" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Serveix d'alguna cosa aquest procés participatiu?

05/09/2023 10:21  

Em pregunto si aquest procés participatiu per redactar una nova llei de caça realment servirà per a alguna cosa. Em temo que qualsevol llei que es plantegi amb restriccions significatives a la caça resultarà en una pèrdua important de suport polític als governants, especialment a les zones rurals.

Hi ha aspectes de la caça que són completament ilògics i fins i tot perjudicials, com l'ús de munició de plom o la caça d'espècies en perill. No obstant això, aplicar regulacions estrictes d'aspectes com aquests seria un suïcidi polític, doncs els caçadors tenen un pes considerable en les zones rurals, i obviament no ténen cap interés en limitar la seva activitat.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions5

Referència: II-PROP-2023-09-87074
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87074/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87074/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Gloria

Ho desconec, però com que veig que ho comentes,quines són les espècies en perill que es caçen?

Editat

Casi totes les aus que es cacen estan en la escala d'espècies en perill (amb el primer grau, preocupació menor) ara mateix. Per si no ho saps, a la wikipedia pots trobar l'estat de conservació de la espècie segons la UICN. Et poso només 4 exemples.

https://es.wikipedia.org/wiki/Alectoris_rufa
https://es.wikipedia.org/wiki/Coturnix_coturnix
https://es.wikipedia.org/wiki/Turdus_viscivorus
https://es.wikipedia.org/wiki/Perdix_perdix
Pots buscar tu mateixa l'estat de la resta.

Francesc, el dia que deixin de caçar-se aquestes espècies que dius, desapareixeran.
Una bona mostra la tens amb el Gall fer, espècie que ja no es caça des de fa 40 anys i que només ha fet que devallar des de llavors.
Gràcies als caçadors encara es veuen perdius avui dia, són els únics que es preocupen de que n'hi hagi, hi aboquen recursos, temps i diners per mantenir-ne les poblacions.

Gràcies Joan Josep, però la ciència diu que això que dius no és cert: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590332221000609#sec9

Pedona, t'has llegit l'article? És un article que et parla dels pros i contres de la caça. Et diu que en alguns casos és beneficiós per la biodiversitat i en d'altres no. Cosa que hi estic plenament d'acord. Et parla que es pot practicar una caça recreativa plenament sostenible. I també diu que la informació que es treu dels caçadors i dels seus estudis es la més fiable o la única que es té per a l'estudi de l'estat de conservació de moltes espècies, posant en valor aquesta informació.

Jo crec que si
Hi arribar amb un bon acord
Amb els caçadors i facilitar els nuclis zoologics fent incpeccions pero sense pasarse que hi ha gent durmint al carre hi ningu ho mire aixo
El problema de tot es aquet
Un gos no te frontera no cal sancions si un gos surt de la seba caçera
facilitar els nuclis zoologic
Aquets sin els 2 problemes

Carregant els comentaris ...