" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

Apujar el pes que té la presentació de la informació a la ciutadania, atenent a que no només és important què s'ha penjat sinó també com s'ha penjat.

07/11/2019 10:19  
Acceptades
La crítica principal als indicadors utilitzats ha estat el fet que un sol indicador valori diferents aspectes d'un fet de forma subjectiva o amb uns criteris de puntuació amplis, el que fa complicat donar un pes merescut a l'indicador i pot amagar mancances en la publicació, que queden compensades per alguns aspectes menors que puntuen molt alt. Per exemple, s'ha destacat com es puntua la presentació de la informació de cara al ciutadà, en la que es prima més que hi hagi poca informació o informació "irrellevant" en comptes d'informació útil i rellevant pel ciutadà. En aquest sentit, es va proposar la idea de: Apujar el pes que té la presentació de la informació a la ciutadania, atenent a que no només és important què s'ha penjat sinó també com s'ha penjat.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

Aquest indicador, que té la denominació de «Presentació» en l’avaluació realitzada fins ara, representa un pes d’un 20 % sobre el total, igual com el de «Accessibilitat (20 %)», mentre que els altres dos indicadors existents representen pesos diferents: l’indicador de «Contingut» té un 35 % de pes, i el de «Font, format i actualització», un 25 %. 

 

Atès que la valoració actual del pes de cada indicador és una valoració subjectiva, el compromís de la Secretaria de Transparència i Govern Obert és donar el mateix pes a cadascun dels quatre indicadors, és a dir, un 25 % a cadascun, valorant-los d’aquesta manera de forma igualitària.

Referència: II-PROP-2019-11-76774
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76774/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76774/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...