" class="part-icon-bars">

Jo Pregunto

#JoPregunto Fes preguntes al Govern de la Generalitat de Catalunya

Fes una pregunta al conseller d'Interior, Miquel Buch

Avatar: Debat oficial Debat oficial
09 Juny 2020
11:00
15 Juny 2020
14:00
Número d'adhesions0
Referència: II-DEBA-2020-06-38
Versió 14 (de 14) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/38/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/38/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Fes arribar els teus dubtes i inquietuds sobre la gestió d’Interior de la crisi de la #COVID19 al conseller d'interior, Miquel Buch. 

Fes arribar la teva pregunta des del 9 de juny a les 09:00h fins el 10 de juny a les 15:00h. Vota o comenta les preguntes que hi hagi. Recorda que per fer-ho has d’estar enregistrat a la plataforma participa.gencat.cat i tenir la sessió oberta. Per obrir la sessió pots anar aquí, un cop enregistrat. 

El conseller i els responsables operatius respondran les 18 preguntes més votades en format vídeo i per escrit un cop s'hagi tancat el termini per fer preguntes. El vídeo responent es retransmetrà en streaming el proper 12 de juny a les 13:00h. 

A continuació podeu veure el vídeo de la compareixença del conseller on es responen les preguntes seleccionades:

Què vols preguntar?

Pensa què t'agradaria preguntar al conseller d'Interior, Miquel Buch. En aquest sentit, ha de pertànyer al seu àmbit d'actuació i ha de ser alguna pregunta d'actualitat i nova, per exemple confinament/desconfinament/mobilitat, seguretat a les zones públiques i altres temes relacionats amb la seguretat durant la pandèmia de la COVID-19

No poden ser temes personals o temes d'informació ciutadana genèrica. Per a aquests casos disposes del telèfon 012 d'informació o el @gencat012bot a Telegram, així com el telèfon 112 d'emergències per a situacions que requereixen intervenció immediata.

On pots fer a la pregunta?

A sota d'aquestes línies hi trobaràs l'espai de comentaris. Allà és on pots participar de tres maneres:

  1. Preguntar una qüestió que t'inquieta o que, simplement, vols saber. Podràs fer tantes preguntes com vulguis.
  2. Comentar la pregunta que ha fet algú altre, per mirar d'enriquir-la o, al contrari, debatre la seva pertinència o el grau de consens que suscita.
  3. Votar alguna altra pregunta. Això vol dir que vols que la pregunta sigui escollida per ser resposta. El nombre vots serà determinant a l'hora d'escollir quines preguntes seran respostes. Pots votar-ne tantes de diferents com vulguis i ho pots fer anant a cada comentari/pregunta mitjançant el símbol ^.

Es farà la selecció de les 18 preguntes amb més vots i es traslladaran al conseller i als responsables operatius. Aquestes seran contestades tant conjuntament per roda de premsa en directe en vídeo com individualment sobre cadascuna de les preguntes realitzades. 

Què no respondrà el conseller?

El conseller no respondrà preguntes d'informació general, com ara les que ja estan publicades a l'espai institucional de la Generalitat de Catalunya sobre la #COVID19 o a d'altres canals institucionals.

El conseller tampoc no pot respondre per altres companys del Govern, per responsabilitats que no siguin relatives a l'àmbit d'interior. Tampoc no respondrà per motivacions o posicionaments polítics en particular ni comentarà l'actualitat política del moment. 

Qualsevol comentari irrespectuós, que no s'ajusti als requisits fixats o que contingui informació de caràcter personal, serà eliminat o anonimitzat pels gestors del debat. 

Comentaris més votats

2 a favor (5.1%)

member-avatar carmen

A favor  Com i qui decideix quines persones seran identificades, vestimenta, edat, lloc on et trobes, nacionalitat. Hem refereixo a persones que no están cometen cap delicte, que només passaven per allí.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Prou impunitat

Benvolgut Toni,

Jo em refereixo als fets delictius que estant passant a Mataró en les últimes setmanes.

És normal que les persones que cometen delictes siguin majoritàriament de nacionalitat espanyola donat que la majoria de la població de Catalunya i del conjunt d'Espanya és nacional d'aquest país... És una obvietat...
A Catalunya, al 2019 hi havia 8.810 reclusos complint condemna a les presons del país. D'aquests 8.810, 3,828 eren de nacionalitat estrangera... es a dir, ELS ESTRANGERS EREN el 43,45% de la població reclusa a Catalunya, quan segons l'INE al 2019 només el 16,66% de la població catalana era de nacionalitat estrangera....

Està clar que tenim un problema greu que cal afrontar com fan la majòria de països europeus; castigant durament aquells que viuen del delicte (multireincidents...) i expulsant aquells nouvinguts que fan del delicte la seva forma de vida.
No reconèixer i afrontar el problema, només fa que dona ales a partits extremistes..

Benvolgut,

Podriem continuar el debat durant molt de temps, suposo que les dades que em dones son les correctes. Però pensem que es criminalitza més a les persones immigrants que a les del pais. Aquí el problema és estructural, de base. Com el que està passant a EEUU, es criminalitza a les persones racialitzades, les quals no tenen recursos per defensar-se i acaben a la presó. Em sembla que no es tracta de expulsar a ningú, es tracta de cuidar a la gent que està en el teu pais, de donar-los l'oportunitat i els recursos per a que no acabin cometen cap delicte, diga'm idealista, però hi ha molta feina per fer abans que expulsar a gent perquè si.

Jo opino després de llegir el teu comentari anterior on especifiques l'expulsió d'immigrants al tercer delicte, jo em pregunto, perquè els immigrants? Perquè no castiguem als d'aqui per igual? Des del moment en que fas distinció per raó de procedència, és racisme i xenofòbia. Tot el que es pugui treure de les teves aportacions són una falta de respecte a molta gent, i només per això ja hauria de ser eliminat i reportat. Tots som persones, sense tenir en compte la nostra procedència, genere, orientació sexo-afectiva, etc. Vergonya és que encara estiguem així actualment. Salut, no tinc ganes de tornar-te a llegir ni d'escoltar opinions que haurien de ser vetades pel fet de ser un insult a un gruix molt gran de població. Salut!

Tinguem en compte que moltes d'aquestes persones estrangeres que fan del delicte la seva vida és perquè no tenen recursos ni per menjar. I que si han acabat aquí és perquè al seu país tampoc no en tenen, de recursos, perquè els països rics viuen bé a costa de l'explotació dels països més pobres. S'ha de lluitar perquè els nostres governs reparteixin millor els recursos, no perquè fiquin a la presó persones que s'han vist obligades a robar per menjar. És un problema estructural que no s'acaba omplint presons.

Benvolguda Mireia,

Això es una falsetat. Moltes de les persones que cometen delictes segurament són alhora perceptores d'ajudes socials creades específicament per a cobrir les necessitats bàsiques... A Catalunya i Espanya NINGÚ passa gana i NINGÚ es mort de fam. Qui digui el contrari menteix. I ara encara més amb la Renda bàsica... I si hi ha alguna persona que roba per menjar, perquè desconeix l'existència dels menjadors
comunitaris, roba al supermercat, no una cadena d'or o un Iphone amenaçant amb un ganivet al carrer!!!!! En tot cas, jo emplaço a la gent que pensa com vosté a obrir un Compte Corrent conjunt i dipositar part del seu salari per a lluitar contra totes aquestes "injustícies".

Carregant els comentaris ...