" class="part-icon-bars">

Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà

#CogestióBEmpordà Usos i activitats de l'espai marí protegit Natura2000 "Litoral del Baix Empordà"

Jornades sobre Turisme i Conservació dels Valors del Litoral del Baix Empordà

Avatar: Trobada oficial Trobada oficial
13/03/2023 14:05   0 comentaris
26 Abril 2023
09:30 - 13:30
Unir-se a la trobada
Referència: II-MEET-2023-03-845
Versió 7 (de 7) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/tcmbaixemporda/f/2977/meetings/845/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/tcmbaixemporda/f/2977/meetings/845/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

El Litoral del Baix Empordà és un espai inclòs dins de la Xarxa Natura 2000 (xarxa europea d'espais naturals que té per objectiu fer compatible la protecció de les espècies i els hàbitats naturals i seminaturals, amb l'activitat humana que s'hi desenvolupa, fent que es mantingui un bon estat de conservació dels hàbitats i espècies i evitant el seu deteriorament).

L'espai està localitzat en una àrea de la Costa Brava d’excepcional bellesa i caracteritzada pels seus valors paisatgístics, geològics i pel ric patrimoni natural i biodiversitat tant marina com terrestre. Aquesta riquesa és un dels pilars fonamentals de l’atractiu turístic de l’espai i font de desenvolupament socioeconòmic del territori.

Malauradament, d'un temps ençà, els impactes sobre aquest ecosistema marí privilegiat i els seus valors naturals i culturals han augmentat, i el poden posar en situació de risc i màxima vulnerabilitat. Per això ens cal fer una reflexió sobre les diferents activitats que es relacionen des de mirades i interessos molt diferents amb aquests valors, sempre amb l'objectiu de minimitzar aquests impactes. És un bon moment per plantejar-nos qüestions com ara: Com ha de ser el turisme en la era de l’emergència climàtica i la crisi de pèrdua de biodiversitat? Com podem fer front en aquest nou escenari incorporant criteris de justícia social?

La Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà és un espai permanent de participació on es debaten i concreten propostes de gestió i ordenació dels usos i activitats del seu àmbit d'actuació. El primer objectiu de la Taula és vetllar per la conservació i millora del patrimoni natural, cultural, i paisatgístic de l'àmbit. La Taula també s'ha compromès a explorar vies per fer compatibles els usos que es desenvolupen en el seu àmbit marí i el turisme n'és un dels principals. Ens urgeix doncs analitzar plegats com percep el sector turístic la relació amb aquest espai i com pot ser un agent proactiu en l'assoliment del principal objectiu de la Taula.

Aquestes jornades volen obrir reflexió i debat sobre els reptes dels diferents sectors presents a la Taula tenint en compte la sostenibilitat i la preservació del medi marí, que suposa el principal valor turístic del territori.

Ja està disponible el programa a la pàgina web de la Taula (www.cogestiobaixemporda.org). A la web també trobareu l'enllaç per poder inscrivir-vos. És obligatòria la inscripció.

Palamós Sala Polivalent de les Galeries Carme (Departament de Joventut) c/ Dídac Garrell i Tauler, 10 primera planta.
c/ Dídac Garrell i Tauler, Palamós

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...