" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

Avaluar més enllà del que marca la llei, pensant en un model propi de transparència

07/11/2019 10:25  
Acceptades
S'ha trobat un cert consens en les tres taules sobre el fet que una avaluació amb una lògica legalista, és a dir, centrant-se en allò que la llei diu que és obligatori, és necessari perquè aquesta avaluació es fa contra aquesta llei. Tanmateix, també ha estat consensuat que l'avaluació de transparència ha d'aspirar a anar més enllà i avaluar la transparència en termes de ciutadania. Per això, s'ha proposat: Avaluar més enllà del que marca la llei, pensant en un model propi de transparència: També ha sorgir la necessitat d'avaluar què és el que no s'acaba fent encara que vagi més enllà del que estrictament marca la llei. Per exemple, quantes reunions sol·licitades per grups d'interès (lobbys) no s'acaben realitzant, quantes peticions ciutadanes no s'acaben responent, o fer un seguiment sobre el procés de resposta a les demandes ciutadanes.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

A banda de les obligacions de transparència establertes a la Llei de Transparència (LTAIPBG), el compromís és estudiar-ne la incorporació d’altres, d’acord amb pràctiques i experiències en altres organismes o països. En aquest sentit, el compromís està incorporat dins del Pla de Govern Obert 2019-2020 (PGO), en l’actuació 1.1.3 «Impuls de l’ús d’estàndards internacionals de transparència».  

 L’autoavaluació es realitza també sobre tots els ítems que la Generalitat ha anat incorporant de forma voluntària i proactiva al Portal de la transparència. Entre aquests ítems, hi ha aquella informació més demandada per la via del dret d’accés i aquella que és d’interès general. El compromís de la Secretaria de Transparència i Govern Obert és ampliar la informació subjecta a publicitat activa, més enllà de les obligacions mínimes establertes a la Llei.

Referència: II-PROP-2019-11-76780
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76780/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76780/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...