" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

Avaluar no només en funció de la llei sinó de les necessitats de la ciutadania

07/11/2019 10:25  
Acceptades
S'ha trobat un cert consens en les tres taules sobre el fet que una avaluació amb una lògica legalista, és a dir, centrant-se en allò que la llei diu que és obligatori, és necessari perquè aquesta avaluació es fa contra aquesta llei. Tanmateix, també ha estat consensuat que l'avaluació de transparència ha d'aspirar a anar més enllà i avaluar la transparència en termes de ciutadania. Per això, s'ha proposat: Avaluar no només en funció de la llei sinó de les necessitats de la ciutadania: Aquesta proposta concreta ha generat una discussió interessant. En contra, s'ha advertit que tot allò que no sigui estrictament avaluar la llei és avaluació amb criteri polític i no tècnic, i que primer s'ha de consensuar què és el que es vol avaluar. Però també s'ha fet veure que existeixen criteris objectivables que no són polítics.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

El compromís per part de la Secretaria de Transparència i Govern Obert és recollir les propostes de la ciutadania en aquesta línia mitjançant l’eina web prevista a la resposta de la proposta Avaluació realitzada per persones no vinculades directament a la transparència, estudiar-les i donar-hi resposta. Igualment, si es considera adient, elevar-les a l’aprovació de la Comissió Interdepartamental de Transparència i Govern Obert (CITGO).  

Referència: II-PROP-2019-11-76779
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76779/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76779/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...