" class="part-icon-bars">

La qualitat acústica i de cel nocturn del Parc Natural de la Serra de Montsant a debat

#PNMontsant Procés participatiu per elaborar el pla de mesures per preservar i millorar la qualitat acústica i del cel nocturn del Parc Natural de la Serra de Montsant

Fase 3 de 3
Retorn 01/08/2023 - 31/12/2023
Veure les fases

Observatori Astropriorat i fanals amb vidres

11/07/2023 15:21  

Estem veient actualment al nostre territori del Priorat la instal·lació de fanals que tenen 4 vidres (metacrilat) protectors. Els vidres i la tapa de tancament fan dels fanals uns difusors perfectes que envien llum directament cap el cel, per sobre de l'hemisferi superior.

Referència: II-PROP-2023-07-86971
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PNMONTacustica/f/3779/proposals/86971/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PNMONTacustica/f/3779/proposals/86971/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Fòtos restacades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Pots revisar la resta de comentaris aquí.

Conversa amb Jaume Roigé Salvadó

Com dieu sembla un problema de desconeixement o bé simplement un error al hora d'escollir el model de fanal.
Segons la etiqueta del fanal (en el document adjunt Contaminacio i Astropriorat.pdf ) es pot apreciar que el model és el "XLA LED25" i que segons el catàleg del fabricant (https://www.atpiluminacion.com/files/descargas/catalogos/ClasicosCuadrados(es).pdf) no compleix normativa, donat que té un FHS (Flux Hemisferi Superior) del 2.60%, superior al 1% permès per la zona E1 de protecció.

Es el que crec i a mes, vaig conèixer que las condicions de mesura del FHS es fan amb condicions de laboratori, es a dir, vidres absolutament nets de pols i humitat. Si es així, es probable que ens trobem amb un cas anòmal a l'historia de la enginyeria, on les proves de certificació no es fan amb condicions reals de funcionament. Es com certificar un cotxe provat sense condicions de pluja ;-)

Carregant els comentaris ...