Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies. Per a més informació consulta aquí.
Participa
Vés al contingut principal
Logo oficial de Participa gencat
es oc
Registra't Entra

Participa gencat

  • Inici
  • Processos participatius
  • Consells de participació
  • Participació en normativa
  • Agenda
  • Ajuda

Jo Pregunto

#JoPregunto Fes preguntes al Govern de la Generalitat de Catalunya

  • El consell de participació
  • JO PREGUNTO
Torna al llistat

Fes una pregunta a la consellera de Salut, Alba Vergés

Avatar Debat oficial
11/05/2020 20:53   477 comentaris 0 adhesions
15 Maig 2020
11:00
16 Maig 2020
17:00
Número d'adhesions0
Darrer comentari de
Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Participants 242
Grups 0
Referència: II-DEBA-2020-05-34
Versió 48 (de 48) veure altres versions

Compartir:

Compartir l'enllaç

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/34/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/34/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

La consellera de salut, Alba Vergés, va respondre les 12 preguntes més votades que es van recollir durant el 15 i 16 de maig a través d'aquest mateix portal el 18 de maig, a les 13h.




Què vols preguntar?

Pensa què t'agradaria preguntar a la consellera de Salut. Ha de pertànyer al seu àmbit d'actuació i ha de ser alguna pregunta que sigui d'actualitat i nova, relacionada amb la gestió sanitària de la crisi de la #COVID19.

  • No poden ser temes personals d’afectació de la malaltia o temes d’informació ciutadana genèrica de la malaltia. Per aquests casos disposes del teu metge de capçalera, del telèfon 061 CatSalut respon, de l'adreça de correu atenciociutadana@catsalut.cat o del web CanalSalut i Stop Covid.


Aquesta eina no és en cap cas substitutòria d'altres mecanismes d'interrelació amb el sistema sanitari.

On pots fer a la pregunta?

A sota d'aquestes línies hi trobaràs l'espai de comentaris. Allà és on pots participar de tres maneres:

  1. Preguntar una qüestió que t'inquieta o que, simplement, vols saber. Podràs fer tantes preguntes com vulguis.
  2. Comentar la pregunta que ha fet algú altre, per mirar d'enriquir-la o, al contrari, debatre la seva pertinència o el grau de consens que suscita.
  3. Votar alguna altra pregunta. Això vol dir que vols que la pregunta sigui escollida per ser resposta. El nombre vots serà determinant a l'hora d'escollir quines preguntes seran respostes. Pots votar-ne tantes de diferents com vulguis i ho pots fer anant a cada comentari/pregunta mitjançant el símbol ^.

Es farà la selecció de les preguntes amb més vots i es traslladaran a la consellera. Aquestes seran contestades tant per roda de premsa en diferit en vídeo com a cadascuna de les preguntes realitzades.

Es farà la selecció de les 12 preguntes més votades que es traslladaran a la consellera.

Què no respondrà la consellera?

La consellera no respondrà preguntes d'informació general, com ara les que ja estan publicades a l'espai institucional de la Generalitat de Catalunya sobre la #COVID19 o al CanalSalut.

La consellera tampoc no respondrà preguntes que facin referència a l'estat de salut d'una persona en particular. Recorda que tens el telèfon 061 CatSalut Respon per a preguntar sobre qüestions de salut, i el 112 d'emergències per situacions d'emergència que requereixen intervenció immediata. Per a informacions en general, tens el telèfon 012 d'informació.

Per últim, la consellera tampoc no pot respondre per altres companys del govern, per responsabilitats que no siguin relatives a l'àmbit de la salut, com tampoc no respondrà per motivacions o posicionaments polítics en particular ni comentarà l'actualitat política del moment.

Qualsevol comentari irrespectuós, que no s'ajusti als requisits fixats o que contingui informació de caràcter personal, serà eliminat o anonimitzat pels gestors del debat.

Sobre com s’ha fet la tria de les 12 preguntes:

El sistema de participació previst no ha acabat de funcionar. La raó és que es preveia que les persones, abans d’introduir la seva aportació, poguessin valorar les anteriors i votar-les, evitant així també de repetir temes o plantejaments. La gran quantitat de propostes ha dificultat que les persones participants llegissin les anteriors abans d’introduir la pròpia, i això ha provocat que moltes qüestions s'han repetit i no han estat votades. 

Si s’actués segons les normes explicitades en el portal participa.gencat.cat, les 12 preguntes a respondre per part de la consellera correspondrien a tres blocs: simptomatologia crònica en malalts de covid, testos PCR i desplaçaments i fases. 

Per aquesta raó, i per incrementar la diversitat de la temàtica i de les preguntes formulades, l’equip de treball d’aquesta iniciativa (integrat per la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació i la Secretaria de Transparència i Govern Obert) proposa aglutinar les diferents preguntes en blocs temàtics. D’aquesta manera, responent a aquests blocs es dona resposta a gairebé la meitat de les 341 preguntes formulades, enlloc de les 12 preguntes anunciades en la descripció de la dinàmica participativa en el portal. 

Els recompte de vots s’ha tancat a les 15h del dissabte 16 de maig, tal com estava previst en un inici.

A continuació es presenten els diferents blocs, ordenats segons els suports rebuts per la resta de persones participants. Dins de cada bloc, s’han recollit les preguntes concretes amb més vots. La proposta doncs, és donar resposta a les preguntes més votades de cadascun dels blocs. Així, per una banda es tenen en consideració les regles explicitades prèviament en el portal i a més, s’aconsegueix enriquir el debat incrementant-ne la diversitat de temes i per tant, de necessitats. 

Bloc 1 (232 vots). Casos de gent amb símptomes de coronavirus de llarga durada, més de 60 dies

a)   No se’ls està fent cap prova o cap seguiment, perquè el criteri de fer la prova PCR es basa en el fet que la placa de tòrax mostri dany pulmonar. (80 vots)

b)  Hi ha més d’un centenar de persones organitzant-se per aquest motiu. (80 vots)

c)   Diferent criteri i protocol que s’està aplicant a l’hora d’abordar aquests casos, segons el metge que els atén. (80 vots)

d)  Hi ha alguns casos on sí s’ha fet la prova i d’altres on es denega perquè es limita a casos amb símptomes recents, fins i tot dins la mateixa àrea sanitària varia entre els CAPs. (80 vots)

e)  Se senten "oblidats". Des de Salut se’ls hi diu que s’aïllin, paracetamol i que si s’agreugen truquin al 061. No s’agreugen, però els símptomes persisteixen (malestar general, dècimes de febre, pressió al pit, tos seca i persistent, cansament, cefalees, sensació d’ofec, diarrea...) (17 vots)

f)    Només reben com a resposta que segueixin aïllats i s’hidratin. (5 vots)

Bloc 2 (84 vots) Desplaçaments i fases

a)   Un cop entrats a la fase 1, podem realitzar desplaçaments entre regions sanitàries dins de la mateixa província (sempre que les dues regions sanitàries es trobin a la mateixa fase)? Cas que no, a partir de quina fase estarà permesa aquesta mobilitat? (11 vots)

b)  Quan Barcelona entri a la fase 1 podrem desplaçar-nos dins les regions BCN nord i sud? Seria injust si no fos així ja que a la resta de territori tenen més mobilitat, i opino que s'hauria de tenir en compte l'impacte psicològic que als habitants de Barcelona ciutat ens pot suposar estar tants mesos tancats del tot. (11 vots)

c)   Parelles que viuen en poblacions diferents en zones en fase 0 i que fa 2 mesos que no es poden veure, pregunten quan es podran retrobar. (8 vots)

d)  Quina raó sanitaria existeix perquè una persona que arriba o torna a Catalunya pugui anar a instal·lar-se on vulgui del nostre país i simplement ha de fer una quarantena per evitar possibles contagis, i en canvi les famílies que tenen segona residència fora província/regió no poden instal·lar-s’hi fins al final del desconfinament? (1 vot)

Bloc 3 (47 vots) Test

a)   Per què no es fan més tests o se’n posen al servei de la ciutadania mitjançant la compra en farmàcies o per Internet, com es fa amb les mascaretes, i després es passa la informació del resultat de la prova en línia o assistint al CAP? (20 vots)

b)  Es pot tenir més accés als tests d'anticossos, amb els quals simplement amb una punxada al dit es pot saber en poc més de deu minuts si es tenen anticossos o no? I m'agradaria saber si no és possible perquè no n'hi ha prou o per falta de diners. (7 vots)

c)   La nostra indústria farmacèutica és capaç de produir tests o els hem de comprar a l'estranger? (7 vots)

d)  Com poden fer estimacions d’infectats si no s’estan fent les proves de detecció de COVID a molta gent amb símptomes? (3 vots)

e)  Per què no es fan test massius a tothom per evitar contagis i aïllar les persones que tenen el virus i els seus contactes directes, i no a tota la població? (3 vots)

f)    S'està valorant com es gestionarà l'arribada dels refredats/grips estacionals a la tardor? Segons les dades publicades per la conselleria, la simptomatologia de la majoria dels casos és molt semblant (per no dir idèntica) a la de la Covid19. Estarem preparats per fer test massius a totes les persones amb símptomes? O a la que tinguem alguna dècima, una mica de tos, malestar general ja ens haurem d'aïllar tots? (3 vots)

g)   No es fan testos massius una qüestió econòmica? Què val cada test? (1 vot)

Bloc 4 (27 vots). Gestió de les residències

a.   S'ha decidit fer un canvi de model de gestió o bé només es faran recomanacions als centres? (18 vots)

b.   Si s'ha decidit fer un canvi en el model de gestió, ens pot explicar o avançar algunes de les mesures i si això implicarà conèixer les responsabilitats dels gestors actuals , especialment en les residències concertades? (18 vots)

c.    Respecte a l'evolució de la desescalada, però també respecte a possibles nous brots o la regressió de la situació actual, hi haurà una planificació i un tractament especial i prioritari? Quin? (5 vots)

d.   Respecte al retorn a la normalitat, es pensaran i posaran mitjans per possibilitar un cert nivell de contacte de la gent gran amb les seves famílies al llarg d'aquesta fase? (5 vots)

e.   Sabent que eren el principal grup de risc, per què la gestió de l'impacte de la pandèmia a les residències ha estat tan nefasta? Canviaran convenis i condicions econòmiques? Es revisarà el model d’atenció? Els responsables polítics entonaran un mea culpa i actuaran en conseqüència? Repensarem tots plegats com volem que acabin els seus dies els nostres avis d’avui? (2 vots)

f.    Voldria saber, quins plans hi ha per a la gestió futura de les residències i quins terminis s'han imposat? Si s'han plantejat en el futur fer inspeccions sorpresa, no anunciades com es feien, i fins i tot fer-ne el control i seguiment per organismes internacionals per evitar la influència de la política local en temes tan sensibles? (2 vots)

g.   Els familiars tenim dret a saber quants residents han mort a la residència on tenim els nostres familiars. (1 vot)

h.   Com canviarà el model d'atenció farmacèutica a les residències geriàtriques ara que depenen del Departament de Salut? (1 vot)

i.     Com que actualment Salut gestiona els centres residencials de Catalunya, un cop superada aquesta crisi sanitària tornaran a dependre de TASF o es modificarà el sistema actual de residències, passant de ser "substituts de la llar" a passar a ser centres "sociosanitaris"? (1 vot)

j.     Algunes famílies ens vam endur els avis a casa (sense prova de la malaltia i havent-los de tenir 15 dies aïllats). Per què aquestes famílies no hem rebut suport domiciliari, quan les que duien els avis als centres de dia sí? Si la residència ja té controlada la situació, a què haurem d’esperar per fer-ne el retorn? Si no estan malalts i podrien retornar a la normalitat, per què no es fa? Què farem les famílies si ja hem de tornar a treballar? Què fem les famílies si no tenim equipament a casa per ajudar-nos a cuidar-los millor i el retorn s’allarga més del que seria necessari? A què esperen per tenir-nos en compte? (1 vot)

Bloc 5 (25 vots) Gent gran, nets i famílies

a)   Podria dir-nos als avis de 70 anys quan podrem abraçar i donar petons als nostres néts? (9 vots)

b)  Els avis amb salut no podem quedar aïllats a casa, ens hi va la salut mental. (3 vots)

c)   Si consideréssiu motiu de força major el poder anar a veure pares grans, com ja diu el Procicat, quins papers/documentació hauríem de dur al damunt per tal de no ser multats per mossos o policia local? (1 vot)

Bloc 6 (22 vots) Casals d’estiu i escoles

a)   Com representa que hem de fer grups de convivència si cada setmana tenim un panorama diferent de participants en un casal? Necessitem respostes, ja que en un mes i mig vista comencen els casals, i la logística completa no es pot preparar en una setmana. (7 vots)

b)  Quan ens podreu donar pautes més concretes pel que fa al tema de les escoles a partir de setembre, será presencial, sera meitat presencial i meitat telemàtic? En aquest últim cas es proporcionarà a l'alumnat tots els estris necessaris per poder seguir classes telemàticament? (5 vots)

c)   Quines mesures de seguretat s’haurien de prendre en colònies i casals? (3 vots)

d)  Podrem viatjar els mesos de juliol i agost entre comunitats i països propers? (3 vots)

e)  Es parla de reobrir escoles al juny. Com tots els docents, estem a 1a línia. Les escoles tenen passadissos estrets. Ja hem estat exposats al Covid-19. Som col·lectiu de risc pel tipus de feina. Quines mesures de protecció es preveuen fer efectives per protegir als milers de docents que treballem a Catalunya? (1 vot)

Bloc 7 (23 vots) Esports a l’aire lliure

a) Un cop entrats en fase 1, quines raons sanitàries hi ha perquè no es pugui practicar esport de manera individual per tota la zona sanitària i en canvi és pugui anar a un restaurant, lloc de culte o Museu un grup de 10 persones? (10 vots)

b)  Perquè les franges horàries per fer esport? Esta comprovat que s'acumula més gent que si tenim llibertat per sortir a fer esport durant tot el dia. (7 vots)

Bloc 8 (21 vots) Pediatria + COVID

a)   Com a professionals pediàtrics d'atenció primària estem molt preocupats pel que pot passar a les consultes de pediatria quan arribi la tardor, sentiment , creiem, compartit per molts altres pediatres i infermeres. (15 vots)

b)  A pediatria quan arriba l'escola i posteriorment va fent fred la patologia aguda pediàtrica augmenta exponencialment i els símptomes habituals solen ser els mateixos que pot donar la Covid19. (15 vots)

c)   Per això voldria que ens pogués garantir que tindrem testos per a poder almenys diagnosticar aquestes patologies i diferenciar-les de les possibles Covid. (15 vots)

d)  Necessitem tests de VRS, grip i autoanalitzadors de proteïna C reactiva a banda de poder fer PCR a Covid. Serà possible que els tinguem? (15 vots)

Bloc 9 (11 vots) Salut mental

a)   Ja s'està estudiant i parlant de la greu crisi social i psicològica que hi haurà, conseqüència del confinament, de la por generalitzada al contagi, de la por al contacte social, etc. Un munt d'indicadors que afectaran a la Salut Mental de les persones, creant simptomatologia ansiosa aïllada i quadres clínics d'ansietat, que està comprovat que tenen immuno-deprimeixen a les persones, qüestió bàsica en l'afrontament de malalties. Quines iniciatives hi haurà reals en relació a la contractació de professionals de la Salut Mental? (8 vots)

b)  Quins reforços es pensen aplicar en la xarxa d’atenció, evitant desatendre les persones actualment diagnosticades? (3 vots)

c)   Quines estratègies de suport comunitari es desplegaran? (3 vots)

d)  Es pensa reforçar i incrementar els suports al moviment associatiu, qui coneixen la realitat a nivell comunitari i local? (3 vots)

Bloc 10 (10 vots) Soledat i COVID-19

a)   Hi haurà mesures per a la gent que viu sola i no té amics o familiars en la provincia? (7 vots)

b)  Als que vivim sols la soledat se'ns menja (3 vots)

Bloc 11 (8 vots) Hospitals de campanya

a)   Pel que fa als Hospitals de campanya que es van instal.lar de forma provisional a la ciutat de Barcelona, en algun dels Pavellons Municipals… M'agradaria saber en quina situació es troben aquests. (8 vots)

b)  Quin tipus de malalts acullen actualment, i si es té previst el tancament dels mateixos i posterior desmantellament, o bé de moment els deixarien 'preparats', a l'expectativa del que pugui succeir en la campanya de la tardor-hivern d'aquest any 2020. (8 vots)

c)   I saber també quin balanç en fa d'aquests Hospitals de Campanya i quines xifres d'ocupació han registrat. (8 vots)

Bloc 12 (28 vots)  Residus i COVID-19

a)   Què es farà amb els residus contaminats de la Covid generats per hospitals i residències, llars, etc? (7 vots)

b)  Estan parlant amb els agents a territori que gestionen els residus? Material contaminat amb covid-19 d'hospitals, residències, llars, s'està barrejant en els contenidors grisos. Material contaminat s'està acumulant a l'espera de ser incinerat en unes plantes que no tenen capacitat per tot el que s'ha generat i el que es generarà. (7 vots)

c)   Qui protegeix a tot el personal de les plantes de residus? (7 vots)

d)  Qui protegirà a tota la gent que es vegi abocada al carrer, remenant contenidors per trobar menjar o algun sustento per la seva economia destrossada per la crisi sanitaria? (7 vots)

Reportar contingut inapropiat

Aquest contingut no és apropiat?

Tancar el debat

Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?

Comentaris més votats

5 a favor (2.2%)

member-avatar Laura 15-05-2020

A favor  Bon dia Consellera, m'agradaria saber si quan Barcelona entri a la fase 1 podrem desplaçar-nos dins les regions BCN nord i sud. Seria injust si no fos així ja que a la resta de territori tenen més mobilitat, i opino que s'hauria de tenir en compte l'impacte psicològic que als habitants de Barcelona ciutat ens pot suposar estar tants mesos tancats del tot. Gràcies.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

477 comentaris

Ordenar per:
  • Més antic
    • Més ben valorats
    • Recent
    • Més antic
    • Més discutit
Avatar Ernest Kaplan
15/05/2020 11:00
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda consellera,

Imaginem que som al març de 2019.
I que sabem que, un any després, pel març de 2020 entrarà el coronavirus a Catalunya.
I suposem que en aquell moment sabíem tot el que sabem avui.
Què hauria fet llavors?

Moltes gràcies.

(i moltes gràcies per obrir aquest espai)

Conversa amb Lucca
Avatar Lucca
15/05/2020 11:08
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda con seller a,

M'agradaria saber perquè no es fan més test o els posen a el servei de la ciutadania podent comprar en farmàcies com fan amb les màscares o per internet i després passar la informació via online o assistint al teu cap i donar el resultat de la prova.
Gracies

Avatar mrfv
15/05/2020 16:56
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Primer de tot donar les gràcies a la consellera per tota la feina i gestió de la pandèmia que no deu ser gens fàcil de dur a terme.
Jo voldria saber en concret, dels tests d'anticossos, que simplement amb una punxada al dit es pot saber en poc més de deu minuts si es tenen anticossos o no. I m'agradaria saber si no es possible perquè no n'hi han suficients o per falta de diners. També m'agradaria saber si la nostra indústria farmacèutica és capaç de produir-ne o els hem de comprar a l'estranger.
Moltes gràcies

Avatar Fernando
15/05/2020 20:20
Aconsegueix l'enllaç al comentari

En enero el parlamento de Cataluña se subió el sueldo un 5 % con los votos del PP entre otros incluido C’s
La semana que viene quieren subirle el sueldo un 0,9 a los expresidentes de la Generalitat.
Si en alguna de las respuestas usté contesta que no hay dinero díganos por qué no se quitan el 30 % del sueldo como si fuese un Herte y empiezan a cobrar los 1100 € igual que otros afectados
Una evasiva sería que esta respuesta no es de su departamento pero sí que es de su gobierno y usted podría contestarla

Avatar Marissi Valverde
15/05/2020 21:19
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Hi estic totalment d'acord.

Avatar Eliana García Muñoz
16/05/2020 02:43
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Porque si se quitan un 30% seguirían cobrando mucho más de 1100€.

Avatar Marissi Valverde
15/05/2020 21:19
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Hi estic d'acord

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:30
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Ariadna
Avatar Ariadna
15/05/2020 11:09
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera.
Pel que fa als Hospitals de campanya que es van instal.lar de forma provisional a la ciutat de Barcelona, en algun dels Pavellons Municipals...
M'agradaria saber en quina situació es troben aquets.
Quin tipus de malalts acullen actualment, i si es té previst el tancament dels mateixos i posterior desmantellament, o bé de moment els deixarien 'preparats', a l'expectativa del que pugui succeïr en la campanya de la tardor-hivern d'aquest any 2020.
I saber també quin balanç en fa d'aquests Hospitals de Campanya i quines xifres d'ocupació han registrat.
Moltes gràcies.
*Ariadna Busto* - Districte de Sant Martí (Barcelona)

Avatar Gemma
15/05/2020 15:17
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:40
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1418

Conversa amb MARC
Avatar MARC
15/05/2020 11:12
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda Consellera,

Davant la ineficiència i inacceptable gestió de la majoria de residències de gent gran, on la Generalitat participa de manera directa en la gestió o través de concerts, s'ha decidit fer un canvi de model de gestió o bé només es faran recomanacions als centres? Si s'ha decidit fer un canvi en el model de gestió, ens pot explicar o avançar algunes de les mesures i si això implicarà conèixer les responsablitats dels actuals gestors, especialment en les residències concertades?

Moltes gràcies

Avatar Pere Astals Romeu
16/05/2020 12:34
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bona pregunta i afegiria preguntar si els familiars tenim dret a saber quans residents han mort, a la Residencia on tenim els nostres familiars.

Avatar Pere
16/05/2020 13:15
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bona pregunta,

i afegiria, com canviarà el model d'atenció farmacèutica a les residències geriàtriques ara que depenen de salut? Perquè fins ara, tenim residències geriàtriques servides per farmàcies que estan a una altra ABS. Per exemple, farmàcies del Baix Llobregat que serveixen a residències de la zona metropolitana del Besós?

Avatar Joan
16/05/2020 15:04
Aconsegueix l'enllaç al comentari

On han anat a parat els 2000€ que paga cada resident ( de mitjana) per l'estància en una residencia? Sí aquestes residencies tornaran a passar en mans privades, sí es així tornaran els diners que la Generalitat ha invertit en les seves residencies ? Jo ho veig com el rescat bancari que es va fer el 2008.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:42
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb laura
Avatar laura
15/05/2020 11:13
Aconsegueix l'enllaç al comentari

bon dia consellera,
m’agradaria saber si, un cop entrats a la fase 1, podem realitzar desplaçaments entre regions sanitàries dins de la mateixa província ( sempre que les dues regions sanitàries es trobin a la mateixa fase ).

moltes gràcies

Avatar Agustí Agramunt
15/05/2020 12:06
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bona pregunta, jo em preguntava el mateix. I jo afegiria: cas que no, a partir de quina fase aquesta mobilitat estarà permesa?

Avatar Sílvia Segura
15/05/2020 14:55
Aconsegueix l'enllaç al comentari

jo també he fet la pregunta en aquest sentit. Demanaria si més no mobilitat a les regions sanitaries de bcn sud i nord.

Avatar Isabel
15/05/2020 16:11
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Estic a Reus i ja en fase 1, ens han aclarit que no ens podem moure entre regions sanitàries encara que estiguin a la mateixa fase com ens passa amb les terres de l'Ebre

Avatar Albert
15/05/2020 16:23
Aconsegueix l'enllaç al comentari

No permetran aquest trànsit fins a la darrera fase fruit que a Catalunya la divisió és per regiona sanitaries. A Barcelona i AMB diuen que fins a mitjans juliol. A la meva pregunta li dic, per que no fixar un radi de 100km en fase 1 per permetre els desplaçaments?

Avatar Montse
16/05/2020 12:51
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Això implicarà que deixaran aïllada Barcelona fins a mitjans juliol?

Avatar Albert
16/05/2020 14:35
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Segons ho han plantejat ara sí. Per això molts volem que s'amplii el perimetre de desplaçament a partir de la fase 1 o bé a 100km o bé a la província.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:44
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Josep W
Avatar Josep W
15/05/2020 11:27
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Donat que la propagació del virus es produeix per les gotes que ens surten de boca i nas quan parlem, tossim i estornudem, ¿perquè no s'ha fet obligatori taparnos boca i nas amb el que sigui, que tinguem? I mans netes, esclar¡
¿Com hagués anat la epidèmia si s'hagués imçosat ja fa més de 2 mesos?
Si algú no pot suportar anar tapat podria portar un document mèdic que ho certifiqués...

Avatar Maria
15/05/2020 13:43
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo afegiria: Si feu obligatori l'ús de mascareta, prohibireu les que porten vàlvula si, segons sembla, no filtren l'aire de qui les porta?

Avatar Maria
15/05/2020 23:44
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Por qué no se obliga o al menos se controla toda aquella gente que no lleva mascarilla por la calle ? Entran a las farmacias y pasean sin ninguna proteccion . Además mucha ciudadanía cuando han de pagar la mascarilla por 0,76€ con Targeta sanitaria ya no la quieren . No me parece correcto cuando es un problema que atañe a todos . Debería de haber más control
Gracias

Avatar MARIA INMACULADA
16/05/2020 16:12
Aconsegueix l'enllaç al comentari

La obliguetorietat de portar mascareta a la via publica es molt correcta en nuclis densament poblats. Quan anem a pobles, viles o zones poc denses, amb carrers deserts, te poc sentit.
Seria correcte definir aquesta obligatorietat d'una manera flexible segons l'interaccio social tenint en compte els multiples factors que la conforman.
Les normes es respecten quan son coherents.

Conversa amb NURIA
Avatar NURIA
15/05/2020 12:07
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera,
En primer lloc agraïr la feina tan difícil que esteu fent a l'hora de gestionar tots els aspectes del COV-19.
La meva inquietud es quan ens podreu donar pautes mes concretes pel que fa al tema de les esoles a partir de setembre, sera presencial, sera meitat presencial i meitat telemàtic... en aquest ultim cas es proporcionara a l'alumnat tots els estris necesaris per poder seguir classes telemàticament? Em refereixo a nens de primaria i secundaria, ja que en principi , (no tothom es així), no tenen ordenador, tauleta etc.. i han d'utilitzar el que utilitzen els pares per fer teletraball.
Moltes gracies

Avatar Isabel
15/05/2020 15:56
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo també afegiria si en el cas que es continuin fent classes telemàticament però les famílies no poguem continuar amb el teletreball, com ho podrem gestionar si fins ara sempre depeníem dels avis a qui hem de protegir? No guanyem prou sou com per pagar una persona que els cuidi 8 hores al dia.

Avatar Emma
15/05/2020 18:55
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo afegiria:
Si no se sap com serà l’inici de classes del curs vinent i hem parat el curs actual des del 13 de març, com es que segons sembla casals i colònies continuen endavant? Quines mesures de seguretat s’hi hauriwn de pendre?

Avatar Mary
16/05/2020 00:32
Aconsegueix l'enllaç al comentari

A la casa de colònies que teniem reservada pel fi de curs de sisé ens diuen que està previst que puguin anar a finals de Juny.
No quadra molt que puguin anar de colònies que estan 24 hores junts i en canvi no poden anar a l’escola fins al setembre i ademés proposant una escolaritat hibrida.
Ens pot explicar si això podria ser així?
Com podriem estar els pares tranquils amb els nostres fills a una casa de colònies i amb 50 nens tots junts?

Avatar Montse
16/05/2020 12:52
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Per altra banda, si no és possible la mobilitat més que en la regió sanitària com es podran fer colònies si estaven previstes en una regió sanitària diferent?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:50
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Lluís
Avatar Lluís
15/05/2020 12:16
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia,
Un cop entrats en fase 1, quines raons sanitàries hi ha perque no es pugui practicar esport de manera individual per tota la zona sanitària i en canvi és pugui anar a un restaurant, lloc de culte o Museu un grup de 10 persones?
Gràcies

Avatar Lluís
15/05/2020 12:21
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Quan dic restaurants, em refereixo a establiments comercials en general

Avatar Isabel
15/05/2020 15:57
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo també afegiria que perquè puc anar a la natura en un altre municipi de la meva regió sanitària amb una empresa privada però no puc anar pel meu compte a la natura a caminar quan tindré menys risc de contagi que si vaig amb l'empresa o al bar.

Avatar Montse
16/05/2020 12:57
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Després de llegir-me tots els documents aquest també és el meu dubte. Quin sentit té que pugui reunir-me amb 10 persones enmig del carrer, coincidint amb les franges horàries de gent gran o nens i només pugui practicar individualment esport en zones que no són el centre de la població dins de les franges horàries? No puc anar al bosc o fer una sortida de natura si no és de 6 a 10 i de 20 a 23? És evident que tothom circularà a les hores que vulgui per anar a les botigues, o als locals de culte o ... (de fet en fase zero cada dia em trobo grups de més de tres persones, molts adolescents però també gent gran que no respecta les mesures).

Avatar Jep
16/05/2020 16:40
Aconsegueix l'enllaç al comentari

ES cert, com s’enten que puguis anar a terrasses de bars i restaurants dins de la regio sanitaria, desplaçar-te en moto en grups de 10 motos, i no puguis fer esport de manera individual dins de la regio sanitaria? Em pot dir si això te sentit? Cal sentit comú.

Avatar Jep
16/05/2020 16:48
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Sembla ser que vostès interpreten que es mes perillós fer esport individual fora del municipi que anar en grups de 10 a fer unes cerveses en tota la regió sanitaria. Com s’enten això? M’ho pot explicar?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:52
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Avatar Francesc
15/05/2020 12:31
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia. Al principi de la crisi, el Govern diu que va seguir les directrius dels experts sanitaris. Si hi hagués una altra amenaça vírica en un futur escoltaríeu als mateixos experts? Gràcies, si pot ser una resposta breu millor.

Conversa amb Marta
Avatar Marta
15/05/2020 12:44
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera,
La meva pregunta va enfocada a trobar solucions al problema que tenim moltes llars per conciliar feina i fills a casa. En el nostre cas, tots dos treballem de forma presencial, i tenim un problema molt greu, com moltes altres famílies.
La solució que hem trobat nosaltres és contractar a una Aupair que ens vingui a ajudar. Es permet la movilitat dins d'Espanya o a nivell d'Europa a persones que vagin a tenir cura de nens (o gent gran, per exemple), tenint en compte que no hi hauria un contracte laboral, sinó més aviat un contracte privat entre dues parts? Aquesta situació es contempla dins l'excepció de viatges per motius laborals, tot i que no hi hagi un contracte laboral?

Gràcies per la vostra força.

Avatar Gemma
15/05/2020 15:20
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar Lluïsa
15/05/2020 12:56
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera
Jo voldria saber com es pot estar a una terrassa o a casa prenent alguna cosa amb amics i alhora portar la mascareta? O no cal portar-la

Conversa amb Abraham
Avatar Abraham
15/05/2020 12:57
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia!
Perquè les franjas horàries per fer esport? Esta comprovat que s'acumula mes gent que si tenim llibertat per sortir a fer esport durant tot el dia...

Avatar Enric
16/05/2020 14:36
Aconsegueix l'enllaç al comentari

TOTALMENT D'ACORD

Avatar Jep
16/05/2020 16:49
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Estic d’acord

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:53
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Alejandro Juarez Escario
Avatar Alejandro Juarez Escario
15/05/2020 13:13
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia consellera. Li pregunto pels casos de gent amb simptomes de coronavirus de llarga durada, mes de 60 dies, a qui no se’ls estan fent cap prova o cap seguiment, perque el criteri de fer la prova PCR es basa en que la placa de torax mostri dany pulmonar. Hi ha mes d’un centenar de persones organitzant-se per aquest motiu. Les seves queixes han fet aflorar el diferent criteri i protocol que s’esta aplicant alhora d’abordar aquests casos, en funcio del metge que els aten. Hi ha alguns casos on sí s’ha fet la prova i d’altres on s’hi nega perque es limita a casos amb simptomes recents, inclos dins la mateixa area sanitaria en funció del CAP. Teniu pensat abordar la problematica d’aquests pacients? Una bona aproximacio seria analitzar l’estat infectiu-serologic d’aquests pacients i en funcio dels resultats comprovar si en aquests casos, la malaltia pot provocar cronicitat o algun sindrome postvirico o si en aquests casos l’organisme no es capaç d’eliminar el virus. Que en penseu?

Avatar Anna González Bello
15/05/2020 13:42
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Gràcies Alejandro! En sóc una d'aquestes persones, al igual que tu. Necessitem respostes, necessitem que se'ns tingui amb compta i no abandonats a casa amb simptomatologia... Perquè ens trobem així? A què es degut? Perquè està passant? Les proves?

Som molta gent que estem amb aquesta situació. I s'ha de fer alguna cosa ja.

Gràcies Alejandro i Consellera

Avatar Carmen Pilar
15/05/2020 15:04
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar Gemma
15/05/2020 15:21
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar SANDRA GONZALEZ
15/05/2020 13:46
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Hola Alejandro ! Jo també soc una d’ aquestes persones , porto 65 dies amb símptomes de Covid. M’ agradaria que s’ ens tingues en compte i es prenguessin les mesures necessàries per fer un seguiment més exhaustiu . M’ agradaria tenir respostes urgents per als casos com el nostre .

Avatar Carmen Pilar
15/05/2020 15:04
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar Marta
15/05/2020 13:59
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Hola. Sí, en som molts així i ens sentim " oblidats " . Tot i que les circumstàncies han estat i són difícils, també necessitem atenció mèdica per valorar què ens està passant. I si no hem tingut covid, que ens donin opció d' alguna prova diagnòstica per mirar d' esbrinar què ens passa, ja que febrícula de dos mesos ( a part dels altres símptomes...) pot ser indicadora de patologies diverses.
Només rebem com a resposta que seguim aillats i ens hidratem. Però ni una simple analítica i cap possibilitat d' accedir al metge de capçalera habitual.

Avatar Pere
16/05/2020 14:39
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Recolzo totalment a la pregunta formulada per l'Alejandro ,I que afecta a tanta gent que,anonimament,pateix doblament:setmanes que no et trobes bé ,febrícula...i el neguit de no rebre la resposta mèdica idònia a la particularitat de la simptomatologia .Consellera! "jo T'ESCOLTO" aquest dilluns!

Avatar Susana
15/05/2020 14:06
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo estic igual, vaig começar el 13 de març, avui fa 9 setmanes. Segueixo amb simptomes de covid19, mal de cap, ofec, cansament, febrícula a diari. És deseperant i esgotador.

Avatar Susanna Garcia
16/05/2020 02:57
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Susanna pot ser que vaguis a un centre de salut. Hi ha certs símptomes que s han de controlar dons donen indicació de si el procés serà llarg o més menys greu.

Avatar Sylvia
15/05/2020 14:20
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Molt bé Alejandro!!
Som moltes persones així i estem "oblidats".
Crec que haurien d estudiar si aixó ja ha passat a Wuhan o a la Lombardia per saber que ha passat a ells. Si es crónic em moro!!!

Avatar marta
15/05/2020 14:32
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Importantíssim atenció a aquestes persones ja!
Buscar altres proves per identificar el problema i tractar-les el més aviat possible.
Abans que sigui tard i es cronifiqui o activi altres malaties.

Avatar Yolanda
15/05/2020 14:45
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Em sumo als malalts de covid19 persistent (majoritàriament amb diagnòstic únicament per simptomatologia compatible, no per proves).
No puc ser malalta per unes coses sí i per altres no.
Si tinc covid19 ho tinc per tot, per seguir instruccions mèdiques de quedar-me aïllada dos mesos en una habitació (24h/7dies) per responsabilitat social i salut pública (no sé si és realment conscient de la duresa d'aquesta mesura durant tant de temps i sense tenir data final) però també ho sóc per ser atesa, i dins de ser atesa està ser diagnosticada amb les garanties que es tinguin a cada moment.
No em queixo de l'atenció mèdica i personal dels gran professionals que tenim, que està sent tot lo bona que pot ser en aquesta situació d'emergència i desconeixement científic.
Sí em queixo dels protocols i restriccions que han d'aplicar per ordres superiors polítiques.
Tinc drets sanitaris i humans!

Avatar Carmen Pilar
15/05/2020 15:03
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar Susanna Garcia
16/05/2020 03:02
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Yolanda totalment d'acord. Hi ha un pool de malalts a els domicilis oblidats. El 061 no ha donat tota la resposta que calia. El sistema es el que es. I al final es prioritza i no sempre es encertada la decisió

Avatar Marta Lagarda
15/05/2020 15:01
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo estic exactament igual. Necessitem respostes

Avatar Leo
15/05/2020 15:34
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Soy una persona con la misma problematica que plantea Alejandro. Para cuando los test? Llevo 58 días de confinamiento en una habitación.

Avatar Nadia
15/05/2020 15:40
Aconsegueix l'enllaç al comentari

'

Avatar Teresa
15/05/2020 15:40
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Estic igual des del dia 16 de març. Els símptomes no permeten fer vida normal, sovint et trobes molt malament, tens por. Moltes vegades a urgéncies i paracetamol i repòs. Rx ok, anallítiques ok. És una situació molt estranya. Incerta. Serà crònic? Passará? D’on ve tot això si les proves que et fan estan bé? Cal
més atenció i ampliar les proves. Tothom fa el que pot, però no es pot tenir gent malalta de fa més de 60 dies sense un estudi exaistiu del que li pot estar passant a aquella persona. I no senyors, no és ansietat, no ens ho inventem, som centenars de persones amb quadres similars patint des de fa mesos. Ajuda, si us plau!

Avatar Susanna Garcia
16/05/2020 03:06
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo tinc in cuadre semblant amb casament crònic. També val a dir que sóc personal sanitari i molts estem així. Treballem amb tos ofec mal estar.... I som negatius... encara hi ha moltes preguntes d'aquest bitxos sense resposta. Només el temps i la ciència ens donaran respostes..

Avatar Sílvia
15/05/2020 19:42
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Penso que es de vital importància poder fer les proves diagnòstiques a tot el col.lectiu de persones que mostren simptomes persistents del COVID, però estan amb l'angoixa de l'espera; de l'espera de què???
sisplau diagnòstics ja per evitar danys majors!
Gràcies

Avatar Ricard Salvadiego
15/05/2020 19:42
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Voldria afegir que no s'enten aquesta manca de disponibilitat de proves quan pagant pots anar a hospitals i laboratoris privats i fer-te-les. No haviem quedat que estem davant d'una crisi de salut pública i comunitària, com és possible que amb un estat d'alarma els governs sigueu incapaços de posar tots aquests recursos al servei de tothom

Avatar Sabavi
16/05/2020 14:45
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bona pregunta

Avatar Montse
15/05/2020 20:40
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Dono suport a aquesta pregunta

Avatar Ngg
15/05/2020 23:12
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Total suport a aquesta pregunta. Com és que si que es fan tests a jugadors de futbol sense símptomes i no un sinó més d'un. La sanitat pública per tothom.

Avatar Antoni Miquel Planez
16/05/2020 12:29
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia, m'afeigeijo a aquesta problemàtica i les qüestions que s'estan plantejant. Esperem la oportuna resposta de la Sra. Consellera.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 22:55
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb sergio
Avatar sergio
15/05/2020 13:22
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera,
M'agradaria saber quen passarà Barcelona i l'Àrea Metropolitana a la fase1 sencera, considero que està en joc la salut mental de la població i necessitem contacte social, tot i que sigui amb mesures de seguretat. Gracies

Avatar pilar
15/05/2020 18:47
Aconsegueix l'enllaç al comentari

hola bona tarda , jo tinc familia q no puc veure ,pq ells estan fase 1,a vendrell,
i jo pregunto si es més important aixó ,q poder fer una manifestació o deixar grups d' adolescents de mès 10 persones als parcs d ' una ciutat com Terrassa o Sabadell,pq no es pot un ,reunir amb la familia i si fer una manifestació.Gràcies

Avatar CRoma
16/05/2020 11:17
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo estic instalada a Barcelona mentres la meva famila esta a un poble a menus de 20km. La geent d'aquest poblenpot venir a Barcelona a treballar mentres que jo en fase 1 no podre veure la meva familia fins a finals de Juliol. Repenseu les zones perque estiguin en relació a la realitat.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:21
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Joaquim Martí Colomer
Avatar Joaquim Martí Colomer
15/05/2020 13:24
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera
Permeti’m li exposi el meu cas personal, però que és igual o semblant a moltes més persones que ens hem format una xarxa per fer sentir la nostra veu. Som persones amb símptomes persistents (alguns portem amb aquests símptomes des de la primera quinzena de març) del Covid19, però que no hem agreujat com per tenir que anar a urgències. Des de Salut ens diuen que ens aïllem, paracetamol i que si agreugen truquem al 061. No hem agreujat, però els símptomes persisteixen (malestar general, dècimes de febre, pressió al pit, tos seca i persistent, cansament, cefaleas, ofec,diarrea,... ) tots ells persistents en el temps, sense que hi hagi milloria. Des dels CAPS, a la majoria, ens diuen que paciència, que ja millorarem, però que no ens poden fer cap tipus de test, perquè no ens infectat recentment. Mentrestant els símptomes persisteixen sense donar-nos cap solució. Què hem de fer Concellera?. No tenim dret a que ens facin un test serológic?. Quina solució ens dona?

Avatar Carmen Pilar
15/05/2020 15:02
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:21
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Lluís
Avatar Lluís
15/05/2020 13:26
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera. T'escric com a coordinador de 4 casals de lleure per aquest estiu. Som un tipus de casals que no tenim un nombre fix d'infants i joves cada setmana, sinó que el nombre i les participants van variant segons la necessitat de les famílies. Per tant, estem una mica preocupats pel fet dels "grups de convivència"... Com representa que els hem de fer si cada setmana tenim un panorama diferent de participants? Necessitem respostes, ja que en un més i mig vista comencen els casals, i la logística completa no es pot preparar en una setmana. Moltes gràcies.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:22
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Claudia
Avatar Claudia
15/05/2020 13:44
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Malalts des de fa 30, 40, 50 o 60 dies amb símptomes lleus.
No ens fan cas ni ens fan cap prova.
Què hem de fer?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:23
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Miquel
Avatar Miquel
15/05/2020 13:55
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Seria interessant que fessiu publica la comparativa, mes a mes, de morts dels ultims 5 anys amb aquest 2020, detallant el motiu de la mort. Sembla ser que aquest any la gent nomes mor de Covid-19. I els altres morts? Gracies!

Avatar Emma
15/05/2020 19:00
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo pensava el mateix.
Necessitem saber els morts per altres causes.

Conversa amb ROSA MARIA
Avatar ROSA MARIA
15/05/2020 14:01
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Honorable Consellera,
L'important nombre de nous positius de Covid 19, testats i sospitosos, se sap perquè no fan entrar més gent a les urgències i a les UCIs? És que els nous casos no son tan agressius com fa un mes? I tants casos nous responen només a l'augment de probes realitzades?
Gràcies pel vostre temps

Avatar Gemma
15/05/2020 15:24
Aconsegueix l'enllaç al comentari

^

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:24
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Avatar ROSA MARIA
15/05/2020 14:09
Aconsegueix l'enllaç al comentari

El meu horari de sortida al carrer, és compartit amb els esportistes
Ja tinc una edat, però no arribo als 70, però he hagut de canviar la franja de sortida a la dels vells, perquè els corredors, biciclistes, etc, son una plaga que no respecten res.
No es podria limitar el seu horari a dues hores al matí i dues al vespre que no s'haguessin de compartir?
Moltes gràcies

Avatar Jaume
15/05/2020 14:09
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Sra. Vergés, voldria sapiguer quan tenen previst tornar obrir proves i visites presencials als centres sanitaris. En sembla que hi ha molta gent que li convé.
Gràcies

Conversa amb Maylin Rodriguez Calvo
Avatar Maylin Rodriguez Calvo
15/05/2020 14:13
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera,
De los olvidados con sintomas permanentes con más de 50 días, aún aislados. Hay alguna previsión de test? No nos atienden desde el CAP. Los sintomas continúan. Que debemos hacer? Hay alguna estrategia para seguir nuestros casos a corto plazo?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:28
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Oriol
Avatar Oriol
15/05/2020 14:16
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Sra. Vergés,

Resulta que no visc amb la meva parella i per tant fa més de 2 mesos que no ens podem veure. Vivim en poblacions diferents dins del Baix Llobregat, que encara es troba en fase 0. De cara la setmana que ve, es volen eliminar restriccions com per exemple anar a museus. Però sembla a ser que encara no la podré veure, per que no es poden visitar ni amics ni familiars.

Segons la planificació que s'està fent, quan ens podrem retrobar?

Moltes gràcies.

Avatar Teresa
15/05/2020 17:39
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Totalment d'acord. Consellera, podeu establir alguna manera? No podem acreditar que som parella. I cadascu esta empadronat a casa seva. Pero nomes ens veiem I compartim els caps de setmana. Gracies

Avatar Montse
16/05/2020 13:24
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Jo em trobo en el mateix cas, Garraf i Barcelona. Vilanova és la segona residència de la meva parella els caps de setmana, però és probable que hàgim d'esperar un mes més per veure'ns, quan resulta més perillós sortir a fer esport tots concentrats en la mateixa franja horària i en una zona que veure una persona de manera individual.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:28
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Joan LUIS TORRENTS
Avatar Joan LUIS TORRENTS
15/05/2020 14:17
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Consellera molt bon dia.
Podria dir-nos als avis de 70 anys quan podrem abraçar i donar petons als nostres néts?
Moltes gràcies i cuidis molt.

Avatar Mercè
15/05/2020 16:58
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Els avis amb salut no podem quedar aïllats a casa, ens hi va la salut mental

Avatar Sabavi
16/05/2020 15:03
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bona pregunta

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:29
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=823

Conversa amb marta
Avatar marta
15/05/2020 14:20
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia, cada dia es fa més visible el gran nombre d'infectats per COVID19 que estan a casa des de fa 2 mesos, amb símptomes invalidants per fer vida normal. EL tracte del servei sanitari és el de fer RX i analítica, que normalment surten correctes. No saben què més dir ni fer, i els envien a casa sense més proves per trobar el motiu de l'afectació, amb el risc d'esdevenir crònic.
SI no es tenen en compte aquests malalts, no tenim dades fiables de la malaltia, ni de com actua en el total de la societat.
Es preveu alguna actuació des de Sanitat per ajudar a aquestes persones? Protocols nous per atendre els seus drets com a malalts?
Gràcies.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
21/05/2020 23:30
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Sara
Avatar Sara
15/05/2020 14:21
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia consellera.
Hi ha molta gent que passats un mes i dos, encara segueix amb símptomes, què tenen previst fer? Seria recomenable fer test IGG? Està previst fer algun tipus d´estudi per veure per què hi ha gent a la que li costa tant treure´s els símptomes com tos, sensació d´ofeg... Passat un temps?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:29
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Avatar Assumpta Llorens
15/05/2020 14:26
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia, Consellera!
La conselleria té en compte algun tipus de protocol o actuació sanitaria especial per les persones que tenen diversos factors de risc? tests, visites mèdiques, etc.

Conversa amb Xnet
Avatar Xnet
15/05/2020 14:27
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Necessitaríem saber on rauen les dificultats de reconvertir els sectors químic i farmacèutic de manera que la seva producció es pogués enfocar en els tests de Covid-19.

El problema rau en el desproveïment de kits d'extracció d'ARN i d'hisops, pel que ha transcendit. Per què no es poden produir? És un problema de patents? Si no és aquest el motiu, quin és?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:30
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Jordi
Avatar Jordi
15/05/2020 14:32
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia,

Ja s'està estudiant i parlant de la greu crisi social i psicològica que hi haurà, conseqüència del confinament, de la por generalitzada al contagi, de la por al contacte social, etc. Un munt d'indicadors que afectaràn a la Salut Mental de les persones, creant simptomatologia ansiososa aïllada i quadres clínics d'ansietat, que està comprovat que tenen immuno-deprimeixen a les persones, qüèstió bàsica en l'afrontament de malalties.

Quines iniciatives hi haurà reals en relació a la contractació de professionals de la Salut Mental? El nostre sistema de salut mental es realment precari, hi ha molts pocs professionals i una llista de casos enorme, amb professionals bons i formats, però també molts cremats pel volum de feina i la frustració de la sensació d'impotència.

De moment, només es fan campanyes de promoció i marketing de la Salut Mental, útils però insuficients. Començarem a invertir de forma real i directe en Salut Mental, sabent que es una font de benestar i Salut?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:33
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1208

Conversa amb Maite Pérez Mendoza
Avatar Maite Pérez Mendoza
15/05/2020 14:34
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera, si creiem que ja hem passat el coronavirus amb una grup amb descomposició al mes de febrer, com ens podem assabentar si no es fan proves? , a més encara tinc dies amb tos.
Moltes gràcies per la tasca que estan fent i a tot el servei sanitari. Cuideu vos

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:34
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb SANDRA GONZALEZ
Avatar SANDRA GONZALEZ
15/05/2020 14:38
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera,

Li escric en relació a gairebé una centena de casos de persones amb posible infecció per Covid que porten amb simptomatologia més de 60 dies sense cap tipus de proves, aïllats i amb l’ únic seguiment mèdic telefònic del seu CAP d’ atenció primària i alguna RX de tòrax .

La meva pregunta seria , perquè hi han futbolistes i polítics que es fan les proves 2 i 3 vegades alguns sense tenir cap simptomatologia i tota aquesta gent que porta aïllada tant de temps amb simptomatologia no te accés a cap tipus de prova ?... Perquè no consten enlloc com a malalts de Covid ? Creu que el nombre de malalts és realment molt superior al que indiquen veient que a ningú se li fa prova per ratificar l’ enfermetat i només es consideren com a casos de Covid aquells que tenen un positiu en el PCR ?.. Podríem trobar la manera de que es tractes a totes les persones igual , independentment de que sigui polític, futbolista o qualsevol tipus de persona sense fer aquestes distincions ??

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:45
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Avatar Antoni
15/05/2020 14:43
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera,

Tinc dues preguntes que no són de caire personal però que afecten alguns col·lectius nombrosos i de risc:

1. La població sorda que viu sola té greus problemes per contactar, ja que no poden fer servir els telèfons habilitats per Salut. Hi hauria alguna possibilitat que poguessin ser atesos via WhatsApp o Telegram?

2. Segueixo diàriament les seves compareixences i sovint diu que els PCr ja són als CAPs, però la realitat, en força casos, la desmenteix: és molta la gent catalogada com a possible positiu, força amb el test ràpid positiu, però em costa entendre els criteris amb què seleccionen els CAPs on envien els PCr. M'agradaria saber-los ja que en alguna de les regions sanitàries més afectades no han pas arribat.

Moltes gràcies, salut i encert.
-

Conversa amb Antoni
Avatar Antoni
15/05/2020 14:44
Aconsegueix l'enllaç al comentari
A favor  

Bona eina, però em semblen poques les preguntes seleccionades

Avatar Marissi Valverde
15/05/2020 21:38
Aconsegueix l'enllaç al comentari

però moltes estan contingudes en unes altres, en realitat no hi ha tants temes per consultar.

Avatar Antoni
15/05/2020 14:45
Aconsegueix l'enllaç al comentari
A favor  

Bona eina

Conversa amb Sílvia Segura
Avatar Sílvia Segura
15/05/2020 14:52
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Consellera, voldria saber si un cop entri Bcn a la fase 1 podrem desplaçar-nos a les Regions Bcn nord o sud. Si més no, no ens deixeu aillats a Bcn ciutat si us plau. Gràcies per tota la feina

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:46
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Avatar Àlex Moga Vidal
15/05/2020 14:57
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Consellera, no creu que obrir un espai de dades obertes (estudis, bases de dades, publicacions i altres) que inclogui la totalitat de disciplines socials i econòmiques depenent del govern en la transversalitat d'afectació que ha tingut, té i tindrà el Coronavirus, ajudaria al conjunt de la comunitat acadèmica, científica, tècnica i professional (multidisciplinari) a poder explicar, preveure i anticipar-se als nous reptes i desafiaments que se'ns presenten Post Covid-19 com a col·lectivitat i com a País? Gràcies!

Conversa amb Laura
Avatar Laura
15/05/2020 14:59
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia consellera,
M'agradaria clarificar si es poden visitar domicilis de familiars/amics fora del municipi propi (però inclosos dins la mateixa zona sanitària), doncs la informació que he trobat sembla ambigua en aquest respecte.

Moltes gràcies.

Avatar Patricia PJ
15/05/2020 15:47
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bona pregunta. Jo afegiria: Què passa amb els municipis que es troben a la mateixa comarca però han quedat separats per la divisió entre regions sanitàries? Com, per exemple, el cas de L’Hospitalet i Barcelona.

Avatar Albert
15/05/2020 16:39
Aconsegueix l'enllaç al comentari

La solució és permetre el desplaçament a 100km a la fase 1 com han fet a França, així evites aquests casos de municipis veïns separats per una linia imaginaria.

Avatar Mercè
15/05/2020 17:01
Aconsegueix l'enllaç al comentari

I que passa si la distància de la segona residència no supera els 100 km però de diferent regió sanitària, quan podrem anar-hi?

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:46
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Pedro
Avatar Pedro
15/05/2020 15:11
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Sra. Consellera.

Voldria saber, quins plans hi ha per la gestio futura de les residencies i quins terminis s'han imposat?

Si s'han plantejat en el futur fer inspeccions sorpresa, no anunciades com es feien, i fins i tot el control i seguiment de les mateixes per organismes internacionals per evitar la influencia de la politica local en temes tan sensibles?

Salutacions.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:47
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Gemma
Avatar Gemma
15/05/2020 15:12
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda Consellera,

A la fase 0.5 la unitat familiar (les persones que conviuen juntes) podran sortir junts a passejar en la franja horària de nens per exemple (unitat de dos adults i un nen menor de 14 anys)? Entenc que a partir de la fase 1 si ho podriem fer, és aixi?

En el mapa interactiu de casos per municipi que mostra el departament de salut a la seva web mostra un indicador de casos suspitosos. En el cas d'Arenys de Mar son 800 i pico. A tots aquests casos se'l hi faran les proves per pasar-los a casos positius o treure'ls de les dades si són casos negatius?

Gràcies

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:48
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Esther C.
Avatar Esther C.
15/05/2020 15:14
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda consellera:
Com a professionals pediàtrics d'atenció primària estem molt preocupats pel què pot passar a les consultes de pediatria quan arribi la tardor, sentiment , creiem, compartit per molts altres pediatres i infermeres.
A pediatria quan arriba l'escola i posteriorment va fent fred la patologia aguda pediàtrica augmenta exponencialment i els símptomes habituals solen ser els mateixos que pot donar la Covid19
Per això voldria que ens pogués garantir que tindrem testos per a poder almenys diagnosticar aquestes patologies i diferenciar-les de les possibles Covid
Necessitem test de VRS, grip i autoanalitzadors de ProteinaC reactiva a banda de poder fer PCR a Covid
Serà possible que els tinguem ? Si no és així haurem de visitar a cegues amb el corresponent perill per als pacients i per a la nostra propia salut
Moltès gràcies
Equip pediàtric del CAP Sant Oleguer (Sabadell)

Avatar Vanesa
15/05/2020 17:37
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Totalment d'acord amb vosaltres, però ho faig extensiu a l'atenció dels metges de família.
Què passarà quan comencin els refredats si tenen una simptomatologia tant semblant a la Covid19? Haurem d'aïllar-nos tots sense necessitat?

Avatar Inma
15/05/2020 19:03
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Des de pediatria de l'EAP Ripollet teniu el nostre suport! Recolcem aquesta petició.

Avatar Rosa Pallàs Ribes
16/05/2020 00:28
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Desde l'equip de pediatria de la Mina també donem suport a aquesta petició.

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 10:53
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1094

Conversa amb Carles Guizman
Avatar Carles Guizman
15/05/2020 15:16
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia consellera
Em sumo a una pregunta d'un participant en el sentit que la distribució per intervals horaris dels esportistes fa que ens concentrem tots en poc temps i per tant estem conseguint l'efecte contrari al buscat. Hi ha possibilitat de repensar aquesta estrategia i així aconseguir que els esportistes no tinguin limitació horaria i per tant tinguem mes dilució i menys aglomeració,?
Gràcies

Avatar Gestor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
22/05/2020 11:36
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Anna
Avatar Anna
15/05/2020 15:17
Aconsegueix l'enllaç al comentari

Bon dia Consellera,
La meva pregunta es: Per què, si el virus amb el sabó perd la seva capa lipídica i queda inactivat, ens diuen que rentem la roba a més de 60º. I que les mans amb agua i sabó és suficient.
Gràcies.

Avatar