" class="part-icon-bars">

Agència de la Natura de Catalunya

#ANACAT Procés de participació ciutadana per redactar els estatuts de l'Agència de la Natura de Catalunya

Fase 3 de 3
Fase de retorn 23/12/2022 - 31/10/2023
Fases del procés

Òrgan especialitzat en hàbitats, vegetació i flora

17/10/2022 14:12  

La proposta és que l'Agència es doti d’un organisme de referència que aglutini el coneixement sobre flora, vegetació i hàbitats, més enllà de les estructures actuals (universitats, centres de recerca, consultories, plataformes digitals, etc.). Seria un òrgan que hauria de donar resposta a les necessitats actuals i futures d’inventariació, catalogació, seguiment i gestió de la biodiversitat vegetal (necessitats que en alguns casos s’han convertit en estructurals o d’obligat compliment).

Referència: II-PROP-2022-10-85672
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/agencianatura/f/3575/proposals/85672/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/agencianatura/f/3575/proposals/85672/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

2 a favor (66.7%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

A favor  

És imprescindible disposar d'un òrgan com el que es proposa si Catalunya vol mantenir el nivell de coneixement - i, per tant, de capacitat de presa de decisió, de gestió i de competitivitat - que ha assolit en les darreres dècades. Altrament, aquest coneixement quedarà ràpidament desactualitzat, atès que els actuals criteris d'avalució i finançament de la recerca acadèmica no n'estimulen l'estudi.
Cal entendre aquest coneixement, no només com una informació clau del patrimoni botànic del territori, sinó també com una eina de gestió del medi natural, ja que és principalment a través de la flora i la vegetació que es defineixen i caracteritzen moltes de les unitats bàsiques de gestió (hàbitats, unitats de paisatge, etc.).

Carregant els comentaris ...