" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l'avantprojecte de Llei de transició energètica

Llei de bases de la transició energètica de Catalunya i transformació de l’Institut Català d’Energia en l'Agència Catalana d’Energia

Fase 3 de 3
Anàlisi de propostes i retorn 01/02/2023 - 14/04/2023
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Aquesta llei vol fixar els principis legislatius de la política energètica catalana per dur a terme la transició energètica de Catalunya, desenvolupant les bases aprovades en el Pacte Nacional per la Transició Energètica de Catalunya (PNTEC), i garantint el compliment de bona part dels compromisos establerts pel Govern a l’Acord del Govern d’emergència climàtica, en matèria energètica i transformar l’actual Institut Català d’Energia en l’Agència Catalana d’Energia, amb la finalitat que aquest organisme públic esdevingui el veritable instrument impulsor de la transició energètica de Catalunya.

Perquè es fa un procés participatiu?

Per d’obtenir informació, valoració i conèixer l’opinió pública sobre aspectes que es considera que s’haurien de tenir en compte en la redacció d’una futura llei per assolir que Catalunya pugui canviar el model energètic actual per un nou model que sigui net, distribuït i amb la ciutadania al centre.

També es pretén recollir l’opinió de la ciutadania sobre qualsevol altre aspecte que es consideri oportú rectificar per poder oferir una millor regulació d’aquesta transició.


Objectius del procés participatiu:

  • Recollir propostes que enriqueixin l’avantprojecte de la Llei de transició energètica de Catalunya que es porta a debat per a què compleixi els objectius de manera més adequada i consensuada amb la societat catalana.

Per a conduir el debat, es defineixen 11 eixos de contingut.


Com es pot participar?

Participació en línia.

Espai per propostes: En l’espai per propostes, qualsevol persona pot fer arribar les seves aportacions sobre els diferents eixos de debat.

Es podran fer aportacions individualment com a ciutadania o com a entitat. Per a fer aportacions com a organització, cal que aquesta es registri al portal com a entitat. A l'apartat "Documents relacionats", podreu trobar el manual que explica els passos que heu de seguir per a fer-ho. Si sou entitat, us preguem que feu servir aquesta opció, i no feu les aportacions com a usuaris individuals.

Qüestionari: S’ha creat un qüestionari de preguntes més concretes sobre l’articulat.


Límits del debat:

·        En aquest debat no és considerarà l’aportació de consideracions prèvies sobre la necessitat o l’aportació de nous eixos dels establerts en la proposta d’avantprojecte de la llei.

·        Tampoc es consideraran aportacions exclusivament relacionades amb àmbits no associats a la transició energètica com, per exemple, les polítiques d’adaptació als efectes del canvi climàtic o les adreçades a millorar la captació de CO2 per part del medi (LULUCF).

Propostes Veure tots (61)

  • Creat el
    31/01/2023
  • 0
  • Número de comentaris: 0
Veure tots (61)
Qui hi participa Totes les persones i/o entitats interessades en participar en la definició i regulació de la transició energètica de Catalunya.
Com es decideix Participació en línia: espai per propostes obertes i també es pot respondre al qüestionari habilitat.
Departament Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Unitat promotora Institut Català d'Energia
Disposa de retorn
Data d'inici 01 de Desembre de 2022
Data de finalització 31 de Gener de 2023
Referència: II-PART-2022-11-543

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>