" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Propostes Ong ADDA Llei de Caça. Animals utilitzats per la caça i benestar animal

22/09/2023 18:17  

Els gossos utilitzats per la caça pateixen un tracte discriminatori en relació a la resta dels seus congèneres. La llei de Caça ha de garantir, el benestar necessari per a tots els gossos destinats a aquesta activitat, amb l’obligació de:

Mantenir-los en instal·lacions adequades en bones condicions higiènic/sanitàries i espai suficient que no limiti el seus moviments mentre romanin en les instal·lacions.

Proveir-los d’una correcta alimentació.

Tenir cura de la seva salut física i psíquica.

Facilitar-los atenció veterinària i les revisions.

Tenir-los identificats i vacunats.

Portar un llibre de registre actualitzat amb entrades i sortides, altes i baixes, criança i  naixements.

Durant les activitats cinegètiques no han d’estar sotmesos a cap pressió excessiva que els hi provoqui patiment, maltractament ni esgotament. En cas de patir ferides o accidents han der ser correctament atesos pels veterinaris i cuidats fins la seva recuperació.

Número d'adhesions2

Referència: II-PROP-2023-09-87219
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87219/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87219/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (50.0%)

En contra  Penso que es just el contrari, la majoria de gent que tenen gossos, estan en pitjors condicions que els dels caçadors. per desgracia estic massa acostumat a veure gent a les ciutats que tenen gosos grans en un pis petit. Pot ser empesem per aqui. I tot aixo que demaneu u tenen. T'en diria molts que no tenen els requisits. Conec molta gent que tenen gossos en pisos i al llarg dels anys 6/7 començan a tenir artrosi. no conec cap gos de caça que u tingui en edats de 12/14 anys, que son vells ja.

En contra  

Penso que es just el contrari, la majoria de gent que tenen gossos, estan en pitjors condicions que els dels caçadors. per desgracia estic massa acostumat a veure gent a les ciutats que tenen gosos grans en un pis petit.
Pot ser empesem per aqui.
I tot aixo que demaneu u tenen.
T'en diria molts que no tenen els requisits.
Conec molta gent que tenen gossos en pisos i al llarg dels anys 6/7 començan a tenir artrosi. no conec cap gos de caça que u tingui en edats de 12/14 anys, que son vells ja.

Bones, tot això que demaneu ho complim de la manera més estricta, i no per que cap llei ens hi obligui si nó per què, per molt difícil que us sembli nosaltres estimem i cuidem molt als nostres animals.
També recordo que la naturalessa del gos és la caça, no portar roba i anar en un carro per no haver de caminar. M'agradaria veure com us començeu a preocupar pels gossos de gran tamany que viuen en un pis i que surten el temps just per fer les seves necessitats.

Carregant els comentaris ...