" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Reforçar la formació als caçadors

28/07/2023 12:38  

S'ha de reforçar la formació als caçadors. exemples:

  • L'escopeta sempre ha d'estar descarregada, només s'ha de carregar quan es vagi a utilitzar.
  • El caçador ha de ser curós en què mai ningú passi per davant del seu canó, encara que ell sàpiga que està descarregada.
  • No s'ha d'utilitzar l'escopeta per altres tasques, no és un bastó per sostenir-se, no és un martell, ni un pal per apartar les branques.
  • Mai s'ha de disparar al "bulto", sempre s'ha de veure l'animal abans d'abatre'l.
Número d'adhesions3

Referència: II-PROP-2023-07-87009
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87009/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87009/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (16.7%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Jordi Ginesta Miro

Tambe s'hauria de reforçar la formacio a ciclistes i altrta gent que gaudeix de la natura, ja que per exemple si en una zona zepa no es pot accedir per no molestar els ocells que fan els nius, i ells accedeixen i pasen per senderes i per tot arreu sense cap mena de permis o autoritzacio.

Un ciclista no et pot matar. La responsabilitat de control recau sobre qui té més poder de fer mal, en aquest cas el caçador.

Hi ha drets i deures, no són sempre els altres qui tenen responsabilitat. No teniu dret d'entrar en una propietat privada, per molt que agradi passejar per la muntanya. Bé que quan aneu caminant pel carrer no paseu pel mig de la carretera per molt que qui et pugui fer més mal sigui qui va en cotxe no?

Obviament tothom te drets i deures, però seguint amb el teu exemple, diga'm tú qui té més regulacions en quant a comportament i seguretat: qui va en cotxe o qui va caminant? Doncs això. I respecte a l'argument de la propietat privada, jo no veig als caçadors pressionant per que la llei canvii que si el propietari no diu res la caça està permitida... pq la caça sí i els passejos no, quan els perillosos sou vosaltres?

Conversa amb Tim Klug

A França existeix el "Permis de chasser", a Alemanya el "Jagdschein" (carnet de caçar) que requereix haver passat un examen. No sé si és un examen exclusivament de coneixements cinegètiques o també de seguretat.

A espanya i catalunya també existeix, no som tant prehistòrics

Gràcies pel aclariment. Aquest espai de discussió és una ocasió perquè els diferents grups aprenguin els uns dels altres.
La meva única fons d'informació era la Wikipedia en diverses llengües. En castellà explica la situació en 5 continents però a Europa no menciona Espanya chttps://es.wikipedia.org/wiki/Licencia_de_caza . En les llengües corresponents explica la situació a França, Alemanya, Àustria, Suissa, Luxemburg, etc.

Els titulars dels vedats de caça, fan un serie d'autoritzacions a la gent que vol gaudir del camp d'aquell vedat.
Si tu ets ciclista o passejes i vols passar pel meu vedat et vendre una invitacio, i si no la vols comprar no podras accedir. T'agradi o no funciona aixi.
Es aixi Gloria?

Has pensat posar aquesta proposta a la categoria "Formació i acreditació dels caçadors"? En la versió actual d'ara és a la categoria "Seguretat i compatibilitat d'usos".

La caça és una activitat reglamentada. La Federació Catalana de Caça amb les seves territorials realitzen una formació molt més extensa. Aquesta que vostè comenta ja esta present en el moment d’accedir al permís d’armes amb cursos i posterior examen.
Potser falta formació a la resta d’usuaris al medi, sobre tot, campanyes de respecte a la caça i batudes sempre per seguretat com a principal premissa.

En contra  

Un permís d´armes requereix d´un curs amb la Guardia Civil, un caçador amb experiencia saps prou be que te a les mans i sap interpretar totes les senyals d´un bosc, al menys per norma general. Potser haurien de fer un curset els altres usuaris per sapiguer interpretar i fer cas d´una senyal de batuda.

Carregant els comentaris ...