" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Publicitar amb antelació les zones de batuda.

28/07/2023 12:42  

S'ha d'avisar amb prou antelació les zones de batuda. No sempre és fàcil trobar rutes alternatives i no sempre es tenen forces suficients per allargar el recorregut al trobar els avisos i haver de voltejar la zona de batuda.

Número d'adhesions11

Referència: II-PROP-2023-07-87010
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87010/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87010/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (33.3%)

member-avatar Gloria

En contra  En moltes areas de caça es comunica a l'ajuntament i és l'ajuntament qui ho comunica a través de la seva pàgina web. Per altra banda, tingeu en compte que els caçadors paguem per fer ús dels terrenys que són privats i que, en tot cas els qui no podeu accedir-hi sou vosaltres. Us informo també que a les areas de caça hi ha un guarda rural que s'encarrega de controlar els accessos i comunicar a les autoritats pertinents l'entrada de persones no autoritzades.

Conversa amb Rosa

Totalment d'acord. Avui dia amb les noves tecnologies és molt fàcil, una pàgina web, una aplicació o les xarxes socials. Segurament amb un avís amb 24 hores d'antelació seria suficient per els que ens agrada la muntanya i poder escollir una ruta o altra segons on hi hagi les batudes.

Comentari moderat el 04/09/2023 09:06

24 hores és poc. Nosaltres publicitem la sortida el dilluns i, anteriorment, hem avisat al parc que anirem i els hi comuniquem el recorregut que farem, és un tema de seguretat. Amb 24 hores no tenim temps de canviar la convocatòria, buscar rutes alternatives i comunicar la que farem.

Estic d'acord, pero una cosa son els terrenys publics i una altra cosa son els terrenys privats. Sa de dir que la majoria de llocs on es caça es privat, sols alguns camins son d'us public, i aixo com entendreu per passar per un terrreny privat es necesita una serie d'autoritzacions del titular del terreny, i si aquet te cedit els drets de pas als caçadors, per caçar i mivar els danys a l'agricultura, aixo es el primer.

Jo no he dit que estigui en contra de la caça, però el 90% de la superfície de Catalunya és zona de caça, si estigués prohibit el pas no podríem caminar per cap lloc. Quasi tota la muntanya és privada. Només demano que les batudes, altament perilloses pel tipus de munició, siguin avisades amb prou antelació.

Hola Francisco, u entenc perfectament. Pero als pagesos o propietaris de les finques ens demanen molta documentacio tots els departaments, per fer cuansevol cosa simple, que sa fet tota la vida. com entendras es logic que als nostres terrenys si em de fer una batuda, la fem cuan nosaltres volem, llavors si la gent vol sortir a gaudir de la natura son ells que ens han de demanar permis per sortir a pasejar pels nostres camps, l'altra cosa es que es passi per camins publics i si es pot fer cuan es vulgui i com es vulgui.

Conversa amb STEPHEN MICHAEL

També caldria regular un sistema unificat a nivell nacional, perquè tots els agents tinguin clar com i on fer les notificacions, i com i on consultar-les - i que fer tant la notificació com la consulta sigui el més senzill possible.

Conversa amb Gloria
En contra  

En moltes areas de caça es comunica a l'ajuntament i és l'ajuntament qui ho comunica a través de la seva pàgina web.
Per altra banda, tingeu en compte que els caçadors paguem per fer ús dels terrenys que són privats i que, en tot cas els qui no podeu accedir-hi sou vosaltres. Us informo també que a les areas de caça hi ha un guarda rural que s'encarrega de controlar els accessos i comunicar a les autoritats pertinents l'entrada de persones no autoritzades.

A tota Catalunya hi ha forestals vigilant?, Els caçadors paguen per caçar, nosaltres paguem per caminar, almenys els que estem federats. Quan dels nostres impostos se'n va a subvencionar els boscos? Quan dels nostres impostos se'n va a extingir incendis en terrenys privats? (tots!). Si el pensament és el que diu, heu de posar portes al camp!, i a veure com negocieu el dret de pas per camins convertits en públics pels anys. Aquest diumenge un mort més d'una persona que no participava en la batuda

Hi ha guarda rural a les areas de caça, no forestal. Els caçadors també paguem i tamé estem federats. Els caçadors també paguem impostos, i no hi ha ningú que estigués més a favor que nosaltres de que s'invertís una mica de diners públic en la conservació de la muntanya. Lamentem la mort d'aquesta persona igual que tota la societat.
Quin greu aquesta imatge que teniu dels caçadors.
Salut.

Això no és cert. Els terrenys privats no vallats es consideren zones de caça per defecte, sense necessitat de pagar. I no hi ha guardes rurals suficients per control·lar els accesos: el 90% del territori català és zona de caça, i ni de lluny hi ha un guarda a cada accés cada dia a tots els terrenys durant tota la temporada. Si voleu millorar la imatge social de la caça, comenceu per no mentir, faciliteu els usos socials i feu-vos responsables de la vostra activitat.

Els terrenys no vallats són zones de caça lliure, per tant cap societat respondrà si hi ha algun accident allà. El guarda està dins de l'àrea i les zones d'entrada i sortida estàn correctament senyalitzades, ja després és responsabilitat de cadascú. Tots tenim drets i deures. En cas de batuda està també senyalitzat. No mentim i no som irresponsables. No ens tracteu com a criminals, si us plau. Podem conviure tots junts, però amb respecte.

Doncs precisament, pq els terrenys privats no vallats són zones de caça lliure? Igual que un passejant hauria de demanar permís, pq vosaltres no? I lo de que el guardia està a l'àrea i les zones ben senyalitzades... això ho dius tu, ensenya'm que és així a totes les zones de caça de Catalunya.
Vols millorar la imatge que teniu? Pressioneu per fer una llei bona per tothom, no només per vosaltres.

"és l'ajuntament qui ho comunica a través de la seva pàgina web.".
Cada ajuntament té una pàgina web amb navegació diferent i una excursió a peu d'un sol dia pot travessar molts municipis. Per exemple, dins del lloc web de l'ajuntament d'Arbúcies, en quina pàgina buscaríes la caça del cap de setmana passat? Aquesta caça amb accident mortal ha començat dissabte i s'ha autoritzat el divendres? És realista que algú a l'ajuntament sàpiga actualitzar la web en el temps laboral que quedava?

Això ja no és problema ni culpa dels caçadors. Aviam si també hem de gestionar la pàgina de l'ajuntament.

Carregant els comentaris ...