" class="part-icon-bars">

Jo Pregunto

#JoPregunto Fes preguntes al Govern de la Generalitat de Catalunya

Fes una pregunta a la consellera de Salut, Alba Vergés

Avatar: Debat oficial Debat oficial
15 Maig 2020
11:00
16 Maig 2020
17:00
Número d'adhesions1
Participants 242
Grups 0
Referència: II-DEBA-2020-05-34
Versió 48 (de 48) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/34/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/34/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

La consellera de salut, Alba Vergés, va respondre les 12 preguntes més votades que es van recollir durant el 15 i 16 de maig a través d'aquest mateix portal el 18 de maig, a les 13h.




Què vols preguntar?

Pensa què t'agradaria preguntar a la consellera de Salut. Ha de pertànyer al seu àmbit d'actuació i ha de ser alguna pregunta que sigui d'actualitat i nova, relacionada amb la gestió sanitària de la crisi de la #COVID19.

  • No poden ser temes personals d’afectació de la malaltia o temes d’informació ciutadana genèrica de la malaltia. Per aquests casos disposes del teu metge de capçalera, del telèfon 061 CatSalut respon, de l'adreça de correu atenciociutadana@catsalut.cat o del web CanalSalutStop Covid.


Aquesta eina no és en cap cas substitutòria d'altres mecanismes d'interrelació amb el sistema sanitari.

On pots fer a la pregunta?

A sota d'aquestes línies hi trobaràs l'espai de comentaris. Allà és on pots participar de tres maneres:

  1. Preguntar una qüestió que t'inquieta o que, simplement, vols saber. Podràs fer tantes preguntes com vulguis.
  2. Comentar la pregunta que ha fet algú altre, per mirar d'enriquir-la o, al contrari, debatre la seva pertinència o el grau de consens que suscita.
  3. Votar alguna altra pregunta. Això vol dir que vols que la pregunta sigui escollida per ser resposta. El nombre vots serà determinant a l'hora d'escollir quines preguntes seran respostes. Pots votar-ne tantes de diferents com vulguis i ho pots fer anant a cada comentari/pregunta mitjançant el símbol ^.

Es farà la selecció de les preguntes amb més vots i es traslladaran a la consellera. Aquestes seran contestades tant per roda de premsa en diferit en vídeo com a cadascuna de les preguntes realitzades.

Es farà la selecció de les 12 preguntes més votades que es traslladaran a la consellera.

Què no respondrà la consellera?

La consellera no respondrà preguntes d'informació general, com ara les que ja estan publicades a l'espai institucional de la Generalitat de Catalunya sobre la #COVID19 o al CanalSalut.

La consellera tampoc no respondrà preguntes que facin referència a l'estat de salut d'una persona en particular. Recorda que tens el telèfon 061 CatSalut Respon per a preguntar sobre qüestions de salut, i el 112 d'emergències per situacions d'emergència que requereixen intervenció immediata. Per a informacions en general, tens el telèfon 012 d'informació.

Per últim, la consellera tampoc no pot respondre per altres companys del govern, per responsabilitats que no siguin relatives a l'àmbit de la salut, com tampoc no respondrà per motivacions o posicionaments polítics en particular ni comentarà l'actualitat política del moment.

Qualsevol comentari irrespectuós, que no s'ajusti als requisits fixats o que contingui informació de caràcter personal, serà eliminat o anonimitzat pels gestors del debat.

Sobre com s’ha fet la tria de les 12 preguntes:

El sistema de participació previst no ha acabat de funcionar. La raó és que es preveia que les persones, abans d’introduir la seva aportació, poguessin valorar les anteriors i votar-les, evitant així també de repetir temes o plantejaments. La gran quantitat de propostes ha dificultat que les persones participants llegissin les anteriors abans d’introduir la pròpia, i això ha provocat que moltes qüestions s'han repetit i no han estat votades. 

Si s’actués segons les normes explicitades en el portal participa.gencat.cat, les 12 preguntes a respondre per part de la consellera correspondrien a tres blocs: simptomatologia crònica en malalts de covid, testos PCR i desplaçaments i fases. 

Per aquesta raó, i per incrementar la diversitat de la temàtica i de les preguntes formulades, l’equip de treball d’aquesta iniciativa (integrat per la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació i la Secretaria de Transparència i Govern Obert) proposa aglutinar les diferents preguntes en blocs temàtics. D’aquesta manera, responent a aquests blocs es dona resposta a gairebé la meitat de les 341 preguntes formulades, enlloc de les 12 preguntes anunciades en la descripció de la dinàmica participativa en el portal. 

Els recompte de vots s’ha tancat a les 15h del dissabte 16 de maig, tal com estava previst en un inici.

A continuació es presenten els diferents blocs, ordenats segons els suports rebuts per la resta de persones participants. Dins de cada bloc, s’han recollit les preguntes concretes amb més vots. La proposta doncs, és donar resposta a les preguntes més votades de cadascun dels blocs. Així, per una banda es tenen en consideració les regles explicitades prèviament en el portal i a més, s’aconsegueix enriquir el debat incrementant-ne la diversitat de temes i per tant, de necessitats. 

Bloc 1 (232 vots). Casos de gent amb símptomes de coronavirus de llarga durada, més de 60 dies

a)   No se’ls està fent cap prova o cap seguiment, perquè el criteri de fer la prova PCR es basa en el fet que la placa de tòrax mostri dany pulmonar. (80 vots)

b)  Hi ha més d’un centenar de persones organitzant-se per aquest motiu. (80 vots)

c)   Diferent criteri i protocol que s’està aplicant a l’hora d’abordar aquests casos, segons el metge que els atén. (80 vots)

d)  Hi ha alguns casos on sí s’ha fet la prova i d’altres on es denega perquè es limita a casos amb símptomes recents, fins i tot dins la mateixa àrea sanitària varia entre els CAPs. (80 vots)

e)  Se senten "oblidats". Des de Salut se’ls hi diu que s’aïllin, paracetamol i que si s’agreugen truquin al 061. No s’agreugen, però els símptomes persisteixen (malestar general, dècimes de febre, pressió al pit, tos seca i persistent, cansament, cefalees, sensació d’ofec, diarrea...) (17 vots)

f)    Només reben com a resposta que segueixin aïllats i s’hidratin. (5 vots)

Bloc 2 (84 vots) Desplaçaments i fases

a)   Un cop entrats a la fase 1, podem realitzar desplaçaments entre regions sanitàries dins de la mateixa província (sempre que les dues regions sanitàries es trobin a la mateixa fase)? Cas que no, a partir de quina fase estarà permesa aquesta mobilitat? (11 vots)

b)  Quan Barcelona entri a la fase 1 podrem desplaçar-nos dins les regions BCN nord i sud? Seria injust si no fos així ja que a la resta de territori tenen més mobilitat, i opino que s'hauria de tenir en compte l'impacte psicològic que als habitants de Barcelona ciutat ens pot suposar estar tants mesos tancats del tot. (11 vots)

c)   Parelles que viuen en poblacions diferents en zones en fase 0 i que fa 2 mesos que no es poden veure, pregunten quan es podran retrobar. (8 vots)

d)  Quina raó sanitaria existeix perquè una persona que arriba o torna a Catalunya pugui anar a instal·lar-se on vulgui del nostre país i simplement ha de fer una quarantena per evitar possibles contagis, i en canvi les famílies que tenen segona residència fora província/regió no poden instal·lar-s’hi fins al final del desconfinament? (1 vot)

Bloc 3 (47 vots) Test

a)   Per què no es fan més tests o se’n posen al servei de la ciutadania mitjançant la compra en farmàcies o per Internet, com es fa amb les mascaretes, i després es passa la informació del resultat de la prova en línia o assistint al CAP? (20 vots)

b)  Es pot tenir més accés als tests d'anticossos, amb els quals simplement amb una punxada al dit es pot saber en poc més de deu minuts si es tenen anticossos o no? I m'agradaria saber si no és possible perquè no n'hi ha prou o per falta de diners. (7 vots)

c)   La nostra indústria farmacèutica és capaç de produir tests o els hem de comprar a l'estranger? (7 vots)

d)  Com poden fer estimacions d’infectats si no s’estan fent les proves de detecció de COVID a molta gent amb símptomes? (3 vots)

e)  Per què no es fan test massius a tothom per evitar contagis i aïllar les persones que tenen el virus i els seus contactes directes, i no a tota la població? (3 vots)

f)    S'està valorant com es gestionarà l'arribada dels refredats/grips estacionals a la tardor? Segons les dades publicades per la conselleria, la simptomatologia de la majoria dels casos és molt semblant (per no dir idèntica) a la de la Covid19. Estarem preparats per fer test massius a totes les persones amb símptomes? O a la que tinguem alguna dècima, una mica de tos, malestar general ja ens haurem d'aïllar tots? (3 vots)

g)   No es fan testos massius una qüestió econòmica? Què val cada test? (1 vot)

Bloc 4 (27 vots). Gestió de les residències

a.   S'ha decidit fer un canvi de model de gestió o bé només es faran recomanacions als centres? (18 vots)

b.   Si s'ha decidit fer un canvi en el model de gestió, ens pot explicar o avançar algunes de les mesures i si això implicarà conèixer les responsabilitats dels gestors actuals , especialment en les residències concertades? (18 vots)

c.    Respecte a l'evolució de la desescalada, però també respecte a possibles nous brots o la regressió de la situació actual, hi haurà una planificació i un tractament especial i prioritari? Quin? (5 vots)

d.   Respecte al retorn a la normalitat, es pensaran i posaran mitjans per possibilitar un cert nivell de contacte de la gent gran amb les seves famílies al llarg d'aquesta fase? (5 vots)

e.   Sabent que eren el principal grup de risc, per què la gestió de l'impacte de la pandèmia a les residències ha estat tan nefasta? Canviaran convenis i condicions econòmiques? Es revisarà el model d’atenció? Els responsables polítics entonaran un mea culpa i actuaran en conseqüència? Repensarem tots plegats com volem que acabin els seus dies els nostres avis d’avui? (2 vots)

f.    Voldria saber, quins plans hi ha per a la gestió futura de les residències i quins terminis s'han imposat? Si s'han plantejat en el futur fer inspeccions sorpresa, no anunciades com es feien, i fins i tot fer-ne el control i seguiment per organismes internacionals per evitar la influència de la política local en temes tan sensibles? (2 vots)

g.   Els familiars tenim dret a saber quants residents han mort a la residència on tenim els nostres familiars. (1 vot)

h.   Com canviarà el model d'atenció farmacèutica a les residències geriàtriques ara que depenen del Departament de Salut? (1 vot)

i.     Com que actualment Salut gestiona els centres residencials de Catalunya, un cop superada aquesta crisi sanitària tornaran a dependre de TASF o es modificarà el sistema actual de residències, passant de ser "substituts de la llar" a passar a ser centres "sociosanitaris"? (1 vot)

j.     Algunes famílies ens vam endur els avis a casa (sense prova de la malaltia i havent-los de tenir 15 dies aïllats). Per què aquestes famílies no hem rebut suport domiciliari, quan les que duien els avis als centres de dia sí? Si la residència ja té controlada la situació, a què haurem d’esperar per fer-ne el retorn? Si no estan malalts i podrien retornar a la normalitat, per què no es fa? Què farem les famílies si ja hem de tornar a treballar? Què fem les famílies si no tenim equipament a casa per ajudar-nos a cuidar-los millor i el retorn s’allarga més del que seria necessari? A què esperen per tenir-nos en compte? (1 vot)

Bloc 5 (25 vots) Gent gran, nets i famílies

a)   Podria dir-nos als avis de 70 anys quan podrem abraçar i donar petons als nostres néts? (9 vots)

b)  Els avis amb salut no podem quedar aïllats a casa, ens hi va la salut mental. (3 vots)

c)   Si consideréssiu motiu de força major el poder anar a veure pares grans, com ja diu el Procicat, quins papers/documentació hauríem de dur al damunt per tal de no ser multats per mossos o policia local? (1 vot)

Bloc 6 (22 vots) Casals d’estiu i escoles

a)   Com representa que hem de fer grups de convivència si cada setmana tenim un panorama diferent de participants en un casal? Necessitem respostes, ja que en un mes i mig vista comencen els casals, i la logística completa no es pot preparar en una setmana. (7 vots)

b)  Quan ens podreu donar pautes més concretes pel que fa al tema de les escoles a partir de setembre, será presencial, sera meitat presencial i meitat telemàtic? En aquest últim cas es proporcionarà a l'alumnat tots els estris necessaris per poder seguir classes telemàticament? (5 vots)

c)   Quines mesures de seguretat s’haurien de prendre en colònies i casals? (3 vots)

d)  Podrem viatjar els mesos de juliol i agost entre comunitats i països propers? (3 vots)

e)  Es parla de reobrir escoles al juny. Com tots els docents, estem a 1a línia. Les escoles tenen passadissos estrets. Ja hem estat exposats al Covid-19. Som col·lectiu de risc pel tipus de feina. Quines mesures de protecció es preveuen fer efectives per protegir als milers de docents que treballem a Catalunya? (1 vot)

Bloc 7 (23 vots) Esports a l’aire lliure

a) Un cop entrats en fase 1, quines raons sanitàries hi ha perquè no es pugui practicar esport de manera individual per tota la zona sanitària i en canvi és pugui anar a un restaurant, lloc de culte o Museu un grup de 10 persones? (10 vots)

b)  Perquè les franges horàries per fer esport? Esta comprovat que s'acumula més gent que si tenim llibertat per sortir a fer esport durant tot el dia. (7 vots)

Bloc 8 (21 vots) Pediatria + COVID

a)   Com a professionals pediàtrics d'atenció primària estem molt preocupats pel que pot passar a les consultes de pediatria quan arribi la tardor, sentiment , creiem, compartit per molts altres pediatres i infermeres. (15 vots)

b)  A pediatria quan arriba l'escola i posteriorment va fent fred la patologia aguda pediàtrica augmenta exponencialment i els símptomes habituals solen ser els mateixos que pot donar la Covid19. (15 vots)

c)   Per això voldria que ens pogués garantir que tindrem testos per a poder almenys diagnosticar aquestes patologies i diferenciar-les de les possibles Covid. (15 vots)

d)  Necessitem tests de VRS, grip i autoanalitzadors de proteïna C reactiva a banda de poder fer PCR a Covid. Serà possible que els tinguem? (15 vots)

Bloc 9 (11 vots) Salut mental

a)   Ja s'està estudiant i parlant de la greu crisi social i psicològica que hi haurà, conseqüència del confinament, de la por generalitzada al contagi, de la por al contacte social, etc. Un munt d'indicadors que afectaran a la Salut Mental de les persones, creant simptomatologia ansiosa aïllada i quadres clínics d'ansietat, que està comprovat que tenen immuno-deprimeixen a les persones, qüestió bàsica en l'afrontament de malalties. Quines iniciatives hi haurà reals en relació a la contractació de professionals de la Salut Mental? (8 vots)

b)  Quins reforços es pensen aplicar en la xarxa d’atenció, evitant desatendre les persones actualment diagnosticades? (3 vots)

c)   Quines estratègies de suport comunitari es desplegaran? (3 vots)

d)  Es pensa reforçar i incrementar els suports al moviment associatiu, qui coneixen la realitat a nivell comunitari i local? (3 vots)

Bloc 10 (10 vots) Soledat i COVID-19

a)   Hi haurà mesures per a la gent que viu sola i no té amics o familiars en la provincia? (7 vots)

b)  Als que vivim sols la soledat se'ns menja (3 vots)

Bloc 11 (8 vots) Hospitals de campanya

a)   Pel que fa als Hospitals de campanya que es van instal.lar de forma provisional a la ciutat de Barcelona, en algun dels Pavellons Municipals… M'agradaria saber en quina situació es troben aquests. (8 vots)

b)  Quin tipus de malalts acullen actualment, i si es té previst el tancament dels mateixos i posterior desmantellament, o bé de moment els deixarien 'preparats', a l'expectativa del que pugui succeir en la campanya de la tardor-hivern d'aquest any 2020. (8 vots)

c)   I saber també quin balanç en fa d'aquests Hospitals de Campanya i quines xifres d'ocupació han registrat. (8 vots)

Bloc 12 (28 vots)  Residus i COVID-19

a)   Què es farà amb els residus contaminats de la Covid generats per hospitals i residències, llars, etc? (7 vots)

b)  Estan parlant amb els agents a territori que gestionen els residus? Material contaminat amb covid-19 d'hospitals, residències, llars, s'està barrejant en els contenidors grisos. Material contaminat s'està acumulant a l'espera de ser incinerat en unes plantes que no tenen capacitat per tot el que s'ha generat i el que es generarà. (7 vots)

c)   Qui protegeix a tot el personal de les plantes de residus? (7 vots)

d)  Qui protegirà a tota la gent que es vegi abocada al carrer, remenant contenidors per trobar menjar o algun sustento per la seva economia destrossada per la crisi sanitaria? (7 vots)

Llistat d'adhesions

Comentaris més votats

5 a favor (2.2%)

member-avatar Laura

A favor  Bon dia Consellera, m'agradaria saber si quan Barcelona entri a la fase 1 podrem desplaçar-nos dins les regions BCN nord i sud. Seria injust si no fos així ja que a la resta de territori tenen més mobilitat, i opino que s'hauria de tenir en compte l'impacte psicològic que als habitants de Barcelona ciutat ens pot suposar estar tants mesos tancats del tot. Gràcies.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Ernest Kaplan

Benvolguda consellera,

Imaginem que som al març de 2019.
I que sabem que, un any després, pel març de 2020 entrarà el coronavirus a Catalunya.
I suposem que en aquell moment sabíem tot el que sabem avui.
Què hauria fet llavors?

Moltes gràcies.

(i moltes gràcies per obrir aquest espai)

Conversa amb Lucca

Benvolguda con seller a,

M'agradaria saber perquè no es fan més test o els posen a el servei de la ciutadania podent comprar en farmàcies com fan amb les màscares o per internet i després passar la informació via online o assistint al teu cap i donar el resultat de la prova.
Gracies

Primer de tot donar les gràcies a la consellera per tota la feina i gestió de la pandèmia que no deu ser gens fàcil de dur a terme.
Jo voldria saber en concret, dels tests d'anticossos, que simplement amb una punxada al dit es pot saber en poc més de deu minuts si es tenen anticossos o no. I m'agradaria saber si no es possible perquè no n'hi han suficients o per falta de diners. També m'agradaria saber si la nostra indústria farmacèutica és capaç de produir-ne o els hem de comprar a l'estranger.
Moltes gràcies

En enero el parlamento de Cataluña se subió el sueldo un 5 % con los votos del PP entre otros incluido C’s
La semana que viene quieren subirle el sueldo un 0,9 a los expresidentes de la Generalitat.
Si en alguna de las respuestas usté contesta que no hay dinero díganos por qué no se quitan el 30 % del sueldo como si fuese un Herte y empiezan a cobrar los 1100 € igual que otros afectados
Una evasiva sería que esta respuesta no es de su departamento pero sí que es de su gobierno y usted podría contestarla

Hi estic totalment d'acord.

Porque si se quitan un 30% seguirían cobrando mucho más de 1100€.

Comentari moderat el 22/05/2020 09:57

Hi estic d'acord

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Ariadna

Bon dia Consellera.
Pel que fa als Hospitals de campanya que es van instal.lar de forma provisional a la ciutat de Barcelona, en algun dels Pavellons Municipals...
M'agradaria saber en quina situació es troben aquets.
Quin tipus de malalts acullen actualment, i si es té previst el tancament dels mateixos i posterior desmantellament, o bé de moment els deixarien 'preparats', a l'expectativa del que pugui succeïr en la campanya de la tardor-hivern d'aquest any 2020.
I saber també quin balanç en fa d'aquests Hospitals de Campanya i quines xifres d'ocupació han registrat.
Moltes gràcies.
_Ariadna Busto_ - Districte de Sant Martí (Barcelona)

^

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1418

Conversa amb MARC

Benvolguda Consellera,

Davant la ineficiència i inacceptable gestió de la majoria de residències de gent gran, on la Generalitat participa de manera directa en la gestió o través de concerts, s'ha decidit fer un canvi de model de gestió o bé només es faran recomanacions als centres? Si s'ha decidit fer un canvi en el model de gestió, ens pot explicar o avançar algunes de les mesures i si això implicarà conèixer les responsablitats dels actuals gestors, especialment en les residències concertades?

Moltes gràcies

Bona pregunta i afegiria preguntar si els familiars tenim dret a saber quans residents han mort, a la Residencia on tenim els nostres familiars.

Bona pregunta,

i afegiria, com canviarà el model d'atenció farmacèutica a les residències geriàtriques ara que depenen de salut? Perquè fins ara, tenim residències geriàtriques servides per farmàcies que estan a una altra ABS. Per exemple, farmàcies del Baix Llobregat que serveixen a residències de la zona metropolitana del Besós?

On han anat a parat els 2000€ que paga cada resident ( de mitjana) per l'estància en una residencia? Sí aquestes residencies tornaran a passar en mans privades, sí es així tornaran els diners que la Generalitat ha invertit en les seves residencies ? Jo ho veig com el rescat bancari que es va fer el 2008.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb laura

bon dia consellera,
m’agradaria saber si, un cop entrats a la fase 1, podem realitzar desplaçaments entre regions sanitàries dins de la mateixa província ( sempre que les dues regions sanitàries es trobin a la mateixa fase ).

moltes gràcies

Bona pregunta, jo em preguntava el mateix. I jo afegiria: cas que no, a partir de quina fase aquesta mobilitat estarà permesa?

jo també he fet la pregunta en aquest sentit. Demanaria si més no mobilitat a les regions sanitaries de bcn sud i nord.

Estic a Reus i ja en fase 1, ens han aclarit que no ens podem moure entre regions sanitàries encara que estiguin a la mateixa fase com ens passa amb les terres de l'Ebre

No permetran aquest trànsit fins a la darrera fase fruit que a Catalunya la divisió és per regiona sanitaries. A Barcelona i AMB diuen que fins a mitjans juliol. A la meva pregunta li dic, per que no fixar un radi de 100km en fase 1 per permetre els desplaçaments?

Això implicarà que deixaran aïllada Barcelona fins a mitjans juliol?

Segons ho han plantejat ara sí. Per això molts volem que s'amplii el perimetre de desplaçament a partir de la fase 1 o bé a 100km o bé a la província.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Josep W

Donat que la propagació del virus es produeix per les gotes que ens surten de boca i nas quan parlem, tossim i estornudem, ¿perquè no s'ha fet obligatori taparnos boca i nas amb el que sigui, que tinguem? I mans netes, esclar¡
¿Com hagués anat la epidèmia si s'hagués imçosat ja fa més de 2 mesos?
Si algú no pot suportar anar tapat podria portar un document mèdic que ho certifiqués...

Jo afegiria: Si feu obligatori l'ús de mascareta, prohibireu les que porten vàlvula si, segons sembla, no filtren l'aire de qui les porta?

Por qué no se obliga o al menos se controla toda aquella gente que no lleva mascarilla por la calle ? Entran a las farmacias y pasean sin ninguna proteccion . Además mucha ciudadanía cuando han de pagar la mascarilla por 0,76€ con Targeta sanitaria ya no la quieren . No me parece correcto cuando es un problema que atañe a todos . Debería de haber más control
Gracias

La obliguetorietat de portar mascareta a la via publica es molt correcta en nuclis densament poblats. Quan anem a pobles, viles o zones poc denses, amb carrers deserts, te poc sentit.
Seria correcte definir aquesta obligatorietat d'una manera flexible segons l'interaccio social tenint en compte els multiples factors que la conforman.
Les normes es respecten quan son coherents.

Conversa amb NURIA

Bon dia Consellera,
En primer lloc agraïr la feina tan difícil que esteu fent a l'hora de gestionar tots els aspectes del COV-19.
La meva inquietud es quan ens podreu donar pautes mes concretes pel que fa al tema de les esoles a partir de setembre, sera presencial, sera meitat presencial i meitat telemàtic... en aquest ultim cas es proporcionara a l'alumnat tots els estris necesaris per poder seguir classes telemàticament? Em refereixo a nens de primaria i secundaria, ja que en principi , (no tothom es així), no tenen ordenador, tauleta etc.. i han d'utilitzar el que utilitzen els pares per fer teletraball.
Moltes gracies

Jo també afegiria si en el cas que es continuin fent classes telemàticament però les famílies no poguem continuar amb el teletreball, com ho podrem gestionar si fins ara sempre depeníem dels avis a qui hem de protegir? No guanyem prou sou com per pagar una persona que els cuidi 8 hores al dia.

Jo afegiria:
Si no se sap com serà l’inici de classes del curs vinent i hem parat el curs actual des del 13 de març, com es que segons sembla casals i colònies continuen endavant? Quines mesures de seguretat s’hi hauriwn de pendre?

A la casa de colònies que teniem reservada pel fi de curs de sisé ens diuen que està previst que puguin anar a finals de Juny.
No quadra molt que puguin anar de colònies que estan 24 hores junts i en canvi no poden anar a l’escola fins al setembre i ademés proposant una escolaritat hibrida.
Ens pot explicar si això podria ser així?
Com podriem estar els pares tranquils amb els nostres fills a una casa de colònies i amb 50 nens tots junts?

Per altra banda, si no és possible la mobilitat més que en la regió sanitària com es podran fer colònies si estaven previstes en una regió sanitària diferent?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Lluís

Bon dia,
Un cop entrats en fase 1, quines raons sanitàries hi ha perque no es pugui practicar esport de manera individual per tota la zona sanitària i en canvi és pugui anar a un restaurant, lloc de culte o Museu un grup de 10 persones?
Gràcies

Quan dic restaurants, em refereixo a establiments comercials en general

Jo també afegiria que perquè puc anar a la natura en un altre municipi de la meva regió sanitària amb una empresa privada però no puc anar pel meu compte a la natura a caminar quan tindré menys risc de contagi que si vaig amb l'empresa o al bar.

Després de llegir-me tots els documents aquest també és el meu dubte. Quin sentit té que pugui reunir-me amb 10 persones enmig del carrer, coincidint amb les franges horàries de gent gran o nens i només pugui practicar individualment esport en zones que no són el centre de la població dins de les franges horàries? No puc anar al bosc o fer una sortida de natura si no és de 6 a 10 i de 20 a 23? És evident que tothom circularà a les hores que vulgui per anar a les botigues, o als locals de culte o ... (de fet en fase zero cada dia em trobo grups de més de tres persones, molts adolescents però també gent gran que no respecta les mesures).

ES cert, com s’enten que puguis anar a terrasses de bars i restaurants dins de la regio sanitaria, desplaçar-te en moto en grups de 10 motos, i no puguis fer esport de manera individual dins de la regio sanitaria? Em pot dir si això te sentit? Cal sentit comú.

Sembla ser que vostès interpreten que es mes perillós fer esport individual fora del municipi que anar en grups de 10 a fer unes cerveses en tota la regió sanitaria. Com s’enten això? M’ho pot explicar?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Bon dia. Al principi de la crisi, el Govern diu que va seguir les directrius dels experts sanitaris. Si hi hagués una altra amenaça vírica en un futur escoltaríeu als mateixos experts? Gràcies, si pot ser una resposta breu millor.

Conversa amb Marta

Bon dia Consellera,
La meva pregunta va enfocada a trobar solucions al problema que tenim moltes llars per conciliar feina i fills a casa. En el nostre cas, tots dos treballem de forma presencial, i tenim un problema molt greu, com moltes altres famílies.
La solució que hem trobat nosaltres és contractar a una Aupair que ens vingui a ajudar. Es permet la movilitat dins d'Espanya o a nivell d'Europa a persones que vagin a tenir cura de nens (o gent gran, per exemple), tenint en compte que no hi hauria un contracte laboral, sinó més aviat un contracte privat entre dues parts? Aquesta situació es contempla dins l'excepció de viatges per motius laborals, tot i que no hi hagi un contracte laboral?

Gràcies per la vostra força.

^

Bon dia Consellera
Jo voldria saber com es pot estar a una terrassa o a casa prenent alguna cosa amb amics i alhora portar la mascareta? O no cal portar-la

Conversa amb Abraham

Bon dia!
Perquè les franjas horàries per fer esport? Esta comprovat que s'acumula mes gent que si tenim llibertat per sortir a fer esport durant tot el dia...

TOTALMENT D'ACORD

Estic d’acord

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Comentari moderat el 03/06/2020 13:30
Conversa amb Alejandro Juarez Escario

Bon dia consellera. Li pregunto pels casos de gent amb simptomes de coronavirus de llarga durada, mes de 60 dies, a qui no se’ls estan fent cap prova o cap seguiment, perque el criteri de fer la prova PCR es basa en que la placa de torax mostri dany pulmonar. Hi ha mes d’un centenar de persones organitzant-se per aquest motiu. Les seves queixes han fet aflorar el diferent criteri i protocol que s’esta aplicant alhora d’abordar aquests casos, en funcio del metge que els aten. Hi ha alguns casos on sí s’ha fet la prova i d’altres on s’hi nega perque es limita a casos amb simptomes recents, inclos dins la mateixa area sanitaria en funció del CAP. Teniu pensat abordar la problematica d’aquests pacients? Una bona aproximacio seria analitzar l’estat infectiu-serologic d’aquests pacients i en funcio dels resultats comprovar si en aquests casos, la malaltia pot provocar cronicitat o algun sindrome postvirico o si en aquests casos l’organisme no es capaç d’eliminar el virus. Que en penseu?

Gràcies Alejandro! En sóc una d'aquestes persones, al igual que tu. Necessitem respostes, necessitem que se'ns tingui amb compta i no abandonats a casa amb simptomatologia... Perquè ens trobem així? A què es degut? Perquè està passant? Les proves?

Som molta gent que estem amb aquesta situació. I s'ha de fer alguna cosa ja.

Gràcies Alejandro i Consellera

^

^

Hola Alejandro ! Jo també soc una d’ aquestes persones , porto 65 dies amb símptomes de Covid. M’ agradaria que s’ ens tingues en compte i es prenguessin les mesures necessàries per fer un seguiment més exhaustiu . M’ agradaria tenir respostes urgents per als casos com el nostre .

^

Hola. Sí, en som molts així i ens sentim " oblidats " . Tot i que les circumstàncies han estat i són difícils, també necessitem atenció mèdica per valorar què ens està passant. I si no hem tingut covid, que ens donin opció d' alguna prova diagnòstica per mirar d' esbrinar què ens passa, ja que febrícula de dos mesos ( a part dels altres símptomes...) pot ser indicadora de patologies diverses.
Només rebem com a resposta que seguim aillats i ens hidratem. Però ni una simple analítica i cap possibilitat d' accedir al metge de capçalera habitual.

Recolzo totalment a la pregunta formulada per l'Alejandro ,I que afecta a tanta gent que,anonimament,pateix doblament:setmanes que no et trobes bé ,febrícula...i el neguit de no rebre la resposta mèdica idònia a la particularitat de la simptomatologia .Consellera! "jo T'ESCOLTO" aquest dilluns!

Jo estic igual, vaig começar el 13 de març, avui fa 9 setmanes. Segueixo amb simptomes de covid19, mal de cap, ofec, cansament, febrícula a diari. És deseperant i esgotador.

Susanna pot ser que vaguis a un centre de salut. Hi ha certs símptomes que s han de controlar dons donen indicació de si el procés serà llarg o més menys greu.

Molt bé Alejandro!!
Som moltes persones així i estem "oblidats".
Crec que haurien d estudiar si aixó ja ha passat a Wuhan o a la Lombardia per saber que ha passat a ells. Si es crónic em moro!!!

Importantíssim atenció a aquestes persones ja!
Buscar altres proves per identificar el problema i tractar-les el més aviat possible.
Abans que sigui tard i es cronifiqui o activi altres malaties.

Em sumo als malalts de covid19 persistent (majoritàriament amb diagnòstic únicament per simptomatologia compatible, no per proves).
No puc ser malalta per unes coses sí i per altres no.
Si tinc covid19 ho tinc per tot, per seguir instruccions mèdiques de quedar-me aïllada dos mesos en una habitació (24h/7dies) per responsabilitat social i salut pública (no sé si és realment conscient de la duresa d'aquesta mesura durant tant de temps i sense tenir data final) però també ho sóc per ser atesa, i dins de ser atesa està ser diagnosticada amb les garanties que es tinguin a cada moment.
No em queixo de l'atenció mèdica i personal dels gran professionals que tenim, que està sent tot lo bona que pot ser en aquesta situació d'emergència i desconeixement científic.
Sí em queixo dels protocols i restriccions que han d'aplicar per ordres superiors polítiques.
Tinc drets sanitaris i humans!

^

Yolanda totalment d'acord. Hi ha un pool de malalts a els domicilis oblidats. El 061 no ha donat tota la resposta que calia. El sistema es el que es. I al final es prioritza i no sempre es encertada la decisió

Jo estic exactament igual. Necessitem respostes

Soy una persona con la misma problematica que plantea Alejandro. Para cuando los test? Llevo 58 días de confinamiento en una habitación.

'

Estic igual des del dia 16 de març. Els símptomes no permeten fer vida normal, sovint et trobes molt malament, tens por. Moltes vegades a urgéncies i paracetamol i repòs. Rx ok, anallítiques ok. És una situació molt estranya. Incerta. Serà crònic? Passará? D’on ve tot això si les proves que et fan estan bé? Cal
més atenció i ampliar les proves. Tothom fa el que pot, però no es pot tenir gent malalta de fa més de 60 dies sense un estudi exaistiu del que li pot estar passant a aquella persona. I no senyors, no és ansietat, no ens ho inventem, som centenars de persones amb quadres similars patint des de fa mesos. Ajuda, si us plau!

Jo tinc in cuadre semblant amb casament crònic. També val a dir que sóc personal sanitari i molts estem així. Treballem amb tos ofec mal estar.... I som negatius... encara hi ha moltes preguntes d'aquest bitxos sense resposta. Només el temps i la ciència ens donaran respostes..

Penso que es de vital importància poder fer les proves diagnòstiques a tot el col.lectiu de persones que mostren simptomes persistents del COVID, però estan amb l'angoixa de l'espera; de l'espera de què???
sisplau diagnòstics ja per evitar danys majors!
Gràcies

Voldria afegir que no s'enten aquesta manca de disponibilitat de proves quan pagant pots anar a hospitals i laboratoris privats i fer-te-les. No haviem quedat que estem davant d'una crisi de salut pública i comunitària, com és possible que amb un estat d'alarma els governs sigueu incapaços de posar tots aquests recursos al servei de tothom

Bona pregunta

Dono suport a aquesta pregunta

Total suport a aquesta pregunta. Com és que si que es fan tests a jugadors de futbol sense símptomes i no un sinó més d'un. La sanitat pública per tothom.

Bon dia, m'afeigeijo a aquesta problemàtica i les qüestions que s'estan plantejant. Esperem la oportuna resposta de la Sra. Consellera.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb sergio

Bon dia Consellera,
M'agradaria saber quen passarà Barcelona i l'Àrea Metropolitana a la fase1 sencera, considero que està en joc la salut mental de la població i necessitem contacte social, tot i que sigui amb mesures de seguretat. Gracies

hola bona tarda , jo tinc familia q no puc veure ,pq ells estan fase 1,a vendrell,
i jo pregunto si es més important aixó ,q poder fer una manifestació o deixar grups d' adolescents de mès 10 persones als parcs d ' una ciutat com Terrassa o Sabadell,pq no es pot un ,reunir amb la familia i si fer una manifestació.Gràcies

Jo estic instalada a Barcelona mentres la meva famila esta a un poble a menus de 20km. La geent d'aquest poblenpot venir a Barcelona a treballar mentres que jo en fase 1 no podre veure la meva familia fins a finals de Juliol. Repenseu les zones perque estiguin en relació a la realitat.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Joaquim Martí Colomer

Bon dia Consellera
Permeti’m li exposi el meu cas personal, però que és igual o semblant a moltes més persones que ens hem format una xarxa per fer sentir la nostra veu. Som persones amb símptomes persistents (alguns portem amb aquests símptomes des de la primera quinzena de març) del Covid19, però que no hem agreujat com per tenir que anar a urgències. Des de Salut ens diuen que ens aïllem, paracetamol i que si agreugen truquem al 061. No hem agreujat, però els símptomes persisteixen (malestar general, dècimes de febre, pressió al pit, tos seca i persistent, cansament, cefaleas, ofec,diarrea,... ) tots ells persistents en el temps, sense que hi hagi milloria. Des dels CAPS, a la majoria, ens diuen que paciència, que ja millorarem, però que no ens poden fer cap tipus de test, perquè no ens infectat recentment. Mentrestant els símptomes persisteixen sense donar-nos cap solució. Què hem de fer Concellera?. No tenim dret a que ens facin un test serológic?. Quina solució ens dona?

^

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Lluís

Bon dia Consellera. T'escric com a coordinador de 4 casals de lleure per aquest estiu. Som un tipus de casals que no tenim un nombre fix d'infants i joves cada setmana, sinó que el nombre i les participants van variant segons la necessitat de les famílies. Per tant, estem una mica preocupats pel fet dels "grups de convivència"... Com representa que els hem de fer si cada setmana tenim un panorama diferent de participants? Necessitem respostes, ja que en un més i mig vista comencen els casals, i la logística completa no es pot preparar en una setmana. Moltes gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Claudia

Malalts des de fa 30, 40, 50 o 60 dies amb símptomes lleus.
No ens fan cas ni ens fan cap prova.
Què hem de fer?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Miquel

Seria interessant que fessiu publica la comparativa, mes a mes, de morts dels ultims 5 anys amb aquest 2020, detallant el motiu de la mort. Sembla ser que aquest any la gent nomes mor de Covid-19. I els altres morts? Gracies!

Jo pensava el mateix.
Necessitem saber els morts per altres causes.

Conversa amb ROSA MARIA

Honorable Consellera,
L'important nombre de nous positius de Covid 19, testats i sospitosos, se sap perquè no fan entrar més gent a les urgències i a les UCIs? És que els nous casos no son tan agressius com fa un mes? I tants casos nous responen només a l'augment de probes realitzades?
Gràcies pel vostre temps

^

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

El meu horari de sortida al carrer, és compartit amb els esportistes
Ja tinc una edat, però no arribo als 70, però he hagut de canviar la franja de sortida a la dels vells, perquè els corredors, biciclistes, etc, son una plaga que no respecten res.
No es podria limitar el seu horari a dues hores al matí i dues al vespre que no s'haguessin de compartir?
Moltes gràcies

Bon dia Sra. Vergés, voldria sapiguer quan tenen previst tornar obrir proves i visites presencials als centres sanitaris. En sembla que hi ha molta gent que li convé.
Gràcies

Conversa amb Maylin Rodriguez Calvo

Bon dia Consellera,
De los olvidados con sintomas permanentes con más de 50 días, aún aislados. Hay alguna previsión de test? No nos atienden desde el CAP. Los sintomas continúan. Que debemos hacer? Hay alguna estrategia para seguir nuestros casos a corto plazo?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Oriol

Bon dia Sra. Vergés,

Resulta que no visc amb la meva parella i per tant fa més de 2 mesos que no ens podem veure. Vivim en poblacions diferents dins del Baix Llobregat, que encara es troba en fase 0. De cara la setmana que ve, es volen eliminar restriccions com per exemple anar a museus. Però sembla a ser que encara no la podré veure, per que no es poden visitar ni amics ni familiars.

Segons la planificació que s'està fent, quan ens podrem retrobar?

Moltes gràcies.

Totalment d'acord. Consellera, podeu establir alguna manera? No podem acreditar que som parella. I cadascu esta empadronat a casa seva. Pero nomes ens veiem I compartim els caps de setmana. Gracies

Jo em trobo en el mateix cas, Garraf i Barcelona. Vilanova és la segona residència de la meva parella els caps de setmana, però és probable que hàgim d'esperar un mes més per veure'ns, quan resulta més perillós sortir a fer esport tots concentrats en la mateixa franja horària i en una zona que veure una persona de manera individual.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Joan LUIS TORRENTS

Consellera molt bon dia.
Podria dir-nos als avis de 70 anys quan podrem abraçar i donar petons als nostres néts?
Moltes gràcies i cuidis molt.

Els avis amb salut no podem quedar aïllats a casa, ens hi va la salut mental

Bona pregunta

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=823

Conversa amb marta

Bon dia, cada dia es fa més visible el gran nombre d'infectats per COVID19 que estan a casa des de fa 2 mesos, amb símptomes invalidants per fer vida normal. EL tracte del servei sanitari és el de fer RX i analítica, que normalment surten correctes. No saben què més dir ni fer, i els envien a casa sense més proves per trobar el motiu de l'afectació, amb el risc d'esdevenir crònic.
SI no es tenen en compte aquests malalts, no tenim dades fiables de la malaltia, ni de com actua en el total de la societat.
Es preveu alguna actuació des de Sanitat per ajudar a aquestes persones? Protocols nous per atendre els seus drets com a malalts?
Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb Sara

Bon dia consellera.
Hi ha molta gent que passats un mes i dos, encara segueix amb símptomes, què tenen previst fer? Seria recomenable fer test IGG? Està previst fer algun tipus d´estudi per veure per què hi ha gent a la que li costa tant treure´s els símptomes com tos, sensació d´ofeg... Passat un temps?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Bon dia, Consellera!
La conselleria té en compte algun tipus de protocol o actuació sanitaria especial per les persones que tenen diversos factors de risc? tests, visites mèdiques, etc.

Conversa amb Xnet

Necessitaríem saber on rauen les dificultats de reconvertir els sectors químic i farmacèutic de manera que la seva producció es pogués enfocar en els tests de Covid-19.

El problema rau en el desproveïment de kits d'extracció d'ARN i d'hisops, pel que ha transcendit. Per què no es poden produir? És un problema de patents? Si no és aquest el motiu, quin és?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Jordi

Bon dia,

Ja s'està estudiant i parlant de la greu crisi social i psicològica que hi haurà, conseqüència del confinament, de la por generalitzada al contagi, de la por al contacte social, etc. Un munt d'indicadors que afectaràn a la Salut Mental de les persones, creant simptomatologia ansiososa aïllada i quadres clínics d'ansietat, que està comprovat que tenen immuno-deprimeixen a les persones, qüèstió bàsica en l'afrontament de malalties.

Quines iniciatives hi haurà reals en relació a la contractació de professionals de la Salut Mental? El nostre sistema de salut mental es realment precari, hi ha molts pocs professionals i una llista de casos enorme, amb professionals bons i formats, però també molts cremats pel volum de feina i la frustració de la sensació d'impotència.

De moment, només es fan campanyes de promoció i marketing de la Salut Mental, útils però insuficients. Començarem a invertir de forma real i directe en Salut Mental, sabent que es una font de benestar i Salut?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1208

Conversa amb Maite Pérez Mendoza

Bon dia Consellera, si creiem que ja hem passat el coronavirus amb una grup amb descomposició al mes de febrer, com ens podem assabentar si no es fan proves? , a més encara tinc dies amb tos.
Moltes gràcies per la tasca que estan fent i a tot el servei sanitari. Cuideu vos

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb SANDRA GONZALEZ

Bon dia Consellera,

Li escric en relació a gairebé una centena de casos de persones amb posible infecció per Covid que porten amb simptomatologia més de 60 dies sense cap tipus de proves, aïllats i amb l’ únic seguiment mèdic telefònic del seu CAP d’ atenció primària i alguna RX de tòrax .

La meva pregunta seria , perquè hi han futbolistes i polítics que es fan les proves 2 i 3 vegades alguns sense tenir cap simptomatologia i tota aquesta gent que porta aïllada tant de temps amb simptomatologia no te accés a cap tipus de prova ?... Perquè no consten enlloc com a malalts de Covid ? Creu que el nombre de malalts és realment molt superior al que indiquen veient que a ningú se li fa prova per ratificar l’ enfermetat i només es consideren com a casos de Covid aquells que tenen un positiu en el PCR ?.. Podríem trobar la manera de que es tractes a totes les persones igual , independentment de que sigui polític, futbolista o qualsevol tipus de persona sense fer aquestes distincions ??

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Bon dia Consellera,

Tinc dues preguntes que no són de caire personal però que afecten alguns col·lectius nombrosos i de risc:

La població sorda que viu sola té greus problemes per contactar, ja que no poden fer servir els telèfons habilitats per Salut. Hi hauria alguna possibilitat que poguessin ser atesos via WhatsApp o Telegram?


Segueixo diàriament les seves compareixences i sovint diu que els PCr ja són als CAPs, però la realitat, en força casos, la desmenteix: és molta la gent catalogada com a possible positiu, força amb el test ràpid positiu, però em costa entendre els criteris amb què seleccionen els CAPs on envien els PCr. M'agradaria saber-los ja que en alguna de les regions sanitàries més afectades no han pas arribat.

Moltes gràcies, salut i encert.
Conversa amb Antoni
A favor  

Bona eina, però em semblen poques les preguntes seleccionades

però moltes estan contingudes en unes altres, en realitat no hi ha tants temes per consultar.

A favor  

Bona eina

Conversa amb Sílvia Segura

Consellera, voldria saber si un cop entri Bcn a la fase 1 podrem desplaçar-nos a les Regions Bcn nord o sud. Si més no, no ens deixeu aillats a Bcn ciutat si us plau. Gràcies per tota la feina

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Consellera, no creu que obrir un espai de dades obertes (estudis, bases de dades, publicacions i altres) que inclogui la totalitat de disciplines socials i econòmiques depenent del govern en la transversalitat d'afectació que ha tingut, té i tindrà el Coronavirus, ajudaria al conjunt de la comunitat acadèmica, científica, tècnica i professional (multidisciplinari) a poder explicar, preveure i anticipar-se als nous reptes i desafiaments que se'ns presenten Post Covid-19 com a col·lectivitat i com a País? Gràcies!

Conversa amb Laura

Bon dia consellera,
M'agradaria clarificar si es poden visitar domicilis de familiars/amics fora del municipi propi (però inclosos dins la mateixa zona sanitària), doncs la informació que he trobat sembla ambigua en aquest respecte.

Moltes gràcies.

Bona pregunta. Jo afegiria: Què passa amb els municipis que es troben a la mateixa comarca però han quedat separats per la divisió entre regions sanitàries? Com, per exemple, el cas de L’Hospitalet i Barcelona.

La solució és permetre el desplaçament a 100km a la fase 1 com han fet a França, així evites aquests casos de municipis veïns separats per una linia imaginaria.

I que passa si la distància de la segona residència no supera els 100 km però de diferent regió sanitària, quan podrem anar-hi?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Pedro

Sra. Consellera.

Voldria saber, quins plans hi ha per la gestio futura de les residencies i quins terminis s'han imposat?

Si s'han plantejat en el futur fer inspeccions sorpresa, no anunciades com es feien, i fins i tot el control i seguiment de les mateixes per organismes internacionals per evitar la influencia de la politica local en temes tan sensibles?

Salutacions.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Gemma

Benvolguda Consellera,

A la fase 0.5 la unitat familiar (les persones que conviuen juntes) podran sortir junts a passejar en la franja horària de nens per exemple (unitat de dos adults i un nen menor de 14 anys)? Entenc que a partir de la fase 1 si ho podriem fer, és aixi?

En el mapa interactiu de casos per municipi que mostra el departament de salut a la seva web mostra un indicador de casos suspitosos. En el cas d'Arenys de Mar son 800 i pico. A tots aquests casos se'l hi faran les proves per pasar-los a casos positius o treure'ls de les dades si són casos negatius?

Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Esther C.

Benvolguda consellera:
Com a professionals pediàtrics d'atenció primària estem molt preocupats pel què pot passar a les consultes de pediatria quan arribi la tardor, sentiment , creiem, compartit per molts altres pediatres i infermeres.
A pediatria quan arriba l'escola i posteriorment va fent fred la patologia aguda pediàtrica augmenta exponencialment i els símptomes habituals solen ser els mateixos que pot donar la Covid19
Per això voldria que ens pogués garantir que tindrem testos per a poder almenys diagnosticar aquestes patologies i diferenciar-les de les possibles Covid
Necessitem test de VRS, grip i autoanalitzadors de ProteinaC reactiva a banda de poder fer PCR a Covid
Serà possible que els tinguem ? Si no és així haurem de visitar a cegues amb el corresponent perill per als pacients i per a la nostra propia salut
Moltès gràcies
Equip pediàtric del CAP Sant Oleguer (Sabadell)

Totalment d'acord amb vosaltres, però ho faig extensiu a l'atenció dels metges de família.
Què passarà quan comencin els refredats si tenen una simptomatologia tant semblant a la Covid19? Haurem d'aïllar-nos tots sense necessitat?

Des de pediatria de l'EAP Ripollet teniu el nostre suport! Recolcem aquesta petició.

Desde l'equip de pediatria de la Mina també donem suport a aquesta petició.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta informació relacionada amb la vostra pregunta, segons la classificació temàtica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1094

Conversa amb Carles Guizman

Bon dia consellera
Em sumo a una pregunta d'un participant en el sentit que la distribució per intervals horaris dels esportistes fa que ens concentrem tots en poc temps i per tant estem conseguint l'efecte contrari al buscat. Hi ha possibilitat de repensar aquesta estrategia i així aconseguir que els esportistes no tinguin limitació horaria i per tant tinguem mes dilució i menys aglomeració,?
Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Anna

Bon dia Consellera,
La meva pregunta es: Per què, si el virus amb el sabó perd la seva capa lipídica i queda inactivat, ens diuen que rentem la roba a més de 60º. I que les mans amb agua i sabó és suficient.
Gràcies.

^

Conversa amb Teresa Rocamora

Bon dia,
Voldria saber com es planteja des del Govern el tractament de les residències de gent gran a partir d'ara. Respecte a l'evolució de la desescalada però també respecte a possibles nous brots o la regressió de la situació actual. Hi haurà una planificació i un tractament especial i prioritari? Quin? Atès que el gruix de les xifres actuals prové d'aquest col·lectiu, s'està considerant que una intervenció decidida i primerenca ho reduiria sensiblement?
Respecte al retorn a la normalitat, es pensaran i posaran mitjans per possibilitar un cert nivell de contacte de la gent gran amb les seves famílies al llarg d'aquesta fase? Es tracta d'un col·lectiu no només especialment vulnerable sanitàriament sinó amb unes necessitats emocionals que no es poden deixar d'atendre.
Gràcies per la seva atenció.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Neus Oromí

Bon dia,
estic especialment interessada en saber com poden fer estimacions d’infectats si no s’estan realitzant les proves de detecció de COVID a molta gent amb símptomes. Si realment hi ha tanta gent asimptomàtica s’estan infravalorant totes les dades...

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Voldria saber l'us de les mascaretes quan és recomanable, quan no. Com s'han de guardar, rentar en el seu cas, quan s'han de canviar. Diria que el seu ús freqüent també pot plantejar altes problemes a la pell, d'al·lèrgies, etc...

Conversa amb Marçal Col Lopez

Bon dia consellera,
La meva pregunta va dirigida a clarificar les regions sanitaries: La zona del baix montseny, penedes i garraf, passen a ser noves regions sanitaries? o seguexen sent zones situades dintre de la regions metropolitanes corresponents? Aesta diferenciació considero que es necesaria, perque en cas d'avançar a fase 1 les zones metropolitanes el dilluns 25, es podra la ciutadania moure per aquestes noves zones?
Moltissimes gracies!

^

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb convenicatalageriatria

Bon día;
Sabent que eren el principal grup de risc, per què la gestió de l'impacte de la pandèmia a les residències ha estat tan nefasta?
Canviaran convenis i condicions econòmiques? Es revisarà el model d’atenció?
Els responsables polítics entonaran un mea culpa i actuaran en conseqüència? Repensarem tots plegats com volem que acabin els seus dies els nostres avis d’avui?

Fernando

Comentaros de una Gerocultora:
ha habido abuso de poder en estos centros..haciendo horarios de 12h.que no quieren pagar de ninguna manera si devolberlas a saber..negación a defender a tus compañeros...en definitiva por hablar y quejarte..y con comidas que dan asco..despues de confinamiento en el centro..muy fuerte no se como generalizar la pregunta..falta de epis reciclado de los mismos rotos..no gastarse la empresa un duro en nada aprovechando todo lo gratis..ni pruebas ni idea de.como hacer..todo sobre la marcha..muy fuerte las situaciones que hemos pasado la mayoría.. lavarte los uniformes etc.etc.porque no todos los días los lavan..bajas la mayoría baja S.S.no por accidente laboral..unas si otras no..cambios de puestos de trabajo..de cocinera a limpieza..han hecho de este estado de alarma lo que les han dado la gana y la mayoría encima con miedo a denunciar y entiendo que nos ha sido muy difícil la situación.. todo por miedo..porque encima nos siguen viendo como una auténtica ...

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Bon dia consellera:
Som un grup d'infermeres de Terrassa. Creiem que caldria donar una bona informació a la població sobre les mascaretes. Ha de que dar molt clar que les mascaretes amb vàlvula protegeixen només a qui la porta però no a la resta de població, va expulsant particules constantment, com si no es portés mascareta.
Cal especificar bé quines són les mascaretes que hem de portar .
Gràcies.

Conversa amb loupozo

Benvolguda Consellera
Donat que actualment Salut gestiona els centres residencials de Catalunya, m´agradaria saber com a gestora de residència, si un cop superada aquesta crisis sanitària tornarem a dependre de TASF o es modificarà el sistema actual de residències, passant de ser "substituts de la llar" a passar a ser centres "socio-sanitaris"
Gràcies,

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Bona tarda Consellera,

M’agradaria saber per què hi ha tanta diferència entre les dades proporcionades per Catalunya i l’Estat Espanyol referents a nous infectats, ingressos a les UCIS i morts. Es segueixen criteris diferents? En cas afirmatiu, per què no s’unifiquen aquests criteris per facilitar la informació a la població?

Moltes gràcies.

Conversa amb Maria José

Sobre dades oficials de coronavirus que dóna la Generalitat: Per què fan constar com a casos sospitosos de coronavirus els tests serològics que s'han fet a les residències geriàtriques a gent sense símptomes i que apart han donat negatius? per què no es separen dels casos amb PCR positiva els que són comunitaris i els que són a residències ( en el cas de dades municipals)? Per què no es donen casos de exitus per municipi? Moltes gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Alicia Lopez Sabate

Hola Consellera Verges.
Perque despres de deixar al app Covid19 durant molts dias, el simptomas com ofeg de una persona d'alt risc mai, ningú es possa en contacte amb la persona?? Nomes es limitan a dir que t'aillis??? Sincerament, penso que NO S'ESTAN FENT ELS TEST QUE DIUEN QUE FAN.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Conversa amb david berneda

Benvolguda,
Es farà en el futur pròxim, de forma implícita i per defecte (sense demanar-ho expressament), un anàlisi de covid19 aprofitant qualsevol anàlisi de sang normal i corrent?

gràcies

Ho veig necessari

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb ànec groc

Perque la mobilitat en diferents municipis i les reunions de 10 persones va per darrere de la obertura de museus i comerços sense cita previa a la fase 0,5?

o darrera de poder fer una manifestació, totalment incohorent

Segurament perquè malauradament es prioritza l'economia a la salut mental i les necessitats afectives de la població. Seré més feliç anant a visitar el museu o a comprar uns pantalons que poden abraçar la meva parella després de 2 mesos?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Maite Sarrato Torres

Bon dia consellera Verges, quand et fas una analítica ordinaria es podria fer la prova del COVID19 com és fà amb el SIDA, gràcies i bon treball

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Benvolguda Consellera,

M'agradaria preguntar-li si tenen alguna dada sobre les defuncions derivades de l'impacte secundari del coronavirus en les institucions sanitàries.

Em refereixo als casos de les persones que se'ls hi han reprogramat transplantaments o intervencions quirúrjiques (ja que s'han hagut de transformar temporalment quiròfans en UCIs) i en conseqüència han perdut la vida, a persones que tenien massa por per anar als hospitals i han mort a casa sense que se'ls hagi pogut atendre...

Tenen o han tingut constància d'aquests casos? Les funeràries els hi han donat alguna dada?

Penso que durant aquests dies s'ha parlat molt de les persones que han perdut la vida perquè han tingut el coronavirus però res de totes aquelles que, si bé no han sigut víctimes "directes" del covid, n'han sofert igualment els efectes.

Salutacions.

Conversa amb Lluïsa

Si una residencia de gent gran está neta de Covid 19 i una persona gran retirada voluntariament de la residencia esta neta també de Covid 19( amb test fet pel CAP) cuand podrá retornar, com a resident, a la residencia? Tenint en compte que es tracta d' entrar i no tornar a sortir, haurá d'esperar a que les residencies donguin permis d' entrada al centre de dia o a les visites? Sent coses completament diferents en cuan a la seguretat, cuan teniu previst que els avis residents retornin a la residencia amb test fet i sortint negatiu? Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Bon dia consellera,

Llegados a este punto, en donde la única conclusión definitiva es que con un número de contagios tan bajo (5% de la población) se ha colapsado el sistema de salud público, me gustaría conocer si:

¿Han valorado la posibilidad de crear centros especializados para este tipo de enfermedades ante una nueva oleada?

Dado que la crisis económica será aún mas dura que la sanitaria, ¿van a incentivar la producción de EPIS de calidad con empresas catalanas? Tenemos un mercado europeo con déficit extremo, hablo de calidad no de cantidad a coste de China

¿Qué medidas se están tomando para abastecernos de medios (centros sanitarios y población en general) para prevenirnos de la próxima oleada?

Un saludo.

Molt bon dia Consellera, arran de la crisi sanitària he estat reflexionant sobre moltes coses, algunes de bones i d'altres de dolentes. Ara començo a trobar-me una mica millor i trobo moltes coses positives. Ara m'estic plantejant sobre tot allò que podríem millorar en molts àmbits com l'arquitectura a les escoles com a disciplina transversal.. i com ens podem plantejar fer una ciutat molt més amable i agradable. Fent també participar al nen per dissenyar la ciutat també des del punt de vista sanitari.. una ciutat com fan a París i com estan dissenyant les ciutats la Sra. Anne Hidalgo.
Moltes gràcies. Pilar.

Conversa amb Montserrat

Benvolguda Consellera,

Tenint en compte la desescalada, com es preveu que treballadors de l.Administració de la Generalitat que en l.actualitat estan teletreballant i en previsió de reincorporació a la seva feina habitual, es contempla que es facin test de detecció als seus treballadors de forma àmplia? com a mesura preventiva i de seguretat, tenint en compte que pot haver treballadors asímptomatics i, per tant, ser font de contagis.Altrament, la realització de test en llocs de treball també es una recomanació a fer i aplicar per part d.altres administracions públiques o empreses privades, etc..?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Joan

Bon dia,

La meva pregunta és si tindreu en compte a les parelles, en el meu cas jo visc a al regió sanitària de tarragona i ella a la barcelona metropolitana nord, porto des del 10 de març sense veure-la. Hauré d'estar fins el 6 de juliol, si tot va bé, sense veure-la? I si que puc anar a fer cerveses amb 10 amics al bar? No ho entenc, gràcies.

estic en similar situacio xo amb pares grans i fill, dins l area metropolitana tots, diferents zones sanitaries, ara bcn dividida en tres

La meva parella i jo estem igual, ell de Barcelona i jo d’Hospitalet, totes dues a la comarca del Barcelonès però ara dividides per regió sanitària.

Totalment d'acord, jo a Vilanova i la Geltrú, la meva parella a Barcelona... haurem de passar tres mesos sense veure'ns?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Albert

Benvolguda consellera,
Es parla de no permetre sortir de la seva regió sanitaria fins a mitjans de Juliol els residents a Barcelona i l'AMB. No atempta això els drets de mobilitat de les persones més del necessàri quan el flux de persones treballadores entre aquestes arees i la resta de Catalunya no s'ha aturat? No seria més correcte permetre una mobilitat a 100km del lloc de residència un cop els territoris siguin a la Fase 1? Els ciutadans de Barcelona i l'AMB sentim que aquesta divisió per regions sanitaries està essent utilitzada per a reduir els nostres drets.

Bona pregunta

Haurem de parlar a partir d'ara del ghetto de Barcelona?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Vanesa

Benvinguda consellera,

Preveient possibles nous brots d'aquesta malaltia, voldria saber:
. S'asseguraran les existències d'EPIS homologats per a tots els sanitaris, per tal que puguin utilitzar-los com correspon?
. És preveu l'adquisició de test massius per controlar els focus i poder fer l'aïllament corresponent?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Benvolguda consellera,
La meva pregunta és quin pla d’actuació ha de seguir una persona de risc?
Pot sortir? En quina franja horaria? Se’ls hi donarà algun EPI? ...
Moltes gràcies!

Conversa amb M Carmen

Si tens arbres frutals a la teva segona residencia que esta a la mateixa comarque ( baix llobregat) i tens un petit hort segons la fase 0 no hizo puc desplaçar-me per recullir-la? He de deixa que es fácil mal? O com puc justifica aquet desplaçament?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Considerant que els casos greus es centren especialment en persones grans i persones de risc i tenin en compte que aquests grups de persones són també aquells que normalment són vacunades de la grip, s'ha estudiat la possibilitat que la vacuna de la grip pugui tenir alguna relació amb el desenvolupament de la infermetat i la resposta excessiva de el sistema immunitari? Molts dels països europeus amb una taxa de letalitat més elevada per Covid-19 són també aquells amb major taxa de vacunació gripal

Conversa amb Glòria

Bon dia concellera verges, el meu neguit es que des de l inici del confinament no he pogut anar a veure els pares d 90 anys ni el fill a bcn, visc sola a esparreguera i soc jubilada, podrieu si us plau tenir nos en compte com als que treballen i sí q poden anar a bcn?, no ho trobo just, sino som productius ens deixeu completament aillats.
No vull sortir per res mes, ni caminar, ni anar al bar, ni anar d botigues..... Avui he hagut d contactar amb gestioemocional per la tristesa que em produeix no poder veure els pares i fill des de fa tant d temps; no tinc mes vida social que ells.
Gracies

Completament d’acord amb vostè, fa dos mesos que no veig els meus pares, i comença a ser insostenible per mi aquesta situació de confinament.

gracies sergio. clica sobre el meu numero 0 per fer lo pujar

consellera, si consideréssiu motiu de força major el poder anar a veure pares grans, com ja diu el procicat, quins papers/documentacio hauríem de dur al damunt per tal de no ser multats per mossos o policia local?

Tota la raó! No te sentit que per treballar es permeti tot tipus de moviments i la resta estiguin tancats a la regió sanitaria. Com proposo a la meva pregunta hauria de ser permés els desplaçament a 100km un cop tots estiguem en fase 1. Sempre hi hauria algún cas concret que quedaria fora (que haurien de tenir en compte) però seria una mesura molt més justa.

D'acord amb l'Albert, però crec que encara seria millor, a tots els efectes, fer com els bascos i permetre els desplaçament per tot Catalunya. Deixar confinada una zona petita i amb molta gent, un ghetto, pot provocar l'efecte Diamond Princess, el creuer que fou posat en quarantena en alta mar quan tenia alguns afectats i allò va provocar una veritable catàstrofe, amb centenars de malats i desenes de morts entre el passatge.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=823

Bon dia, gràcies per poder disposar d'aquest espai..
Sóc diabètica tipus 2. Tenia programat control a finals de msrç i, evidentment, no es va fer.
Quan tornarem a poder fer aquests controls rutinaris?
Moltes gràcies.

Bon dia, en el meu cas tinc dos preguntes.
1. Comptant que en el sector del transport sanitari som vora de 5000 professionals dels quals al voltant d.un 15% em tingut simptomatologia, que fa més de dos mesos que no tenim EPIS adequats i ens obliguen a treballar en pèssimes condicions les empreses subcontratades. Tenen previst dintre de quin termini fer el test a tots els sanitaris del transport sanitari hagin estats contagiats O no i sancionar a les empreses que no hagin complert amb les funcions de protecció esmentades?
I la 2ona pregunta. Després de que algunes empreses de transport sanitari hagin volgut fer EROS durant la pandèmia en la que estem i les pèssimes condicions q tenen els treballladors tan en contractacions com en materials i formacions i que NO són considerats personal sanitari perquè depenen del conveni de transports de mercaderies i passatgers Tenen pensat que la Generalitat i concretament el Dep. de Salut assumir.los i incorporar.los a la seva plantilla de SEM?

Conversa amb Laura Cristaldi

Bon dia sra Consellera,
Moltes gràcies per al seu temps.
Sóc adulta i visc sola, sóc extrangera, la meva familia està en Itàlia, els meus amics tot arreu, però no així. Vist a Arenyns de Mar, que se suposa està dins l'àrea metropolitana de Barcelona i ho estic passant molt malament per la soletat. Tinc 42 anys.
Hi haura mesures per a la gent que vive sola i no té amics o familiars en la província? Sortir una hora al dia sense parlar con ningú després de 2 mesos confinats no és vida, no és humà. Jo no puc més.
Moltes gràcies i disculpeu les errades en català. Ho intento.

t entenc perfectament, als que vivim sols la soledat se ns menja

anims, no estas sola, ja queda menys!!!

Jo estic en una situació similar a la teva, hi ha dies que penses que no resistiràs...

Estic igual que tu, la meva parella viu a València i portem més de dos mesos sense veure'ns. He hagut de recórrer a ajut psicològic i no entenc per què puc anar-me de terrasses però no a casa seva.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1344

Conversa amb Emilia

Hola Cosellera,
M' agradaría saber perque no es fan test masius a tothom per evitar contagis i aillar a les persones que tenen el virus i els seus contactes directes, i no a tota la població.
La efectivitat del test está provada, no entenc quin criteri feu servir per no fer tests a tothom?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Bon dia,

Vist que ha quedat força clara la importància de la recerca, quin increment demanarà el govern en els pressupostos del departament de salut en aquest capítol? Hi ha cap pla per contractar i estabilitzar investigadors?

Gràcies

Honorable Consellera,

És cert, tal i com va dir el Conseller Buch, que es van deixar de realitzar les proves PCR als Mossos que es troben confinats al seu domicili per tenir simptomatologia o per haver estat en contacte amb positius, perquè vostè no les va autoritzar i va ordenar que s'aturessin les que s'estaven fent?

Moltes gràcies.

Bona tarda,

No creu que el que necessita la ciutadania ara mateix són més respostes que preguntes?

Benvolguda Consellera.
Els centres de dia necessitem saber si podrem utilitzar mampares per separar espais per poder separar als usuaris.Per exemple dos persones per taula, separatdes per manpara. Si hem de garantir els dos metres interpersonals, no podrem donar atenció a tots els usuaris.

Benvolguda Consellera,

Soc conscient que podem canviar la gestió que fins ara s'ha fet d'aquesta crisi sanitària, però, ara que som a temps, s'està valorant com es gestionarà l'arribada dels refredats/grips estacionals a la tardor?

Segons les dades publicades per la seva Conselleria, la simptomatologia de la majoria dels casos és molt semblant (per no dir idèntica) a la de la Covid19. Estareu preparats per fer test massius a totes les persones amb simptomes? O a la que tinguem alguna dècima, una mica de tos, malestar general ja ens haurem d'aïllar tots?
Realment és un tema que em preocupa i penso que ara sou a temps de planificar una bona gestió.

Conversa amb Joan Casellas

Estimada consellera en primer lloc donar-li les gràcies per la feina tan dur i dolorós que li ha tocat viure. La meva pregunta o aclariment, si no he escoltat malament en la fase 1 es mantenen els mateixos horaris de sortida, es podrà sortir sempre per comprar anar a la farmàcia, coses indispensables i també per anar a una terrassa o hotel, això és el que no em quadra ja que qualsevol pot estar tot el dia al carrer de terrassa en terrassa, com pensen controlar això ??????? a més als propietaris de les terrasses no crec els faci molta gràcia ja que amb un simple cafè es pot passar hores per no estar tancat a casa, han pensat en això ?????????? Moltes gràcies. Joan

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Jordi

Benvolguda Consallera:en primer lloc gracies per tot el quevheu anat fent, podrieu haver-ho fet millor,segur. Jo voldria saber com està el tema de els campaments i colonies d'estiu per a infants? I podrem viatgar els mesos de juliol i agost entre comunitats i com a psisos propers

Benvolguda Consallera, en primer lloc us felicito per la tasca que heu fet, es podria haver fet molt millor, si i segur.
La meva consulta es per el tema de campaments i colonies d'estiu , encara no està clar si es podran fer i en quines mesures.
La següent pregunta aquest any es podra anar de vacances el mes de juliol i agost. Es podrà viatjar a altres comunitats o a altres països propers com Portugal i França?
I per acabar les cases rurals quines mesures han de tenir de seguretat e higene.
Moltes gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

https://www.escolasert.com/ca/actualitat-i-agenda/actualitat/una-oportunitat-al-comerc-de-proximitat
Vol dir això també una visió de tots els departaments de la Generalitat de forma més transversal.. la sanitat com a eix, que fins ara no ho era.. tot relacionat i més lligades les conselleries.

És una visió la meva potser més a llarg termini, no tant a curt termini, penso que això també pot ser una oportunitat per governar d'una forma més útil i millor. Moltes gràcies.

Donat que l’estat de salut de les persones depèn del bon estat de salut del sistema immunològic, Com és que en cap compareixença no s’ha recomanat cap dels mètodes per enfortir el sistema immunològic?

Conversa amb Mireia Àlvarez Granado

Bona tarda Sra. Consellera,
davant la tornada d'una persona usuària del seu domicili familiar a la nostra residència:

és necessari el test de COVID-19 tot just en el moment d'ingrès?
cal l'aïllament de 14 dies a la seva habitació tot i que el resultat sigui negatiu?

Gràcies per la seva atenció, salutacions cordials

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Hola sóc Mosso d'Esquadra. Fa 8 dies a mi i d'altres companys ens van fer la 2a prova PCR al CAP d'IGUALADA, ja que vam donar positiu a la 1a prova. 8 dies després No tenim resultats, i no només això sino que no sabem on han anat les mostres. Sense explicar-nos res ens han dit que participem del programa Orfeu. Ningú ens ha informat de res. Ni tan sols els Metges del Cap en saben res i tampoc saben on estan les mostres. Ningú ens dóna cap resposta ni ens fan una prova nova. Portem a casa més de 30 dies esperant aquesta prova.
No és una pregunta personal, sino colectiva... Sap que ha pogut passar Consellera? Sap on son les nostres mostres? Li agarïria resposta ja que de moment ningú ens la dóna.

Gràcies i ànims.

Conversa amb Laura
A favor  

Bon dia Consellera,

m'agradaria saber si quan Barcelona entri a la fase 1 podrem desplaçar-nos dins les regions BCN nord i sud. Seria injust si no fos així ja que a la resta de territori tenen més mobilitat, i opino que s'hauria de tenir en compte l'impacte psicològic que als habitants de Barcelona ciutat ens pot suposar estar tants mesos tancats del tot. Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Benvolguda Consellera,
Es preveu efectuar un seguiment de la contractació administrativa per procediment d'emergència motivada per la COVID?
Creu que hi ha risc d'incompliment del Codi de conducta dels alts càrrecs i personal directiu (AG 82/2016) en concret per l'art. "5.7. Fer un ús eficaç, eficient i responsable dels recursos materials de les institucions públiques." ?
Cordialment.

Conversa amb albert

Honorable Consellera, tema residències a quedat demostrat que el model concertat no ha funcionat gens bé amb el Departament de Treball i Afers Socials, jo seré molt crític amb aquest Departament ja que es un Departament amb molt pressupost i poc efectivitat en temes com Dependència, Discapacitat i Residències per tan jo sóc partidari de que estiguin tutelat o amb les competències depenguin del seu Departament ja que la gent gran ha d'estar ben atesa i també amb la seva salut.

gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb David

Hola Consellera,

Intentaré fer la pregunta el més concisa possible, i l'hi agrairia que la resposta fos igual de concisa i no un rotllo dels que feu tot sovint els politics per no acabar responen i passan a la següent pregunta.

Si tots els experts diuen que davant una pandèmia el més important es IDENTIFICAR i AÏLLAR a els infectats perquè no poguin infectar a altres persones, no entenc com pot ser la gestió que s'està fent amb els testos.

L'he sentit varies vegades dir que fer testos massius no té massa sentit, per exemple a les empreses que volen fer-los a els seus treballadors abans d'incorporar-se a la feina, que igualment que en faran d'aquesta informació. Dona, doncs si es detecta una persona infectada assimptomàtica impedir que s'incorpori a l'empresa!!

Fer testos massius semblaria la millor opció, encara que hagin de fer-se regularment.

La pregunta :

No es fan testos massius per una qüestio econòmica? Que val cada test?

Molta gent s'ho pagarien ells segurament.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Bon dia consellera,
El Departament de Salut disposa d'òrgans que es dediquen a la prevenció i gestió d'alertes epidemiològiques, entre d'altres funcions. Podria explicar si es van prendre mesures durant els mesos de gener i febrer, quan encara tenia plenes competències, davant la hipotètica entrada del virus a Catalunya?
En cas afirmatiu podria especificar quines? Quin increment en la compra de respiradors i equips de protecció individual va dur a terme el Departament en aquests mesos?
En cas negatiu, algú pensa assumir responsabilitats?
Gràcies

Honorable Consellera,
Ahir, el Secretari General Brauli Duart va imputar a la seva Conselleria la responsabilitat de tenir parades les PCR a mossos al no aplicar cap procediment des del 14 d´abril al 4 de maig donant compliment així a l´Ordre Ministerial que així ho requeria... Va ser responsabilitat seva l´aturada de les PCR durant tres setmanes deixant més de 1000 mossos a l´espera?
Gràcies

Bon dia consellera,

Des del Departament sempre s'ha fet gala de seguir criteris dels professionals sanitaris i experts en epidemiologia en la gestió de la crisi. Podria explicar quins d'aquests criteris van fer que el Departament i tot el Govern fes una crida a la mobilització massiva el dia 8 de març a la vaga feminista? I que quatre dies després, encara amb plenes competències, es decretés un tancament de centres educatius i es confinés la població? Com van canviar tant aquests criteris en només quatre dies?
Gràcies

Bon dia.
La meva inquietud és sobre les persones immunosuprimides. Les nostres associacions en recomanen de seguir confinats fins que no hi hagi una vacuna o una medicació; quan podrem tornar a sortir al carrer i quina serà la millor manera de sortir amb tota seguretat de no infectar-nos? Quins seran els protocols per al nostre grup? Sóc trasplantada de fetge i des de el 12 de març que no he creuat la porta de casa per res. Necessitem, els inmunosuprimits, saber quan podrem tornar a sortir sense perill i amb absoluta seguretat. Parlo per mi però segur que hi ha més persones en el meu cas, em fa por el dia que haguem de tornar a sortir... necessitem seguretat.
Moltes gràcies.

Conversa amb Alba

Us heu plantejat fer excepcions de mobilitat a persones que tenen la parella en una altra província? Hi ha molta gent amb la parella a distancia per motius laborals i si no feu excepcions no es podran veure més de 3 mesos amb el que això comporta.

Jo estic en la mateixa situació, visc sola al Garraf i no només la parella la tinc a Barcelona, si no família i amics que estan en regions sanitàries diferents. Algú té en compte els efectes emocionals de tot plegat?

No estan tenint en compte l'impacte emocional de les decisions que prenen. I a nivell de salut, em sembla molt menys arriscat anar a veure a la teva parella a una altra província, que anar amb 10 persones a fer canyes a una terrassa o a un museu.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Alba

Heu pensat en alguna excepció de mobilitat per les persones que tenen la parella en una altra província? Molta gent té una relació a distancia per motius laborals i, si no hi ha excepcions, comportarà que no es puguin veure en més de tres mesos.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Jcmp

Benvolguda consellera, podria aclarir si quan estiguem en fase 1 i ens desplacem a la segona residència, en un altre municipi dins de la mateix província, hi podrem passejar o fer esport respectant les franges horàries que estiguin vigents en aquest municipi?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Federació Salut Mental Catalunya

Benvolguda Consellera,
Des de la FEDERACIÓ SALUT MENTAL CATALUNYA voldríem saber:

1) Donat l’impacte previsible de la Covid en la salut mental de la població, quins reforços es pensen aplicar en la xarxa d’atenció, evitant desatendre les persones actualment diagnosticades?

2) Quines estratègies de suport comunitari es desplegaran?

3) Es pensa reforçar i incrementar els suports al moviment associatiu, qui coneixen la realitat a nivell comunitari i local?

Moltes gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1208

Conversa amb Elisabet Rigol

Catalunya té un munt de màquines de RT-PCR a moltíssims serveis hospitalaris i centres d'investigació biomèdica. Perquè no s'estant fent servir totes per fer testos de detecció del coronavirus? Fer una PCR no és tant complicat... Si el que cal és fer testos, perquè no es fan servir els recursos que es tenen a l'abast?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Si las mascarilla higiénicas y quirúrgicas no protegen a la persona que la lleva sino a las de su alrededor y ante la falta de tests de covid que nos impide saber quien esta contagiado, ¿no deberian de ser obligatorias para todo el mundo? solo así se conseguiría realmente una transmisión cero

Bona tarda consellera. Fa poc vaig enviar a gencat salut un neguit relacionada amb el Covid. No vaig rebre resposta, bé sí però era la resposta oficial , és a dir. Ens posem en situació, tinc 43 anys he estat alumne com molts de vostés llògicament, sóc Tec. en educació especial per tant he estat en algunes escoles y mare d'una nena de 15 y una altreade 7. Amb tot aixó vull dir que mai a la vida he vist que una escola una aula sensera profesora inclòssa es van possar tots malalts amb febrades de 39- y els pediatres a cada nen donava un diagnóstic diferent i mai van saber que van tenir. Altres cursos em diuen que van passar el mateix , després vam caure els familiars. Vaig preguntar si ja podia estar circulant el covid al decembre . Resposta : que le primer cas oficial el situen al mes de Febrer cosa que realment no se sap amb exactitud quan circulava ja. No haurien de tenir en compte aquests casos i investigar-ho per tenir més coneixament? Segur que no va ser l'únic centre .

Bona tarda consellera,
En primer lloc donar-li les gràcies a vosté i al seu equip per la dificil tasca que han tingut que gestionar.
El meu dubte fa referencia als assimptomàtics i la autoinmunitat. Si es detecta un assimptomàtic tinc entés que se li fa passar quinze dies aillat per evitar contagis.
1) Una vegada passat aquest periode, aquesta persona ja no té capacitat de contagi vers als altres?
2) Aquesta persona es consideraria llavors dins del percentatge d´inmunitat adquirida?

3) Si fos així, aquest percentatge de inmunitat poblacional adquirida que ara es del 5% aprox, podria incrementar-se substancialment si detectessim tots els assimptomàtics. En cas contrari, quantes vegades un assimptomàtic podria tornar a contagiar-se malgrat haver-se aillat el temps marcat?

Moltes gràcies pel seu temps.

¿Porque se han cerrados centros de salud como el cap de marina desatendiendo a la población ante una pandemia? ¿Y porque a dia de hoy siguen sin funcionar las especialidades médicas y pruebas médicas? Si la media de tiempo de espera era de unos 4 meses en el mejor de los casos para hacerse unas pruevas médicas o ser atendido por un especialista antes del estado de alarma,de cuanto va a ser la espera cuando se reabran las consultas de especialistas?

¿Exactamente que labor creen que están desempeñando los farmacéuticos y personal de las farmacias en la lucha de esta pandemia?¿Cree que son sanitarios?Si la respuesta es si,no cree que deberían como tales tener medidas de seguridad adecuadas proporcionadas por ustedes al no poder encontrar en el 80% de las farmacias EPIS para el personal de farmacias al estar la producción española intervenida?

Moltes gracies consellera per informar dia a dia de tot el proces del covid-19 .
Encare tinc la dubte de si fent sport o estant a l´aire lliure guardan si es pot les distancies,aconsella o no l´us de la mascareta i de quin tipus.Si l´aconsella es podria legislar i obligar a tothom que la portes ???

Amb quina formació compta i quins coneixaments té vosté per prendre decicions en relació a l'àmbit de la salut?

Atés que estem en un moment on ja surten els infants, la gent que fa esport, crec que caldria per motius de transparència informar també d'on surten els nous infectats. Són de residències, personal sanitari o gent que pot estar infectada pel desescalament i per tant parlem de rebrot o de no respectar correctament les normes i de certa relaxació. Gràcies

Conversa amb Marc

Quan es refereix als " esforços ingents" que s'están duent a terme en diferents accions del departament i ,més recentment, a "l'ad hoc" que s'esta realitzant a les residències no especifica en que consiteixen. Exactament com es desenvolupa aquest "ad hoc" i per què mai ho concreta?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Aniol

Hola consellera!
Jo vaig a un esplai i estic preocupat per les colònies d'estiu.
Ja estic inscrit a les colònies d'estiu que es fan el juliol. M'agradaria saber si les colònies es podran fer o no?
Si és que si, es podran fer com s'han fet sempre o amb les mesures de seguretat haurem de menjar i dormir separats i no podrem fer activitats, jocs ni banyar-nos a la piscina o fer excursions tots junts?
Moltes gràcies

Es podran fer si arribem a FASE 3.
I sempre que es compleixin les indicacions donades pel PROCICAT i que va presentar 11/5/20 la a directora general de Atención a la Infancia y la Adolescencia (DGAIA), Georgina Oliva.
Hi ha forces limitacions.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Gemma Riera

Bon dia,

Visc a fora de Catalunya, concretament a California. Quan es preveu que s'obrin les fronteres i els catalans que vivim a l'exterior poguem tornar a veure a la familia? I en quints condicions. Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb VULL OPINAR

De cares als CASALS D'ESTIU tenen previst fer certificats de salut dels menors o serà suficient una DECLARACIÓ JURADA del pare/mare/representant legal del menor conforme (segons demana PROCICAT): 1) no tenen malaltia ni simptomatologia compatible amb el COVID-10 o qualsevol altre quadre infecciós 2) No han conviscut ni tingut contacte estret amb positiu confirmat o simptomatologia compatibles en els 14 dies anteriors 3) aporten calendari vacunal del menor vigent.
En el cas d'infants o adolescents amb patologies prèvies emetran informes mèdics de manera individual on es determini la idoneïtat de participar en determinats tipus d'activitats, donat que són població de major risc enfront a la COVID-19?

Aquestes descripcions s'han extret del document CRITERIS GENERALS PER A L'ORGANITZACIÓ DE LES ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU ESTIU 2020 que va presentar la directora general de Atención a la Infancia y la Adolescencia (DGAIA), Georgina Oliva (11/05/20)

Espero que sigui d'interès de molts.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Bones i gracies ,consellera.
Creu que es defensa la sanitat publica pagant 43000 € a les clíniques privades per malalt i fent tests als laboratoris privats quan hi ha equips de diagnòstic públics aturats?

Conversa amb lilith

honorable consellera. vull saber perquè no es comença a fer teat a a població general i així tenir un millor control de la pandemia i aïllar als casos positius detectant als simptomàtics aprofitant que estem encara recent sortits de la quarentena i amb pocs contactes. Doncs al meu parer sino ho fem així estem exposats com al principi sense cap control. gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Bon vespre consellera,

Volia preguntar sobre l alt nombre de casos nous i sospitosos que tenim diàriament, però que en canvi no es tradueixen en ingressos greus als hospitals. Se sap si és perquè el virus s'ha atenuat, o perquè es necessita una concentració alta de persones contagiades per tenir molt virus circulant i que infecti amb casos més greus? Creuen que aquests nous casos podrien ser caldo de cultiu per un rebrot (com van ser els casos de gener i febrer que es van disparar al març?)

Conversa amb Maria

Para cuando los tests a farmacéuticos? En otras comunidades ya los están haciendo ... muchas gracias

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Mercedes

Bon dia Consellera
Volia preguntar a quina fase del desconfinament es podrà abraçar a una persona de 80 anys que no ha passat el virus i que viu a casa seva i no és dependent.
Moltíssimes gràcies per la seva atenció
Mercedes

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=823

Conversa amb David

Segons l'ordre 399/2020 es permet la mobilitat per tota la provincia/area sanitaria. Es multaran el ciclistes si canvien de població? Entenc que pots anar a fer un cafe a qualsevol població i a qualsevol hora. És correcte?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Albert

Hola Consellera,
Em pregunto com pot gestionar una conselleria de salud algú que no té formació académica ni professional en el món de la sanitat
Tantmateix m’agradaria que m’expliqués si pensa que una Catalunya independent hagués fet una millor gestió de la crisis sanitaria veient ens resultats actuals, últims ens avançar en el desconfinament i resultats dolents en quant a morts i infectats per cada 100.000 habitants.
Amb les competencies de sanitat transferides a les ccaa, perque creu que em sigut els pitjors de la classe?
Moltes gràcies
Albert

Durant 10 anys la sanitat pública catalana ha tingut el mateix pressupost això vol dir que hem arribat a una situació d emergència molt curts de tot. Metges,infermeres aux d infermeria tecnics de moltes àrees assistencials. Si no dotem a la sanitat de més diners patirem molt com a societat . Prevenció i detecció Es la meva opinió. A veura que diu la conselleria

Si hi ha gent que rep un sou per quedar-se a casa ( jutges , magistrats , professors ..)no seria just que es quedessin en fase zero fins que tornessin a treballar ? Jo treballo atenent a mes de 50 persones al dia i no puc veure la meva família que viu al poble del costat .

Conversa amb Mbove

Bon dia consellera,
avui s'ha confirmat que les comarques de l'alt Penedès i del Garraf (totes dues dins de la regió sanitària BCN metropolitana sud) passin a la fase 1 a partir de dissabte. Per als habitants d'aquestes comarques el desplaçament i el retrobament amb familiars i amics haurà de ser dins de la mateixa comarca o ens podrem desplaçar d'una comarca a l'altre?
Moltes gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb ASOCPARC

Benvolguda Consellera: Ates que una de las formas mes segures de evitar el contagi entre ciutadans, i en qualsevol cas lo mes eficaç es la separacio i lo millor no compartir espais, demanara la derrogacio de las ZBE a fi de permetre que els ciutadans puguin desplaçarse SEGURS amb els seus vehicles privats, atés tambe que el transport public no pot garantir ni las distacies entre usuaris ni la neteja, ni que es respectin las normas de aforament? Moltes Gracies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Comentari moderat el 16/05/2020 01:08

Quina ha estat la gestió dels EPIs per hospitals, CAPs, residencies i entitats socials? Per què col.lectius voluntaris i amb dotació econòmica procedent de donacions, han estat i estan encara proveïnt al sistema sanitari público i privat, via donació? Posem xifres, més de 500.000 mascaretes repartides, 190.000 guants, 180.000 bates, 80.000 pantalles facials, 45.000 barrets i nomès són xifres de 3 entitats solidàries, uns 800.000€ que es diu ràpid. Per què a 15 de maig encara es reben peticions urgents i no nomès desde l'àmbit privat? Per què mentre en roda de premsa es deia que no faltava material i al mateix temps des d'una de les plantes d'un hospital important es demanaven guants urgentment perque no els hi estaven arribant? Aquesta pandemia provocarà algun canvi en el proveïment de material de protecció pel personal sanitari?

Què pensen fer amb la crisis dels guants? Per què el Govern ha deixat que el preu pugi fins al 600%? Per què la Conselleria de Salut no ha fet front de forma rigurosa i professional a la compra de material de protecció dels nostres sanitaris? Per què no s'ha apostat per una fabricació local i s'ha permès continuar amb la importació de Xina? Xina s'està reservant el 30% de tot el material q està produint per fer front al possible rebrot que vindrà a l'octubre-novembre i desprès vindrà a Europa i de nou ens enganxarà desprotegits. Han pensat en alguna estratègia diferent?

Conversa amb Montse Torres

Què pensen fer amb tot el residu contaminat generat? Estan parlant amb els agents a territori que gestionen els residus? Material contaminat amb covid19 d'hospitals, residències, llars, s'està barrejant en els contenidors grisos. Material contaminat s'està acumulant a l'espera de ser incinerat en unes plantes que no tenen capacitat per tot el que s'ha generat i el que es generarà. Qui protegeix a tot el personal de les plantes de residus? Qui protegirà a tota la gent que es vegi abocada al carrer, remenant contenidors per trobar menjar o algun sustento per la seva economia destrossada per la crisi sanitaria?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1506

Consellera vergés creu que el futur com a societat i país pasa per tenir un sistema sanitari basat en la prevenció detecció precoç?? Creu que la Conselleria te en aquest moments prous recursos?
L'horitzó d aquesta nova realitat se entendrà més enllà dels 24 mesos.??? I per últim creu que l'educació com a societat per a afrontar aquest repte hauria de planificar de manera urgent.??

Comentari moderat el 16/05/2020 03:22
Conversa amb SANTIAGO

Benvolguda Consellera,

Com es pot protegir la població vulnerable i sensible (amb sensibilitat química múltiple, fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica, asma...) de l'exposició a desinfectants i biocides que els poden provocar afectacions a la salut?

Seria possible avisar amb la màxima antelació possible dels productes a utilitzar, data, hora, espai a desinfectar (carrers, contenidors, zones pròximes a centres assistencials, mercats...) en la porta d'entrada i els webs d'Ajuntaments, altres Administracions, centres sanitaris, establiments comercials, transports públics...?

Moltes gràcies,
Associació Apquira

És cert, per a moltes persones sensibles als desinfectants i biocides es fa molt difícil sortir al carrer, anar a la farmàcia, al CAP o a fer compres bàsiques sense saber si fa poca estona que s'ha desinfectat una zona o espai, o quan trobarem una brigada o una cuba aplicant aquests productes de manera generosa, amb el risc de patir una exposició que es podria haver evitat.

Em sembla una molt bona idea informar a aquestes persones vulnerables.
Però potser caldria trobar productes que fossin més respectuosos amb la salut de les persones i que puguessin ser al mateix temps efectius!
Les persones menys sensibles també sortirien guanyant, no?
Moltes gràcies

Hola Toni, si ja tenim alternatives i un protocol que el parlament i el ministeri ja té constància, també cal informar públicament dels tractaments a les persones més vulnerables i el públic en general.

Conversa amb Xavi

Consellera, quan obriran les escoles bressol?
Per favor no es passin la pilota entre el Departament d’Educació i Salut, ni amb el govern central.
Quines mesures de prevenció s’establiran als centres per poder començar el curs escolar al setembre en condicions? Es permetrà l’acces dels pares al recinte de l’escola? Hi haurà algun tipus de control de temperatura dels petits, etc? Moltes gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Van a realizar algún tipo de impago como ya vinieron haciendo a las farmacias sus gobiernos, llevando a,muchas a la desaparición o concurso de acreedores y ustedes su viéndose el salario???

Conversa amb Marta de Vilamajor

Bon dia, m'agradaria que ens expliqués per què el Baix Montseny s'ha quedat fora de la fase 1. Hem de veure com grans ciutats obren terrasses i etc i en canvi nosaltres que vivim als peus del Montseny, no podem ni canviar de municipi quan fem esport o relacionar-nos amb els amics o família del poble del costat. M'agradaria saber quins motius ha donat el Gobierno i per què ho ha consentit el Govern de la Generalitat. Una injustícia com aquesta només pot portar a una revolta de la gent, a desobeir obertament, a incrementar els alts nivells de crispació, etc. Gràcies
Pta : cap ingressat a Sant Celoni, vint-i-pocs ingressades a Granollers, menys d'un 1% de casos al meu poble...

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

On es pot cercar informació sobre com cal actuar respecte al tractament, per part dels professionals, d'articles que necessiten un arranjament? Podem posar l'exemple de la reparació de rellotges, calçat i complements, roba, etc

Conversa amb David

Bon dia;
Soc de Manresa i a partir de dillus estarem en la fase 1, tinc un dubte:
Practico ciclisme i només puc sortir amb bicicleta dintre de les franjes horaries de 6,00h a 10,00h i de 20,00h a 23,00h, i només dins del meu municipi, però la meva mare viu a Igualada i a partir de dilluns ja la podré visitar, per tant podré anar a visitar-la amb bicicleta ja que no disposso de cap altre vehicle?

Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Enric

Bon dia Consellera,
Els que sortim amb BTT ens podem moure per la Regió Sanitaria, peró nemés fins les 10 hores en la fase 1
En cambi podrem anar al BAR a esmorsar.
NO es incongruent ??
Perqué no amplian els horaris per fer Sport ala natura ??

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Maria Josep

Molt bona feina,tot i això, davant aquesta situació no creu necessari que totes i tots els mestres catalans tinguem una millor protecció i saber si anem a l escola infectats de Covid-19 De moment No ens tenen en compte
Solament pensen en cobrir les necessitats dels pares i mares. Els nens i nenes han de tenir una mestra o mestre infectat al seu davant. Vol dir que no seria millor que tots els serveis essencials tinguessin dret a que se'ls pogués fer la prova abans D incorporar-se
Moltes gràcies i a seguir lluitant

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Lola Gallardo Ruda

Bon dia consellera,
Fa més de dos mesos que no ens permeten visitar a la nostra mare de 97 anys resident d'una residència i negativa dues vegades a les tets de PCR.
Quina solució planteja el govern?
Som conscients que el col·lectiu de gent gran té poca força.
Creu que si fossin nens s'actuaria de la mateixa manera?
Moltes gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Lola Gallardo Ruda

Bon dia consellera,
Fa més de dos mesos que no ens permeten visitar a la nostra mare de 97 anys resident d'una residència i negativa dues vegades al test PCR.
Quina solució planteja el govern?
Som conscients que el col·lectiu de gent gran té poca força.
Creu que si fossin nens s'actuaria de la mateixa manera?
Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Schroesus

Sra Consellera, si es declara obligatori l’us de mascareta al espai pùblic, fent esport ( correr, bicileta, etc) hem de portar-la? Els professional ho desaconsellen decididament. Gracies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Patricia

Benvolguda, En plena preinscripció escolar m'inquieta haver d'escollir escola sense saber a hores d'ara si s'obligarà a les escoles a adoptar determinades mesures sanitàries per iniciar el curs escolar i quines, si les mesures es deixaran a l'arbitri de cada escola, si aquestes dependran de si l'escola es pública o concertada. Seria recomenable conèixer aquestes qüestions per escollir escola amb coneixement de causa. Pot aclarir quines mesures sanitàries està previst adoptar en l'àmbit escolar i com s'aplicaran?
Tot això s'agreuja quan estem parlant d'escoles bressol i 2º cicle d'educació infantil. A un nen/a de fins a 5 anys no se li pot demanar per la pròpia inquietud i maduresa de l'edat, que no s'acosti a altres nens, que romangui quiet, que guardi els 2 metres de seguretat, que sigui absolutament disciplinat amb la neteja, que no toqui res dels altres, que no es porti les joguines a la boca. Quines mesures sanitàries adoptaran respecte a aquesta concreta franja d'edat? Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Bon dia Conseller@

Gràcies per la seva feina.

1.-M´agradaria que ens aclarissin des del Govern si és cert que s´ha pujat el sou el nostre president en aquesta situació o és una notícia falsa.
2.-Els polítics i tot el entramat públic que cobrin més de 60.000 euros es congelaran i modificaran permanentment els sous per fer front aquesta crisi i donar liquidesa als nostre sistema públic?
3. M´agradaria sapiguer si Catalunya deixarà de pagar als expresidents i la resta de polítics sous vitalicis com ha fet França en aquest moment de necessitat.

Conversa amb maria rosa

Tenint en compte que hem passat a la fase 0,5 i es poden obrir els comerços, i tenint en compte que les franjes horaries per sortir al carrer no es corresponen amb els horaris comercials, qué hem de fer? En aquesta fase, ens podem moure dins el municipi, en aquest cas Barcelona? Sembla que la normativa diu que no podem canviar de municipi però no diu res del municipi on vivim.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Maricel Mestre

Bones senyora Consellera,
Sabent que possiblement el virus estigués entre nosaltres abans del que ens pensàvem, com és que no es fan testos a aquelles personas que durante els mesos de desembre, gener, febrer van estar a urgències per grip A amb símptomes molt diferents als normals de la grip? D'aquesta manera podríem saber quanta gent està immunitzada sense saber-ho. Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Bon dia Conseller@

M´agradaria sapiguer perquè quan surten les dades oficials de morts a Catalunya presentades per la Generalitat i posteriorment a l'endemà publica el ministeri de sanitat espanyol les dades oficials. Perquè les dades de Catalunya de la Generalitat no quadren mai amb les dades que ofereix el ministeri de salut espanyol sobre Catalunya. Les del ministeri de Sanitat son superiors a les que informa la Generalitat.

Bon dia Consellera,

Considerant que les dades exposades a la web de Gencat son reals, s'estableix que durant la última setmana han estat infectades molt poques persones. Si prenem per exemple Barcelona, el dia 14 es varen detectar al voltant de 15 casos, mentres que hi ha 3000 de possibles.
Com es possible que si es diu que el Govern fa 10000bprobes diàries, aquests 3000casos no s'hagin pogut fer testos. A on s'estan aplicant aquesta recursos? D'on surt el valor de 46casos per 100000hab? A una oficina de 50 persones hi ha hagut4 possibles casos i no s'ha fet cap proba, venint un d'Igualada. Si no es fan testos mai sabrem realment si estem preparats a passar de fase.

Conversa amb Monica

Hola bon dia, respecte a nens i el covid. No creu que es important pensar en la seguretat dels nens i no corre a obrir escoles, menjadors colonies esplais campaments sols per poder fer conciliacio familira? No te sentit te una franja horari una disntancia i tenir els nens tancatz en escoles o colonies on no es podra mantenir les nesures sent nens i poques persones al seu carrec. Donada encara la situacio pandemica qje estem, no es mes prudent pensar i organitzar tot de carac any i curs vinent? Per la salut dels nostres fills
Gracies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Tinc un centre amb diferents serveis, entre ells, entrenament personal. El centre te menys de 400m2 y com a molt entrena, amb cita prèvia i amb el seu entrenador, 8 persones en un espai de 90-100m2. ¿Per què no ens deixen obrir a la fase 0,5 si es deixa oferir altres serveis amb més aforament i sense cita prèvia? Tenim clar que cal anar amb cura però creiem que no som equiparables en res a un gimnàs masificat i cada dia tancats suposa pèrdues.

Conversa amb CRoma

Sra Verges,
Com heu explicat en altres ocasions cal evitar estar en contacte amb altres persones. Cada cop més persones han d'anar a treballar ni que sigui un parell de dies a la setmana. Com proposeu que la geent de l'area metroplitana vagi a Barcelona si s'ha d'evitar el transport public? No haurieu d'habilitar fins a la nova normalitat la zona verda i blava gratuita? Penseu siusplau que Barcelona es molt més que la ciutat.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb CRoma

Bon dia Consellera,

A partir de dilluns s'obren els começos en Fase 0, però les persones sense fills no poden sortir en horari que aquesta estan obrerts. Que hem de fer? Així realment creieu que poden sobreviure els petits comerços? Heu tingut en algún moment en consideració els petits restaurants i bars que no poden seguir sense obrir?

Per altre banda, volia preguntar que passara en ple juliol que les families viuen en pisos o no tenen espai a la ciutat de Barcelona no podran anar a la platja ni a la piscina? Creieu que els nens i adults ho podran soportar?

Sisuplau penseu en aquells que no tenim cases amb jardí i vivim en 35m2.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb FH

Sra Verges.
Si el comercio minorista ya puede abrir sin cita previa en Barcelona, pero teniendo en cuenta que los ciudadanos entre 14 y 70 años no podemos salir entre las 10h y las 20h, que es justo el horario comercial, significa que podremos salir a comprar a cualquier hora y a cualquier punto de la ciudad ropa, calzado o cualquier otra cosa, si no es así, que sentido tiene esta medida?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Bon dia!
A mi m’agradaria entendre els nous contagiats que hi han nous cada dia d’on venen del carrer o de les persones sanitarias? Ho dic perque si els nous positius venen del carrer tenim un problema, ja que no tenim controlada l’epidemia.

Conversa amb Antonio Vives

Bon dia,
M'agradaria saber si la Conselleria contempla que les farmacies facin testos serologics periodics a la poblacio. Es podrien fer fent un seguiment del pacient via SIFARE.
Gracies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb JQ

Bon dia Alba.
Moltes gràcies per aquesta iniciativa.
La gent de Barcelona i Santa Coloma sentim que la fase 0 no està funcionant per nosaltres. La restricció d'horaris i d'activitats fomenta les aglomerat de gent. Només cal anar al riu Besòs o a la Barceloneta a les 20 per entendre això.
Si continuem amb aquestes mesures sembla que no avançarem.
Es planteja el Govern la possibilitat d'establir més franjes horàries i/o més possibilitats d'activitats esportives? Per exemple, podrien obrir els clubs de tennis, tennis taula i pàdel en la seva versió individual.

Volia dir aglomeracions. Gràcies!

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Vanesa

Benvolguda Consellera Vergés,
Hi ha una quantitat elevada de persones que des de mitjans de març hem passat el COVID -suposadament- amb molta simptomatologia, tot i que sense serologia ni PCR que ho estandaritzi pel fet de no haver estat ingressats, però amb moltes sospites que som positius en totes les visites a urgències que hem fet, fins i tot tenim l'alta mèdica. Un procés d'uns 50 dies. Ens estem fent la serologia de forma privada.
Després d'una lleu millora els ofecs han tornat amb força limitació en diferents moments del dia. En gairebé 60 dies la simptomatologia d'ofec, entre d'altres, persisteix amb més força. Som un bon número de pacients en aquest estat. Salut té previst algun tipus de protocol de seguiment d'aquests pacients? Ens sentim abandonats pel fet de ser classificats com a lleus. Seríem útils per a aportar dades al sistema sanitari i a la investigació sobre els efectes posteriors i la persistència que pot tenir aquest virus.
Moltes gràcies per la seva atenció.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=360

Esteu feny el mateix de que acuseveu Madrid : governar des de la distancia. Perque no deixeu que desideixin els municipis?. Com es possible que un municipi de menys de 1000 habitants es tracti igual que una gran ciutat?.

Buenos Días Sra. Vergés,

Mi pregunta va relacionada con el papel de internet en esta crisis sanitaria. En vista de lo accesible, es la principal herramienta a la que acude la población, no sólo para infornarse, sino para abastecerse y comunicarse.

Felicitar a los CAP por la gestión a través de esta vía, según informan los mismos pacientes, ha mejorado a lo largo del tiempo.

Pregunta:

Que planteamientos se han hecho a corto plazo para la gestión de las visitas de los pacientes en condiciones de seguridad y para el abastecimiento de su medicación, tanto hospitalaria como crónica, de una manera eficiente y segura sin exponer a la población?

Existe la posibilidad de una gestión online de la medicación por parte de las Farmacias?

Gracias por su atención, Karla Contreras, Farmacéutica Sustituta. Barcelona

Conversa amb SILVIA COMES

Bon dia, la meva pregunta és sobre les Segones Residencies en diferents regió/provincia.
Pregunta:
Quina raó sanitaria existeix perqué una persona que arriba o torna a Catalunya pugui anar instal.lar-se on vulgui del nostre pais i simplement ha de fer una quarentena per evitar possibles contagis, i en canvi les famílies que tenen segona residencia fora província/regió no poden instal.lar-se fins al final del desconfinament?
Proposta:
Ens podríem instal.lar a les Segones Residencies i complir una quarentena, controlada si voleu pels Ajuntaments de cada població.

Gràcies,

Estic d'acord, visc al Garraf, la meva família, amics i especialment la meva parella viuen a Barcelona o regió metropolitana nord, porto dos mesos sola i a l'atur. Per què la meva parella no pot venir des de Barcelona si casa meva és la seva segona residència habitual de cap de setmana, ni que sigui fent una quarentena? No el podré veure fins a mitjans de juliol com està transmeten els darrers dies als mitjans de comunicació?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Bon día, van a mejorar la sanidad de Catalunya? No se sienten responsables por el deterioro sufrido por la mima en los últimos 10 años? Van a mejorar los sueldos de los médicos y las plantillas y mejorar la calidad? Ha habido un deterioro gravísimo de lo referido. Firmado médico jubilado que lo ha visto y sufrido en más de 30 años de actividad hospitalaria

Conversa amb Carles Solà

Bon dia Consellera,

Actualment es deixa sortir a tota població, sense saber qui està infectat i qui no ho està.
¿per quins motius el departament de salut ha decidit que barrejar infectats i no infectats, encara que és prenguin mides de seguretat, detindrà la propagació de la COVID19?

Oriol Mitja va parlar de testos massius, però sembla que al departament de salut no li agrada la idea.
¿per quins motius el departament de salut ha descartat fer testos a tota la població i posar en aïllament només als infectats, tal com està fent Wuhan? ¿és un tema econòmic, és perquè els hi donaria molta feina o altres motius?

Al principi es demanava omplir un certificat d'autoresponsabilitat quan es sortia al carrer i no va haver cap problema amb la protecció de dades o privacitat.
¿té previst el departament de salut fer servir una app al mòbil per controlar possibles rebrots de la COVID19? Si és que no, ¿per quins motius?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Bon dia Consellera,
Tenint en compte que és quasi impossible a Barcelona ciutat mantenir la distancia de seguretat entre les persones, s’han plantejat subdividir les sortides per passejar en funció del número de l’immoble (els parells uns dies i els senars uns altres). Aquest criteri s’ha aplicat en el cas d’Andorra i els ha funcionat molt bé.Gràcies.

Avatar: Participant eliminada

Sra. Consellera Soc resident a un poble del Maresme que segueix en confinament amb aquesta fase reduïda, quan Vd. Va indicar que la zona a la que pertany podria passar a fase 1 però que la mobilitat que generava la zona metropolitana de Barcelona no ho feia aconsellable. Ara ens trobem que amb aquesta fase que començarem a Barcelona 1.600.000 habitants es puguin desplaçar lliurament dins del seu municipi amb una densitat de 16.000 hab/Km per anar a comerços i museus i en canvi el Maresme Sud amb 452.690 i una densitat de1.100 Hab/km no es puguin moure del seu municipi, igual passa al Vallès Occidental amb 1600hab/km i al Vallès Oriental amb 546hab/km.Tenint present que no tens els habitants tenen residencia a la capitals de comarca que es a on els residents als pobles petits tenen entre el 60/80% de la seva oferta comercial i s’els priva de poder-la fer.No hagués sigut millor que l’àrea Metropolita es quedes en fase 0 i les comarques passessin a fase 1. Moltes gracies per la dedicacio

Conversa amb Monica

Bon dia consellera,

M’agradaria saber si es podran fer tests d’anticossos (no els ràpids, sino els de serologia tradicional) a la població en general ara que hi ha molts més tests disponibles? Almenys per les persones de risc.
Moltes gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Bon dia Consellera, voldria saber quan esta previst que es reprenguin les proves diagnòstiques i visites a especialistes que han quedat anul.lades per la co-vid, i quan s'obriran els CAPS per atendre normalment, també és fara segons l'àrea sanitària o es fara de forma general?, els pacients rebrem notificació de la reprogramació en breu?, atès que visc en una de les àrees que primer van entrar a la fase 1, es previssible que també es reprogramin abans?, gràcies.

Hola srta Vergés,

S’està establint algun tipus de protocol mèdic consensuat i positivament ‘evidenciat’ per tractar els diferents tipus de malalts en les diferents etapes (més enllà dels assajos clínics que ja coneixem) es parla de molts medicaments pero encara no hi ha consens... A Catalunyaus plantejeu tenir (sino existeix) algun sistema que recabi totes les dades que es van generant dels diferents pacients, malalties, edat, medicació que se li està sumministrant, dies d’hospital-lització i així poder anar-la explotant i anar treient conclusions que ajudin a trobar el millor diagnòstic i tractament? I anar-ho discutint un comité representatiu de metges i infermers que viuen el dia dia del virus.

Moltes gràcies

Portsm mes de 60 dies confinats

Conversa amb Mònica Moya

Pregunta: Campaments d’estiu. Què pensa de les aventatges de que els nanos vagin de campaments? No es podria fer proves PCR i si no estan contagiats anar uns dies a la montsnya a fer una convivència normal i saludable mental i fisicament? Caldria fer un nou cens de caps/monitors voluntaris per no obligar al que no vulgui fer-ho.

La salut mental dels nanos és bàsica per a la salut de les famílies i per tant de la salut i el benestar del país, i sembla que aquest aspecte sempre és a la cua de les decisions. Com sempre, l'economia és prioritària i l'educació no sembla que es vegi com el què és. El futur de l'economia. Podeu revisar quina convivència és millor? si de campaments a l'aire lliure o de casals en llocs tancats i més multitudinaris...

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Fanny

Bon dia Consellera,
Visc a la zona metropolitana Nord, per tant seguim a la fase "0,5". Si ja haguéssim passat a la fase 1 i tenint en compte que visc sola, podria tenir reunions amb 9 persones més a casa. Segurament venint totes de 9 llocs diferents i amb condicions d'higiene diferents.
Visc a 3 kms dels meus nets i no ens podem trobar encara. Em sembla bastant injust perquè ningú tindrà més cura dels seus com nosaltres. I si els seus pares treballen ja els dos com ho fem? Els nens no es poden esfumar si tampoc poden anar a l'escola.
Moltes gràcies i molta força amb la tasca tant complicada que tenen.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Anna

Bon dia
Soc un dels 50000 sanitaris contaminats per el COVI amb el meu cas soc un de les personals que tinc anticossos positius.la meva pregunta es si som aptes per cuidar als pacients com podríem fer que tinguem els pares de 90 anys depenents qu viuen a un altre reggió sanitària pogués anar a veurels , si pogués tenir algun document que ho acradites ja que soc la cuidadora principal i no puc mourem de la meva regió.Crec que això es tindria que tenir en conte no es demana moviltat per anar disfrutar sinó per una necessitat moltes gràcies.
Crec que això es tindria que tenir en conta ja que hem sigut personal de primera necessitat com Supermercats i altres serveis necesaris

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=823

Bon dia Consellera,

Es legal que la meva empresa decideixi obrir les oficines parcialment per torns, a la fase 1, quan tots podríem seguir teletreballant com fins ara?
No es obligatori que es continuï amb teletreball fins arribar a una fase mes avançada?

Moltes gràcies

Conversa amb Joan Pau

Portem mes de 60 dies confinats i encara a data d avui la majoria d positius es diagnostiquen sense test. Tenint en compte la cada vegada mes diversa simptomatologia i perduracio en el temps dels simptomes, (molts d ells amb "l alta") , quina fiabilitat ens ha de mereixer als ciudatans la seva atencio de la crisi i dades sense medicio tecnica objectiva?
Nota, wuhan 11 millions de tests

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Sol

Bon dia Consellera.
Pel que fa a les activitats extraescolars que es fan en acadèmies privades amb nens i joves d'entre 3 i 16 anys i en grups reduïts d'uns 8 alumnes i en aules diferents, en quina fase podríen obrir? Tenint en compte totes les mesures de seguretat i higiene.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb José Maria Carré

Bon dia, Consellera!
Voldria saber perquè la Generalitat de Catalunya no va mobilitzar altres professions sanitàries (veterinaris, farmacèutics, nutricionistes, dentistes, fisioterapèutes, etc), per ajudar en tasques de suport?
Tot i que no son metges, tenen sobrada formació tècnica per ajudar. Molts veterinaris que treballen en clíniques saben fer servir respiradors. Les administracions ja fan servir veterinaris i farmacèutics per auditar les indústries i comerços dedicats a la producció i comercialització de productes alimentaris. Aquests professionals podrien haver visitat residències, identificat punts negres i ajudat a establir protocols.

Això és ben veritat. A més a més, podrien estar ajudant en les investigacions clíniques que s'estan fent. Recollida de mostres, entrevistes a pacients, registre i anàlisis de les dades. L'administració va deixar de banda un exèrcit de professionals sanitaris en un moment en què tot eren mancances. no s'enten això.

Sí!!!

Hola Consellera,

Voldria saber si podríem seguir en temps real, o amb 24h de retard, els
Diagrames de risc i tots els indicadors que fa servir el Dpt de salut per tal de decidir o proposar que una regió sanitària passi o no de fase. Aniria bé per entendre el perquè de les decisions del govern i així tots seríem mes conscients del que està passant en temps real. Merci.

Conversa amb Sandra

Sóc infermera i no cal que expliqui l’esgotament a tots nivells que això ha signicat i està significant encara ara. Però una cosa que s’ens ha afegit clarament en tot això són els nostres fills, què fem amb ells...Per què no es van obrir les escoles per treballadors essencials com en altres països? Què fem, els deixem amb els nostres pares que la majoria són de risc? Hi ha gent que no vol venir a les nostres cases a cuidar-los perquè som sanitàris...
La segona pregunta és per què heu rebutjat el retorn del 5% crec que és el mínim que ens mereixem i realment no demanem res més...que ens torneu el que teniem. Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb lanostrasalut

¿Com és que a persones grans, que viuen soles, amb simptomes (+ 1 mes) que porten a diagnòstic de Covid, al Prat de Llobregat, no sel's està fent cap test ? Si sabessim que l'avia no pot encomanar aniriem a veure-la o, si convingués portar-la a casa dels fills, sabríem si pot compartir amb la família o l'hem de separar a una habitació. Com veieu això no és útil només per les estadístiques o el món sanitari. Sinó per pendre les millors decisions les própies famílies pel benestar dels seus membres més vulnerables.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Lidia

Bon dia Consellera
Es parla de reobrir escoles al juny. Com tots els docents, estem a 1a línia. Les escoles tenen passadissos estrets. Ja hem estat exposats al Covid-19. Som col·lectiu de risc pel tipus de feina. Quines mesures de protecció es preveuen fer efectives per protegir als milers de docents que treballem a Catalunya?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

bon dia consellera
corren rumors de que tornarem als inpagaments a les farmàcies , m´gradaria que ho confirmés o desmentís ja que ho trobaria una mica fora de lloc donada l´implicació que hem i estem tenint les farmàcies en aquesta crisis sanitaria .
moltes gràcies

Conversa amb Amadeu Cazador

Bon dia consellera
Els ciutadans de Terrassa, peraue no podem jugar a golf en els camps de la ciutat. Ni es un deport de massas, nines en espai tancats, tot al contrari
Amb quina fase podrem tornar a fer el sport que ens agrada ??
Moltes gracies

Incomprensible que cada municipi de menys de 5000 habitants no pugui decidir el que es pot i el que no es pot fer a la seva demarcacio. La Generalitat no pot saber millor que el municipi a quina situacio esta. Fan igual que feia Madrid. Mana a distancia.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Comentari moderat el 22/05/2020 14:26
Comentari moderat el 22/05/2020 14:26
Conversa amb Patrícia L

Vist el descontrol en la gestió del covid a les residències, algunes famílies ens vam endur els avis a casa (sense prova de la malaltia i havent-los de tenir 15 dies aïllats). Per què aquestes famílies no hem rebut suport domiciliari, quan les que duien els avis als centres de dia sí? Si la residència ja té controlada la situació, a què haurem d’esperar per fer-ne el retorn? Si no estan malalts i podrien retornar a la normalitat, per què no es fa? Què farem les famílies si ja hem de tornar a treballar? Què fem les famílies si no tenim equipament a casa per ajudar-nos a cuidar-los millor i el retorn s’allarga més de que seria necessari? A què esperen per tenir-nos en compte?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Bon dia Consellera,

Degut a l'increment dels estàts d'ansietat i depressió en la societat que s'ha están produïnt tal i com alerta la OMS. Quant podrán obrir els centres de Ioga i Meditació amb les mesures de protecció necessàries, tenint en compte que a partir de fase1 estarèn permeses les reunions de fins a 10 persones en un domicili?

Conversa amb Amadeu Cazador

Bon dia consellera
En quina fase podrem desplazarnos a la segona residencia si aquesta es trova en un altre provincia. Nomes per el fet de canviar de casa, seguin mab el mateix sistema de cura i prevencio no tenim perque expandir la pandeia. Canviar aixo en Aquest moments ajudaria a no perdre el cap.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Pere

Sra. Consellera Vergés,

primer de tot, dir-li que ha fet un treball força bo pel nostre país i agraïm el seu esforç.

Com a farmacéutic comunitari, voldria saber si per fi es canviarà a un model de integració de les farmàcies en els centres assistencials semblant al plantejat en els anys 2018, 2019 segons els quals s'establiran farmàcies de referència en conjunció amb farmàcies hospitalàries per un nombre de centres assitencials seguint criteris de proximitat i qualitat del servei ?

Si aquests centres geriàtrics passen a dependre Salut, aleshores ja no permetran que una farmàcia d'una ABS pugui suministrar a un centre geriàtric d'una ABS diferent com passa fins ara?

Tindrà a partir d'ara autoritat el servei de Inspecció de Farmàcia del CatSalut per controlar això i no permetre tampoc que les farmàcies contractin empreses externes per fer el SPD sense cap control fora de la mateixa oficina de farmàcia designada?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Anna

Benvolguda consellera,
M'agradaria parlar dels catalans que viuen a l'exterior, ja que crec no s'ha pensat gaire en nosaltres. S'han fet moltes restriccions per l'entrada de turistes però nosaltres no tornem de vacances sino a visitar la nostra familia. Com A espanyols podem entrar a espanya, pero com se suposa que hem d'arribar al domicili dels nostres familiars amb les restriccions de circulació que hi ha? Jo arribo al Prat i la meva família viu a una altra regió sanitària, llavors a dia d'avui no em poden venir a recollir. No es podria fer una excepció en casos així? No es millor que agafin el cotxe només parin a l'aeroport a recollir-me i directament conduir al domicili? En comptes d'això haig de veure quin bus o tren amb transbord haig d'agafar facilitant molt més l'exposició al virus.

Gràcies i bon dia

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Bon dia senyora Vergés.
M'agradaria saber si desde la conselleria podrieu fer un balanç real sobre el comportament de la població.
Creu que s'estan respectant les normes? Ja que portem dies veient com la majoria de la gent surt al carrer en grups reduits de persones sense mesures de protecció. Peraltra banda, la conselleria s'ha plantejat la obligatorietat de dur mascaretes?
Gràcies

Conversa amb Biel Mendoza
A favor  

Hola senyora Vergés.
Voldria preguntarli sobre com creu que va arribar un brot tant devastador a les residencies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Conversa amb Biel Mendoza

Hola senyora Vergés voldria saber sobre quines dates es permetrà visitar persones i familiars dins de l'area metropolitana de Barcelona

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=823

Bon día consellera,
Creem la hipòtesi que ens trobem a una fase avançada del desconfinament, i hi ha un repunt massiu dels contagis, al nivell de poder plantejar-se de nou tornar enrere fins i tot a nivell de confinament total. Preveuen aquesta situació, fins i tot si nomès succeix a una zona, per exemple a bcn, o s'anirà tan poc a poc que no es planteja una marxa enrere? Si la preveuen tenen mètodes propis per dur-la a terme inclòs amb una suposada negativa del gobern central a tornar a confinar nomès una provincia?
Moltes gràcies

Benvolguda Consellera, voldria comentar perquè no es fa tant ressò del tractament amb plasma ric en anticossos neutralitzants IgG, del virus de pacients curats, perquè es una terapia de la que ha parlat molt bé el profesor Cordón, del Hospital Mont Sinaí, i altres científics solvents, i a més seria factible, barata, i asumible per cada Hospital fent bancs de plasma específic, per reactivacions futures, on han hagut casos de persones amb coronavirus, i sempre respetant el carácter voluntari, consentit, i étic del donador i receptor, especialment de forma precoç que es com funcionaría previsiblement. Amb tot respecte moltes gràcies.

Conversa amb S. VICENTE

Bon dia sra. Consellera, una pregunta si m'ho permet, si això va de seguretat sanitària, no hi han pensat en deixar circular lliurement a les persones que hagin generat immunitat contra el Covid-19 i puguin acreditar-ho?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Mònica PD

Bon dia Consellera,
hi hauria manera de saber exactament com es duran a terme les proves de la selectivitat, als propis instituts sembla que és una opció però els alumnes necessiten respostes i una planificació real i la necessiten el més aviat possible. Quants alumnes per classe? Amb quina distància? Amb mascaretes a l'examen? Es podran reunir fora de la classe entre prova i prova? Hauran de mantenir distància? Podran anar al lavabo i compartir aquest espai de contagi? En cas que Barcelona continuï en la Fase 0 o la Fase 1, si hi ha un rebrot es cancel·larà a tot Catalunya com a França de manera definitiva les PAU? No seria bo per als alumnes i professors posar una data màxima per decidir si en tira endavant o no de manera definitiva la selectivitat en funció dels riscs de contagi en un moment determinat i no esperar a darrera hora per prendre aquesta decisió, amb el neguit que suposa. O es ferà la selectivitat passi el què passi?
Moltes gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=878

Conversa amb Ramon
A favor  

Honorable Sra. Consellera Vergés,
Des de al FEEC s'ha fet arribar un document on es demanar que es pugui sortir a la muntanya (medi natural), amb totes les mesures de protecció i prevenció, tan aviat com sigui possible.

Des de la seva conselleria, sap si ha arribat aquest comunicat a Madrid? Pensen donar suport a aquesta iniciativa de la Federació d'Entitats Excursionistes?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Pilar Castán

Bon dia
Quan es començaran a flexibilitzar les mesures de confinament dins de les residències de gent gran?
Actualment hi ha residències sense cap cas de Covid-19, on els residents porten més de sis setmanes confinats a les seves habitacions, sense poder sortir a passejar, prendre el sol, utilitzar àrees comunes, sense relacionar-se amb els altres residents, ....

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Hola Consellera de Salud, Alba Vergés. Tinc varies preguntàs per preguntar:

La primera seria com es conten les dades per que la gent comenta per les xarxes que les dades no cuadren i el Professor en Informàtica i Matemàtiques de la URV Alex Arenas va fer un grafic que explicava que hi hauria un rebrot i que seria pitjor fins superar el pic que amb tingut de la corba. Deixo url del grafic (https://twitter.com/_AlexArenas/status/1254883247315660801?s=20)

La segona pregunta es per si seguiu encara el pla del Oriol Mitjà ja que la epidemiòloga de Andorra Cristina Royo havia comenat que el govern de Sànchez a tapat el pla del Oriol Mitjà en una entrevista a VilaWeb i me agradaria saber si la generalitat no a tirat a la papalera el pla que va dissenyar el Oriol Mitjà.

La tercera preguna es per saber com serà el rètor que demana de les escoles, amb quines medides de seguretat i com també se a de fer a les llar d'infants.

I quarta pregunta es com a de ser aquest estiu en les platges.

Bon dia Sr. Consellera, m'agradaria saber perquè sent professionals sanitaris i donant servei en tot moment, en cap cas se'ns a proveït de material de protecció personal per poder seguir treballant en condicions. Som empreses privades donant servei públic a la societat i en cap moment la Generalitat ens a facilitat material d'ús personal per treballat amb qualitat i seguretat. Només el cofb com a col·lectiu va fer arribar mascaretes passades setmanes del estat d'alarma.
Entenc que s'han de prioritzar recursos, però voldria saber perquè el nostre col·lectiu sempre queda en segona línea. S'han subministrat guants, mascaretes i gels a les escoles per fer les prescripcions escolars, però nosaltres seguim sense guants per treballar perquè hi ha desproveiment i ningú ens proporciona.
Em podria dir perquè?
Gràcies.

PREGUNTAR:
Si una persona li entra ansietat, al posar una mascareta, no podra sortir de casa¿, diuen la millor mascareta la distancia siguin 1 o 2 m.
Tenia visita la oftalmòleg al CAP de Clot, suspesa, a la meva dona oftalmòleg, mutua, ja pot anar de visita,
El Covid 19, als hospitals, quin especialista els tracte, qualsevol personal, sempre i quan tingui un respirador o oxigen,
Qui coneix les regions sanitàries,les províncies tothom, amb la fase 0,5 perquè serveix la regio sanitària,
És un picabaralla o tot es el mateix,
Joan,

Conversa amb José Mª Linares

Buenos días, Consellera Vergés, quisiera saber cuáles de los parámetros que se exigen desde el Ministerio de Sanidad a Catalunya para pasar a la Fase I no se cumplen, cuál es la distancia que nos separa del cumplimiento, y en qué, concretamente, está trabajando la Generalitat para poderlos cumplir?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Joan Pau

Sense passaport inmunitari que permeti tenir informacio sobre positius, inmunitat i mobilitat dels ciutadans, com tenen previst tenir un control eficient d un probable rebrot (ara o a l hivern), o altre emergencia sanitaria Altre cop tots a casa i economia aturada?. Llavors tambe direu que us ha agafat x sorpresa?. No creieu que es mes economic gastar en tests i tecnologia ara que seguir aturant economia a termini? Personalment no estic preocupat que em feu un seguiment personal en cas de necessitat x pandemia, garantint que es controli al controlador de que aixi sigui, x la meva proteccio i la de la resta de ciutadans. Google, facebook ja ho fan indiscriminadament, sense que jo vulgui de manera conscientt.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Sr. Pla

Bon dia, consellera
Voldria saber perquè no aprofiten els donants de sang per incloure, a més de les que fan sempre (VIH, Tuberculosi, etc..), una prova que determini si aquesta persona té antígens i per tant ha passat la covid-19. No creu que això ajudaria també a oferir dades fiables que determinin quanta gent ha emmalaltit potser assimptomàticament i a més donaria tranquil.litat als donants, encara que siguin una petita mostra de població? Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Ferran

Bon dia consellera,
2 preguntes:
Piscines i platges: per què no acceleren el poder banyar-se en piscines tant comunitaries com municipals, amb les mides que facin falta? Crec que serà molt necessari pels infants ara que començarà de debó la calor?
Segona residencia: per què no s’accepta anar a segones residències sempre que es compleixi les quarentenes que faci falta? Això seria una manera de reactivar l ‘economia, per exemple

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Sr. Pla

Bon dia, consellera
Voldria saber perquè, encara que a la televisió repetixen una i una altra vegada que als CAP fan tests, si hi truques dient que has tingut contacte amb un covid confirmat el primer que et diu la metgessa és que a tu no te'n faran cap i l'únic que et diuen és que t'aïllis. Ens podria aclarir quina és la realitat sobre els test? Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb OTE

Bon dia honorable Consellera i gràcies pel seu esforç personal davant la crisi.

Sembla clar, com és lògic, que densitat de població i propagació del virus es relacionen de forma directa. (Nova York, Londres, Paris, Madrid, Barcelona...)

Per tant, sembla increïble que a algú se li hagi acudit establir franges horàries per fer les mateixes activitats. Es a dir, tothom surt a fer el mateix a les mateixes hores i als mateixos llocs. Això és un despropòsit absurd.

No podria la Generalitat establir les franges horàries d'altra forma per reduir al màxim la concentració de persones als mateixos llocs? Te competències per fer-ho o necessita del permís del Gobierno?
Per exemple diferents hores per fer esport en funció del número del carrer (momes amb parells senars ja estaríem a la meitat d'ocupació).

Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Sr. Pla

Bon dia, consellera
Voldria saber si están fent alguna avaluació sobre l'impacte que està tenint el confinament en la salut mental, especialment en persones grans que viuen soles i en persones amb patologies mentals prèvies i si es plantegen millorar els serveis d'assitència psicològica dels CAP que, ja en situacions normals, tampoc te el personal suficient per atendre la salut mental de la població. Gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1208

Conversa amb Josep

Bon dia consellera.
La meva pregunta es doble. Per avançar en qualsevol tasca es necessiten uns indicadors objectius que han de ser mesurables, entenedors, han de contemplar la variable temps, assolibles i seguibles. Tenim aquests indicadors per avançar de fase? I ja que ens avenim a la cogovernança, tenim els mateixos que Madrid? Entenc que ambdues coses son bàsiques. Quins son aquests indicadors?
Com a comentari, em temo que la resposta es NO. Si la resposta fos SI, ens estalviaríem aquesta desorientació que patim el ciutadà. Avui ens diuen que pasem a fase 1, demà ens diuen que ens quedem a fase 0, però corregida, i n'hi diem fase 0,5.
Les regles del joc son cogovernança, no si val a dir que la culpa es dels altres. Crec que hi ha encara l'opció de corretgir-ho per avançar a les altres fases.
Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Pablo

Bon día consellera,

Han pensat en flexibilitzar les mesures per poder visitar a familiars o la teva parella abans d'arribar a la nova normalitat?

Moltíssimes gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb FarmaCovid

Bon dia Sra. Conellera,
M'agradaria saber el perquè el nostre col·lectiu essent professionals sanitaris hem estat en tot moment en segona línia.
Per quan els guants que no tenim per protecció personal? i sobre els tests? Nosaltres no tenim dret a test tot hi haver alguns estat de baixa i presentar simptomatologia?
És una vergonya per a la SALUT PÚBLICA de la que tan us ompliu la boca que durant tot aquest temps haguem estat al peu del canyó amb la incertesa de saber si estavem posant en risc als nostres propis pacients!!! VOLEM I TENIM DRET A SABER LA NOSTRA IMMUNITAT.

Bon dia,
Està clar que som un col·lectiu de sanitaris oblidat o fins i tot mal considerat per diverses raons a les quals no hi entraré ara. Com tot, durant aquesta crisis això s'ha vist exagerat, ja sigui per tot el prèviament esmentat, la manca de material sanitari entre d'altres, així com el no valorar econòmicament o de cap altra forma la feina extra realitzada durant aquest període. Reitero sobretot la importància de realitzar tests als farmacèutics ja que estem en contacte amb la gent més vulnerable i amb pacients positius de COVID, i com es pot veure alguns hem presentat simptomatologia.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Carlos Losana

Señora Consellera Alba Vergés.
Para avanzar en las fases de desescalada se exige a la Sanidad Pública Catalana reforzar la Atención Primaria y disponer de un sistema de vigilancia epidemiológica de los casos de COVID-19 y sus contactos.
¿Qué medidas concretas va a tomar el Departament de Salut para cumplir este objetivo?
¿Cuántos contratos nuevos va a realizar en Atención Primaria y en la Agencia de Salud Pública? ¿Cuándo van a llegar esos refuerzos?

Apoyo esta pregunta

me parece un pregunta muy importante

Conversa amb Antonio Agulló

Buenos días.
Yo, una semana antes del estado de alarma, compré una moto en un concesionario de Mataró y yo vivo en Barcelona. Ahora el concesionario vuelve a abrir y me llamaran para ir a recogerla.
¿Puedo ir a buscarla? ¿tengo que solicitar algun permiso o tramite?
Gracias

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Bona tarda, Consellera,
Donat que està àmpliament demostrat que l'ús de mascaretes, independentment del tipus que siguin, redueix dràsticament el risc d'infecció per coronavirus, quan es farà obligatori l'ús de mascaretes tant en espais tancats com oberts? El seu ús podria salvar moltes vides.
Moltes gràcies per avançat.

Bon dia Sr. Consellera, Sóc farmacéutica i m'agradaria saber perquè sent professionals sanitaris i donant servei en tot moment, en cap cas se'ns a proveït de material de protecció personal per poder seguir treballant en condicions. Som empreses privades donant servei públic a la societat i en cap moment la Generalitat ens a facilitat material d'ús personal per treballat amb qualitat i seguretat. Només el cofb com a col·lectiu va fer arribar mascaretes passades setmanes del estat d'alarma. 
Entenc que s'han de prioritzar recursos, però voldria saber perquè el nostre col·lectiu sempre queda en segona línea. S'han subministrat guants, mascaretes i gels a les escoles per fer les prescripcions escolars, però nosaltres seguim sense guants per treballar perquè hi ha desproveiment i ningú ens proporciona. 
Em podria dir perquè? 
Gràcies.

Conversa amb Rafael Llinàs Grau

Consellera Vergés:
Les tres regions metropolitanes es considerarán una sola a efectes de mobilitat quan entrem en fase 1?
Moltes gràcies-

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Joan

Bon dia. En cas d'haver-hi un altre rebrot. Estem capacitat per poder-lo afrontar amb els mitjans públics? Perquè es corre tant en desmantellar-ho tot sí en cas de rebrot ho tindrem que tornar a fer servir? Perquè no es va dir des de el primer dia que es pagaria aquesta burrada de diners a les clíniques privades perquè ens deixessin les seves instal·lacions, i sí se'n va vendre com sí fossin una especie de nacionalització amb motiu del estat d'emergència?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1418

Conversa amb Ramon

Bon dia Consellera.
Li voldria plantejar una qüestió que compartim, malauradament, molta gent i que caldria valorar poder donar-li una solució. És tracta de les parelles que estan en territoris diferents i que hauran d'esperar molts mesos per a tornar-les a veure. Podríen estudiar alguna solució per a desplaçaments entre àrees diferents i entre comunitats?
Han donat solució a temes tant intranscendents com poder prendre una canya al bar, o permetre la mobilitat de quantitats enormes de gent per anar a segones residències o prendre una copa en un altre municipi. Però no podrem individualment i en cotxe anar a veure a la nostra parella!!
Entendrà benvolguda Consellera que hi ha coses incongruents i humanament poc sostingubles.
Es posible estudiar una solució a mida per a un problema tant estès i comú?
Crec que no ens calen tantes cerveses però si una mica més d'amor.
Gràcies. Espero puguin donar una solució. Molta gent els hi estaríem agraïts.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Fidel

Buenos días, Consellera.
Mi pregunta es la siguiente habida cuenta del problema tan importante que hemos tenido en las residencias y habida cuenta dela situación emocional y de tristeza que a medida que pasan los días se va agudizando lo que conlleva que nuestros familiares al no poder visitarlos están cayendo en una depresión importante, no se podría plantear un régimen de visitas concertadas con todas las protecciones necesarias e incluso realizarlas por tipos de Residencias ya que entiendo que a lo mejor de forma general no se puede hacer pero si por tipos de Residencias , por ejemple las grandes tipo Sanitas de Provenza que han realizado hace ya días PCR a todos los recientes y trabajadores y ya tienen aislados a los contagiados y en otras plantas a los no contagiados, no se podrían visitar a los no contagiados con las medidas necesarias , tiempos y en una sala habituada para las mencionadas visitas?
Es inhumano lo que están sufriendo.
Gracias

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

4

¿Perquè la policia es dedica preferentment a controlar carreteres, posar multes i fer tornar als que es volen escapar del ghetto barceloní? ¿No seria més raonable que vigilés els comportaments incívics i perillosos que trobem cada dia quan sortim a caminar a la nostra hora?

Conversa amb Abert MB

Benvolguda Consellera, primer de tot felicitar-la per la seva tasca, transparencia i humanitat demostrada en aquesta etapa covid. Aixi mateix, donades les baixes dades epidemiologiques de la zona de Barcelona i metropolitanes de fa setmanes dona a pensar que hi ha una mancaça de test PCR's als CAPS perque segueixen instal.lades en fase 0. Ens podria indicar si aquestes zones sanitaries hi ha prou disponibilitat amb tests i si es aquest el problema principal per avançar en fases com a la resta del territori? Moltes gracies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Enric

Benvolguda Consellera,
Quins raons ha donat l'Estat per a no permetre passar el Baix Montsenay a fase 1, però si el Garraf i Baix Penedès ?
Moltes gràcies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Señora Consejera,
Podría explicar las enormes diferencias entre los valores de la pandemia, de Cataluña, publicados por su departamento y los publicados por Sanidad (Gobierno Español).
Por otra parte, podrían crear un repositorio con los datos históricos que publica cada noche su departamento sobre la afectación de la pandemia).
Saludos.

Conversa amb Pedro José Romero González

Benvolguda Consellera, abans de tot, agrair-li tota la feia que està fent.
No sé quant trigarem però, el dia que arribi i puguem anar a veure als nostres pares, tinc por. Tinc por perquè res diu que jo no porti el virus i els hi pugui infectar. La meva mare té alzheimer i no entén que pugui estar tant de temps sense donar-los ni petons ni abraçades. Cada dia parlem per videotrucada i veiem que ha donat una decaiguda perquè per la meva mare i el meu pare, la seva família és la seva font de vida. El meu pare té 83 anys, és qui es cuida d'ella i porta la casa, tot i que no té cap malaltia greu, està cansat, necessita que podem anar algun dia a ajudar i almenys, a veure'ls perquè agafin la força que necessiten. Suposo que n'hi ha molta gent igual, perquè no ens poden fer testos a tots?, però no qualsevol test sinó el que tingui més fiabilitat i sigui més segur. No m'agradaria anar a veure'ls i tot el que hem fet durant el confinament no hagués servit per a res. Moltes gràcies per tot.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=823

Conversa amb Cristina

Benvolguda consellera de Salut, Alba Vergès.

Sóc una persona que tinc un familiar a una residencia de gent gran. Aquests llocs han estat uns dels més afectats i colpejats per l’impacte del COVID-19.
Moltes famílies necessitem saber quines accions concretes está desplegant a les residències la Conselleria de Salut a mida que es va estabilitzant la situación a nivel sanitari i sobretot mesures de carácter psicosocial com regulació de règim de visites de familiars, acompanyament i acomiadament al final de vida, mort digna, desconfinament de les habitacions per poder reprendre rutines, realització de test de manera regular per no tenir més temps de l’imprencidibles a les habitacions els que encara són positius…
Moltes gràcies,

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=701

Bon dia Consellera.

M'agradaria preguntar-li si vostè coneix el recurs anomenat llar-residència. És una recurs residencial destinat a persones amb discapacitat intel·lectual i/o persones grans. Aquests recursos estan concertats amb la Generalitat en un horari en concret de 16:30h a 9:00h, ja que s'entén que la resta de franja horari (matí) està tancat. Voldria saber quin tipus d'ajuda assumirà la Generalitat i suport donarà cap a les entitats i associacions, que estem sufragant les despeses que suposa obrir el centre 24 hores per a poder donar atenció als usuaris del recurs. Qui es fa càrrec de tota la despesa de noves contractacions i personal?

Bon dia, senyora consellera
Tenint en compte que fumar podria estar en relació amb un major risc d'infectar-se per SARS-CoV-2 a causa de que s'ha observat en persones fumadores una major expressió de l'ACE 2, i que els fumadors poden ser un grup més vulnerable amb pitjor diagnòstic i pitjor evolució de la COVID-19, ¿no creu que ja és hora de començar a plantejar-se seriosament restringir el tabac en llocs on la gent es reuneix per socialitzar com les terrasses de bars, restaurants i espais d'oci, així com platges, piscines, etc.? En tots aquests llocs és habitual la presència de famílies amb menors i persones vulnerables als que actualment la llei no protegeix.

Conversa amb DANIEL

Bona tarda Consellera ...Voldria saber cuan se sabra algo referent a las piscines comunitarias privadas, o sigui una data per poder fer us de las mateixas..Gracies

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Noelia

Bon dia,

M'agradaria saber per què es considera més segur anar 10 persones a la terrassa d'un bar o a un concert, que la mobilitat d'una persona a casa d'un familiar a una altra província. Quins són els criteris que han fet decidir que la mobilitat entre províncies no serà una realitat fins que sortim de la fase 3, però en canvi podem anar a espais amb molta més gent i risc de contraure el virus? No es podria permetre la mobilitat entre províncies aplicant alguna mena de norma per garantir la seguretat de tothom?

Gràcies.

D'acord. Sobretot parlant de gent gran. ¿No estarien molt més segurs podent anar a espais amb menys densitat de població i en contacte amb la natura?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb DANIEL

Bons tarda Consellera..Voldria saber cuan es podran fer servir les piscines comunitarias..la data aprox

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Conversa amb Carles Gusart

Hola, quins criteris tècnics impedeixen que Barcelona i regió metropolitana entri en fase 1? Què faran durant la propera setmana per millorar els aspectes que impedeixen entrar en aquesta fase 1?

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Avatar: Participant eliminada

Benvolgua consellera, Jo voldria preguntar, si s'ha fet o hi ha algun estudi on s'hagi comprovat i verificat que els assimptomatics contagien l'enfermetat a d'altres persones.... perquè si realment s'ha comprovat que contagien...com és que les poblacions tenim un % tant baix de persones que han estat afectades per la Covid-19 ? i ho pregunto perquè si la capacitat de contagiar dels assimptomatics fos nula o minima....ens permetria a tots tractar l'enfermetat de forma diferent (sanitariament, confinaments, relacions socials, activitat económica, etc...etc)
Moltes gràcies.

Bon dia

Bon dia

Crec que es important que puguem accedir a dades reals i fiables de tests disponibles dels diferents tipus, tests realitzats i contagis per dies i zones per tal de veure quin impacte estan tenint els esforços fets per la ciutadania i els impactes de cada canvi de fase. Les dades d'infectats diaris a Catalunya oferides per la Generalitat a través de la Agencia de Qualitat i Avaluació Sanitàries no tenen res a veure amb las que ofereix el Ministeri de Sanitat espanyol sobre Catalunya. Sincerament, a mi això em genera molts dubtes i sensació de que alguns poden estar donant informació parcial en funció dels seus interessos polítics
¿Per que?

Conversa amb Laia

Bona tarda,

M'agradaria saber quins criteris s'estan seguint en la desescalada de la zona Metropolitana Nord. Sembla que les decisions es prenguin tenint en compte les dues Metropolitanes i Barcelona, llavors quin sentit té separar-les per regions sanitàries si les mesures es prendran alhora per les 3 zones?

Quins son els criteris que fan que segueixin aquesta estructura, quan potser seria més eficient fer una desescalada per comarques en aquestes zones? És ben diferent la realitat del Maresme que la del Barcelonès, tenint la primera un baix nombre d'habitats per km, essent una zona amb poca incidència de la COVID-19 i que, encara que en fase 1 es permeti la mobilitat, es podria restringir únicament a la zona de la comarca i, per tant, els riscos de mobilitat als que es refereixen cap a Barcelona desapareixerien, perquè no es poden fer (perquè no es pot sortir de la comarca, ni tant sols de la zona sanitària que, li recordo, és diferent a la de Barcelona).

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=450

Conversa amb Eli

Fase 1 Bars oberts però senders no?
Bon dia.
a mi m'agradaria saber el perquè en fase 1 podem agafar el cotxe i desplaçar-nos per a anar a un bar i juntar-nos amb amics i en cambi no és possible agafar el cotxe per a desplaçarte a fer senderisme en una altra localitat. Fins i tot una persona en solitari. Els que practiquem senderisme i muntanyisme ens sembla una falta de respecta i de tenir poca consideració. ¿Bars oberts sí però senders no? Exigim que els obrin.
Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Les persones que practiquen algun esport en el seu nucli urbà, no haurien de portar mascaretes per evitar el risc d'infectar a altres persones que passen al seu costat?
Gràcies.

Benvolguda Consellera,

Com es pot protegir la salut (la present i les futures seqüeles) de les persones davant les desinfeccions descontrolades i massives que estem veient aquests dies, tant en espais exteriors com en interiors públics, motivades per la pandèmia i per la manca de consens i protocols sobre els productes virucides tòxics per la salut humana?

Seria possible la creació d’un protocol de prevenció urgent davant l’ús generalitzat de desinfectants, tal i com comunicava recentment el Col•legi de Biòlegs de Catalunya?

Seria possible garantir la protecció de la salut, no només de les persones especialment vulnerables als tòxics químics (amb sensibilitat química múltiple, fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica, asma, etc), si no també la de les persones sanes que podrien patir greus seqüeles a causa d’unes exposicions tòxiques descontrolades?

Seria possible fer difusió massiva d’informació a la població per controlar l’augment de les intoxicacions domèstiques?

Gràcies

Conversa amb Yvette Damas

Bon dia Consellera,
En primer lloc agrair la feina tan difícil que esteu fent a l'hora de gestionar tots els aspectes del COV-19.

Com a entitat del tercer sector ens preguntem com tenen previst fer arribar els tests i l'atenció a les persones que queden fora del sistema. Parlem dels assentaments, així com els col·lectius de persones en situacions extremadament vulnerables al territori i a les quals ara no ens és possible arribar.

Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=543

Conversa amb Eli

Fase 1, Bars obert i senders no.
Bon dia.
A mi m'agradaria saber el perquè en fase 1 podem agafar el cotxe i desplaçar-nos per a anar a un bar i ajuntar-nos amb amics i no és possible agafar el cotxe per a desplaçar-te a fer senderisme en una altra localitat. Fins i tot una persona en solitari. Els que practiquem senderisme i muntanyisme ens sembla una falta de respecte i de tenir poca consideració. Bars oberts sí però senderes no? Exigim que els obrin.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció de la consellera de salut on es tracta la informació relacionada amb la vostra pregunta segons la classificació tècnica que es va fer:

https://youtu.be/sLjzrvjjk2I?t=1024

Hola 👋

M'agradaria saber per què la nostra Consellera de Salut, és experta en informàtica i en economia, i no té cap experiència ni formació en l'àmbit de la salut. No creieu que això és una profunda irresponsabilitat? 🥶

Imagineu-vos que el dirigent de facebook fos pintor en comptes de informàtic, o que el dirigent d'un hospital en comptes de ser metge fos fuster. Aquestes coses tan surrealistes només passen a la política. El dia que aquests despropòsits deixin de passar, probablement millorarem com a societat. 🚀

Carregant els comentaris ...