" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l'avantprojecte de Llei de transició energètica

Llei de bases de la transició energètica de Catalunya i transformació de l’Institut Català d’Energia en l'Agència Catalana d’Energia

Phase 3 of 3
Anàlisi de propostes i retorn 01/02/2023 - 14/04/2023
Process phases

Article 19: garantir el dret dels ciutadans a una informació veraç durant la tramitació dels projectes

31/01/2023 08:09  
Rejected

Un conjunt de 94 entitats i plataformes d'arreu de Catalunya proposem que s'inclogui en aquest article l'obligació del Govern de garantir que proporcionarà a la ciutadania informació detallada sobre el procés de tramitació de les macrocentrals de renovables i els seus impactes negatius en l'entorn, així com informació veraç i contrastada sobre els diferents models, opcions i tecnologies possibles per avançar en una transició energètica al servei dels ciutadans.

This proposal has been rejected because:

La segona part de la proposta, que fa referència a proporcionar informació àmplia, transparent i de qualitat sobre la realitat climàtica, els mercats energètics, les tecnologies, els seus costos econòmics, etc. ja està incorporada en l'article 19.
La primera part de la proposta, no correspon a l'àmbit d'aquesta llei, ja que la Llei d'avaluació ambiental 6/2009 i la 21/2013 d'avaluació de projectes, així com el propi PLATER, són els instruments jurídics que defineixen la informació que es fa pública de cada projecte d'instal·lacions de renovables, en el marc de la seva tramitació ambiental, incloent les de gran escala.

Endorsements count0

Reference: II-PROP-2023-01-86569
Version number 2 (of 2) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86569/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86569/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0%)

No comments with votes found

0 against (0%)

No comments with votes found

0 comments

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...