" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Sancionar actes vandàlics

28/09/2023 12:03  

Si quan s’està fent una batuda, aquesta, està degudament senyalitzada evitarem molts problemes, per això, és convenient una regulació al respecte i fer-la complir tant per part dels caçadors com dels usuaris del medi natural, sancionant els actes vandàlics consistent en arrancar les corresponents senyalats donat que suposen uns actes molts greus al tenir com a conseqüència la manca d’informació de la realització de la batuda.

Llistat d'adhesions


Referència: II-PROP-2023-09-87343
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87343/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87343/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb A. Morales

retirar un senyal es eliminar la informació a la resta d'usuaris, situació que implicaria l'augment de possibilitats en un accident, quedant aquesta acció al marge del mateix per no ser l'actor directe però que va contribuir amb la seva acció en desinformar la resta d'usuaris . Aquestes accions no poden mancar de responsabilitat i és on l'administració té no només el dret, també l'obligació de vetllar per la seguretat a la caça, amb tota dificultat que això implica.

Totalment d'acord. La retirada de cartells, sobre tot d'avis de perill de batuda, hauria de ser una falta molt greu, recollida en el regim sancionador d'aquesta futura llei.

Totalment d'acord.
Però la nova llei no hauria de limitar-se en parlar de sancions per a qui "entorpeixi" una batuda convenient informades i senyalitzades.
Entorpir és un concepte absolutament subjectiu o interpretatiu, i pràcticament impossible de demostrar amb proves. De fet, a la pràctica no hi ha mai sancions en aquest sentit.
La llei hauria de prohibir l'accés no autoritzat a zones de batuda convenientment informada i senyalitzada en zones acotades, i establint les sancions oportunes.

Carregant els comentaris ...