'estat de la situació, plans a curt i mitjà termini, etc.
 • què pot fer la ciutadania, com contribuir a un entorn més saludable, etc.
 • altres.


On pots fer la pregunta?

Entra a l'espai Jo pregunto i ves a l'espai del conseller/a a qui vulguis adreçar la pregunta.

Recorda que per fer-ho t'has d'enregistrar a la plataforma participa.gencat.cat. i tenir la sessió oberta. Per obrir-la pots anar aquí, un cop ja estiguis enregistrat .

Dins d'aquest espai podràs fer tres coses:

 1. Preguntar una qüestió que t'inquieta o que, simplement, vols saber. Podràs fer tantes preguntes com vulguis.
 2. Comentar la pregunta que ha fet una altra persona, per mirar d'enriquir-la o, al contrari, debatre'n la seva pertinència o el grau de consens que suscita.
 3. Votar alguna altra proposta/pregunta. Això vol dir que "votes" la pregunta perquè sigui escollida per ser resposta. El nombre de votacions serà determinant a l'hora d'escollir quines preguntes seran respostes. Pots votar-ne tantes de diferents com vulguis; ho pots fer anant a cada comentari/pregunta mitjançant el símbol ^.

Es farà la selecció de les preguntes més votades que es traslladaran al conseller o consellera. Aquestes seran contestades tant conjuntament per roda de premsa en diferit en vídeo com individualment sobre cadascuna de les preguntes realitzades.

I si no han respost la meva pregunta?

Si no han respost la teva pregunta pot ser per tres motius:

 • Hi ha hagut altres preguntes que han rebut més vots que la teva.
 • La teva pregunta era relativa al tema a tractar, però es referia a qüestions personals o informació d'interès general que ja està publicada en d'altres espais.
 • La teva pregunta era relativa a àmbits que no són competència del/s conseller/s o consellera/es entrevistats o es referien a l'actualitat política. No volem que aquest espai sigui un espai d'opinió sinó d'aclariment d'informació de caràcter tècnic o de l'acció de govern.


Què no respondran els consellers i les conselleres ?

No es respondran preguntes d'informació general, com ara les que ja estan publicades als espais institucionals de la Generalitat de Catalunya o del Govern.

Tampoc no es respondran preguntes que facin referència a qüestions que afecten o d'interès d'una persona en particular.

Per últim, tampoc no es pot respondre en nom d'altres companys del Govern amb responsabilitats o competències que no siguin les pròpies. Tampoc no es respondrà per motivacions o posicionaments polítics en particular ni es comentarà l'actualitat política del moment.

Departament Departament d'Interior
Tipus de consell de participació Govern
Durada Indefinida
Referència: II-ASSE-2020-05-50

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

2

Debats

1

Adhesions