" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Emergència cinegètica

26/09/2023 19:35  

Les situacions d’emergència cinegètica són prou greus com per activar amb màxima contundència i prioritat les mesures que calgui. Si convé s’ha de perimetrar i tancar provisionalment el territori per fer una intervenció ràpida i eficaç i evitar riscos. Alguns fan l’analogia amb altres situacions on s’actua de forma semblant, quan s’ha d’ ensulfatar una zones forestals per evitar algunes plagues o estassar per disminuir el risc d’incendis.

També es proposa que es contemplin diferents alternatives al control de poblacions, prioritzant les que siguin més efectives i més ètiques (que comportin el menor numero de baixes i el menor patiment de l’animal). Es parla, entre altres, de l’esterilització mitjançant vacunes o a través del menjar i del tancament de les granges cinegètiques.


Referència: II-PROP-2023-09-87267
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87267/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87267/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Jordi Puig

Les situacions d'emergència cinegètica s'haurien de determinar a partir de dades poblacionals actuals d'abundància d'espècies basades en censos reals o estimacions amb validesa científica contrastada per un comitè d'experts científics externs i independents de les empreses a les que s'encarrega l'elaboració d'aquestes estimacions.
L'administració hauria de publicar les dades poblacionals estimades d'abundància d'espècies de manera actualitzada. En particular, abans i després de les DEC.

La situacio d'emergencia cinejetica no sa de determinar per censos de poblacio. Senzillament sa de declarar cuan i a danys als conrreus.

Carregant els comentaris ...