" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Prova fotogràfica de tota senyalització abans d'iniciar la caça

04/09/2023 16:31  

Enviar fotos de la senyalització de cada access de la zona de batuda, abans del primer tret, a un número WhatsApp de la entitat que ha permès la caça, seria una obligació que solucionaria molts dubtes en cas d'accidents i seria un esforç acceptable donat el perill mortal.

Fins que no sigui obligació legal, s'hauria d'animar als caçadors d'enviar aquestes fotos voluntàriament i animar a les entitats que autoritzen la caça (ajuntaments? admin. de parcs naturals?) d'exigir-les.

Número d'adhesions3

Referència: II-PROP-2023-09-87056
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87056/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87056/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (33.3%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Gloria
Editat
A favor  

Ja fem fotografies dels llocs on es col·loquen les plaques i es guarden en un arxiu que té la junta de la societat on hi surt data, hora i zona on és fa la batuda. I, al costat de la placa de senyalització es posa el document d'informació i autorització per part de l'ajuntament.

Qui sou? Parles per tots els caçadors a Catalunya o quan escrius "la junta de la societat" et refereixes a un grup de caçadors particular on participes tu? Suposo que l'ultim, i que el teu "a favor" és que ho facin tots. Si es pot verificar la hora de prendre la foto o la hora de haver-la enviat, esteu fent una bona documentació. Crec que algunes eines d'enviament de fotos esborren data i hora per raons de privacitat. (Paraula clau: metadades del fitxer d'imatge).

Ho fem tots per no tenir problemes en cas de que algú tregui la senyalització i després d'això alguna altre persona pugui entrar i estar en perill. Seria tot més fàcils si ens ajudessim entre tots. Intentem fer les coses el mes correcte possible però no ajuda que ens treguin les plaques de senyalització o que entrin dins de les batudes, tot i sent conscients del perill que hi ha.

Comentari esborrat el 07/09/2023 18:32

Pel que fa als parcs naturals la caça està comunicada prèviament a la pròpia administració. Per tant, només restaria que la resta d’usuaris respectes les senyalitzacions.
Els caçadors i societats de forma voluntària abans de començar la batuda fan fotografies de totes les senyalitzacions donat que molta gent, altres usuaris, treuen aquesta senyalitzacions posant en perill a la resta d’usuaris. Per tant, el que fa falta és un règim sancionador per la gent que malmet les senyalitzacions.

Carregant els comentaris ...