" class="part-icon-bars">

Procés Participatiu per definir la Xarxa ParticipaLab (XPL)

#XarxaParticipaLab Ajuda’ns a definir els serveis de participació ciutadana que es poden incorporar als equipaments

Fase 5 de 5
Retorn 01/03/2022 - 30/06/2022
Fases del procés

Punt de participació als equipaments de proximitat

16/11/2021 17:38  

Habilitar un punt de participació a l’equipament que permeti l’accés a la informació dels processos de participació que hi ha marxa en el territori i disposi de connexió per poder fer propostes, participar en votacions, etc. Es podria habilitar un espai de participació estable on s’hi puguin trobar serveis, recursos i materials.

Per fer ho es podria incorporar els equipaments de proximitat als Reglaments de Participació Municipals perquè es contemplin com punts de referència i foment de la participació ciutadana.

Hi ha Ajuntaments que ja conceben els Centre Cívics i Casals com punts de participació, disposen d’urnes o ordinadors per connectar-se a plataformes digitals, registres de ciutadania, distribució de newsletters, cartells, punts d’aprenentatge digital a consergeria per a realitzar qualsevol tràmit de l’Ajuntament amb dinamitzadors/es en aquests punts d’aprenentatge digital, etc. En aquests casos el problema és la manca de dinamització, però fins i tot, des de les consergeries s’intenta promoure que la gent utilitzi aquests mecanismes.

Necessitats de suport:

·      Disposar i compartir com a Xarxa experiències i bones pràctiques de municipis que ja han incorporat els equipaments de proximitat en els seus reglaments de participació com punts de participació.

·      Facilitar assessorament i formació als professionals per incorporar els equipaments de proximitat als Reglaments de Participació Ciutadana com punts de foment de la participació ciutadana.

·      Assessorar sobre com dinamitzar el punt de participació especialitzat per cada tipologia d’equipament, funció i procés de participació. Això requereix i implica el compromís del servei que promou el procés per explicar als professionals dels equipaments de proximitat en que consisteix, els objectius, com es pot participar, que es farà amb els resultats, etc.

·      Acompanyar i donar suport de dinamització dels punts de participació.

Facilitar suport i material informàtic.

Trobades relacionades:

PRESENCIAL - Sessió territorial a Tarragona
09 Novembre 2021
10:00 - 12:00
Sessió presencial per copsar les necessitats i particularitats del territori a l'hora d'impulsar la Xarxa ParticipaLab
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2021-11-82943
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/XPL/f/3148/proposals/82943/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/XPL/f/3148/proposals/82943/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...