" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Competencia municipal per a declarar zones lliures de caça

17/09/2023 09:54  

Molts ajuntaments, impulsats per la demanda social, voldrien declarar el seu territori lliure de caça. Actualment, no compten amb mecanismes per a fer-ho.

Número d'adhesions7

Referència: II-PROP-2023-09-87175
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87175/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87175/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (50.0%)

member-avatar MAXIMINO

En contra  Ja que us voleu posar a on no toca, primer, procureu estar minimament assessorats. Els ajuntaments no tenen competencies en temes de caça.

Conversa amb MAXIMINO
En contra  

Ja que us voleu posar a on no toca, primer, procureu estar minimament assessorats. Els ajuntaments no tenen competencies en temes de caça.

I tant que sí.
Aquí va un exemple. Abrera, territori lliure de caça al 2017.

https://www.laxarxa.cat/altres/noticia/abrera-suprimeix-la-caca-al-municipi

Exacte, el ajuntament ho va proposar i qui va dictaminar va ser el departament corresponent, no el ajuntament. A mes aclareix que es seguirá caçant sempre que les circumpstancies ho determinin. De totes formes, Abrera, amb la densitat de població que té, nuclis habitats, vies de transport i per tant, zones de seguretat, li queda molt poc marge dintre de les 2000 Ha. que te el municipi.

No canviem el que és una realitat. Ho va dictaminar el departament sí, que no pot fer altra cosa. Aquí es veu clar: el departament fa el que l'ajuntament digui: "Amb aquesta mesura, el Consistori d'Abrera vol garantir la seguretat de les persones i els seus béns en suprimir la utilització de qualsevol arma de foc, incloses ballestes i arcs per a la caça, i permetre així que els veïns puguin passejar tranquil·lament pels camins a camp obert."No diu pas que "El Departament vol garantir, etc.

El D.O.G. nº 8880 de 22.03.2023 hi surt el ordre de vedes i diverses regulacions. Mireu i estudieu el que diuen els punts: 6.1 i 6. 2. es molt interesant.
Si no vaig mal informat a Abrera, teniu una societat de caçadors. Vull dir que, en el entorn mes próxim, teniu gent que practiquen la caça.

Les circumstàncies que ho determini són exclusivament: "Per la seva part, la Direcció General del Medi Natural es reserva el dret d'autoritzar les caceres amb finalitats de control de la població de les espècies sobreabundants." I ja veurem el seu recorregut perquè estem lluitant per usar en aquest casos mètodes incruents. Per què, en aquests casos també, si l'Ajuntament no demana la batuda, la batuda no es fa. El Departament va a remolc del que l'Ajuntament digui

Conversa amb MAXIMINO

Si els metodes incruents han de ser com els experiments a Collserola i altres llocs, malament. Es van localitzar, controlar i filmar femelles de senglar, marcades com "tractades" seguides de les seves críes.
O potser seguint el seu natural instint matern, les deuríen adoptar de la forma mes incruenta possible.

Molt sencill, el sistema no es definitiu, s´ha d´anar "revacunant". Heu de assumir que es IMPOSSIBLE de poder agafar tots o molts senglars, aplicar el "tractament" i fer un seguiment. Sortiu dels vostres penssaments, observeu en el entorn mes proper (Europa), a veure com ho fan.
Jo ja dono per tencat el tema. Quan la pretenssió es la imposició del penssament únic, no cal seguir.

Potser té sentit provar-ho en entorns urbans o peri-urbans perquè és difícil caçar-hi. Catalunya té una superfície de 32.000 km2 i una població estimada mínima de 200.000 senglars. És impossible controlar això amb captures i vacunes.

És materialment impossible portar-ho a terme e inviable econòmicament.
Jo em nego a que es destini ni un duro públic a aquestes sol·lucions màgiques, havent-hi maneres molt menys costoses com la caça, que a sobre no costa diners al contribuent.

Editat
En contra  

Ja posats...
En la mateixa llei on suposadament es posi a disposició dels ajuntaments el mecanisme en aquest sentit, proposo que en l'apartat següent s'estableixi clarament que l'ajuntament serà el responsable únic dels danys provocats per la fauna salvatge (accidents, danys en els cultius, etc) dins el seu terme municipal; alhora, establint un mecanisme fàcil i àgil perquè les persones afectades puguin demanar aquestes responsabilitats.

Carregant els comentaris ...