" class="part-icon-bars">

La qualitat acústica i de cel nocturn del Parc Natural de la Serra de Montsant a debat

#PNMontsant Procés participatiu per elaborar el pla de mesures per preservar i millorar la qualitat acústica i del cel nocturn del Parc Natural de la Serra de Montsant

Fase 3 de 3
Retorn 01/08/2023 - 31/12/2023
Fases del procés

Observatori Astropriorat i fanals amb vidres

11/07/2023 15:21  

Estem veient actualment al nostre territori del Priorat la instal·lació de fanals que tenen 4 vidres (metacrilat) protectors. Els vidres i la tapa de tancament fan dels fanals uns difusors perfectes que envien llum directament cap el cel, per sobre de l'hemisferi superior.

Referència: II-PROP-2023-07-86971
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PNMONTacustica/f/3779/proposals/86971/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PNMONTacustica/f/3779/proposals/86971/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Jaume Roigé Salvadó

Com dieu sembla un problema de desconeixement o bé simplement un error al hora d'escollir el model de fanal.
Segons la etiqueta del fanal (en el document adjunt Contaminacio i Astropriorat.pdf ) es pot apreciar que el model és el "XLA LED25" i que segons el catàleg del fabricant (https://www.atpiluminacion.com/files/descargas/catalogos/ClasicosCuadrados(es).pdf) no compleix normativa, donat que té un FHS (Flux Hemisferi Superior) del 2.60%, superior al 1% permès per la zona E1 de protecció.

Es el que crec i a mes, vaig conèixer que las condicions de mesura del FHS es fan amb condicions de laboratori, es a dir, vidres absolutament nets de pols i humitat. Si es així, es probable que ens trobem amb un cas anòmal a l'historia de la enginyeria, on les proves de certificació no es fan amb condicions reals de funcionament. Es com certificar un cotxe provat sense condicions de pluja ;-)

Carregant els comentaris ...