" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l'avantprojecte de Llei de transició energètica

Llei de bases de la transició energètica de Catalunya i transformació de l’Institut Català d’Energia en l'Agència Catalana d’Energia

Fase 3 de 3
Anàlisi de propostes i retorn 01/02/2023 - 14/04/2023
Fases del procés

Article 7 - Generació d'energia elèctrica

31/01/2023 23:22  
Rebutjada

4 El departament amb competències d'energia garantirà l'accés i connexió de projectes de generació amb energies renovables refrendats, amb els mecanismes adientes, pel territori on siguin projectats.

L'Administració pública catalana articularà mitjançant L'Energètica, l'ICF, o altre, els mecanismes de finançament de les garanties dipositades i de l'import de les obres necessàries per l'ampliació de subestacions elèctriques, per al cas dels esmentats projectes refrendats.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

La Generalitat de Catalunya no pot garantir l'accés i connexió dels projectes de generació d'energia a partir de fonts renovables. Només pot facilitar-ne la tramitació davant de les companyies elèctriques de distribució i transport. Per tant, aquesta proposta no és un àmbit de treball de l'Administració de la Generalitat.
Tanmateix, des de la Generalitat, s'han realitzat diverses al·legacions al Govern Espanyol sobre la necessitat de que la xarxa de distribució pugui fer inversions per incorporar més projectes d'energies renovables distribuïts.

En relació als mecanismes de finançament, no es considera adequat incloure a la llei mecanismes d'entitats autònomes concretes, tot i que en l'article 10 es recull la voluntat d'impulsar nous models de finançament a través de col·laboració público-privada. Els acords de finançament amb entitats concretes s'efecturaran amb altres instruments jurídics.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-01-86596
Versió 3 (de 3) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86596/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86596/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...