" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Publicar amb antelació mapa de zones de batuda

05/09/2023 12:21  

Per tal de poder compaginar la caça amb les altres activitats que es desenvolupen a la natura (excursionisme, ciclisme, trailrunning, etc) caldria disposar d'un mapa de totes les batudes que es desenvolupen a Catalunya amb prou antelació com per a que se sàpiguen a quines zones tindran lloc.

D'aquesta manera es pot evitar veure's enmig d'una batuda per no tenir informació d'on es desenvolupen aquestes, tal i com pot passar ara massa sovint.

Es podria fer via app i web de manera que la info fos accessible a tothom i en qualsevol lloc i format.

Òbviament la info hauria d'estar introduïda amb prou antelació (15 dies, potser) i hauria de ser completa i detallada. Hi haurien de ser totes les batudes que es vagin fent a Catalunya, amb dia, hores, llocs i espais delimitats com a zones de batuda i, fins i tot, perímetres de precaució al voltant de la zona de batuda.

Número d'adhesions6

Referència: II-PROP-2023-09-87091
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87091/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87091/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (50.0%)

Cap comentari amb vots

En contra  

És impossible planificar batudes amb 15 dies d'antelació. En la majoria d'APC hi ha prou mobilitat de senglars com per no saber on es pot caçar fins el vespre anterior a la cacera. Tampoc es possible saber quanta gent es presentarà a caçar amb antelació per fer un sector o un altre.

Si no pot ser en 15 dies doncs que es faci uns dies abans, però cal tenir aquesta informació prèviament amb la màxima antelació possible. El que no és assumible és tenir gent armada per diferents indrets i que aquesta informació no sigui pública i d'accés per a tothom.
Respecte de que no és possible saber quanta gent es presentarà a caçar... a qualsevol activitat tothom s'hi inscriu, compra entrada, fa reserva etc etc. Inscripció prèvia i solucionat

En contra  

Heu parat atenció que que quan anem per el carrer i/o carreteres, també hi ha gent armada?
Quan els veieu els hi podeu dir que no us agrada de que portin armes.

Els caçadors mitjançant les senyalitzacions de batuda ja estan marcant la zona de cacera. Una batuda es realitza en una petita superfície per tant, és fàcil evitar les zones de batuda. Una batuda en una finca privada i correctament senyalitzada seria suficient per prohibir l’Access. En tot cas, i per seguretat, els Ajuntaments haurien de falicitar el tancament dels camins públics que donen accés a la batuda, amb importants sancions.

Carregant els comentaris ...