" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’Avantprojecte de llei per eradicar l’Antigitanisme

#lleiantigitanisme Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’Avantprojecte de llei per eradicar l’Antigitanisme i garantir els drets del Poble Gitano

Fase 1 de 3
Introducció 16-01-2020 - 16-02-2020
Veure les fases
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Aquest procés pertany a Normativa

L’objectiu d’aquesta consulta pública és conèixer l’opinió de la societat catalana envers l’Avantprojecte de llei per eradicar l’Antigitanisme i garantir els drets del Poble Gitano. L’objectiu d’aqueta llei és avançar en la resolució de l’antigitanisme, com a forma específica de discriminació i odi cap a la població gitana i com a barrera per a la inclusió d’aquesta comunitat.

L’objectiu d’aquesta consulta pública és conèixer l’opinió de la societat catalana envers l’Avantprojecte de llei per eradicar l’Antigitanisme i garantir els drets del Poble Gitano.

Els objectius transversals e interrelacionats de la iniciativa legislativa serien:

I. Impulsar una política pública específica per eradicar l’antigitanisme.

II.     Impulsar l’actualització i harmonització dels marcs normatius i institucionals existents de forma que es potencií l’actuació coordinada per avançar en l’eradicació de l’antigitanisme.

III.    Afavorir un marc de referència normatiu i institucional pel desenvolupament d’actuacions de prevenció de l’antigitanisme a nivell municipal.

IV.    Contribuir a millorar el treball coordinat entre les administracions públiques i les entitats socials gitanes, així com les que promocionen i defensen els drets i llibertats del poble gitano.

V.     Potenciar el posicionament públic en contra de l’antigitanisme.

VI.    Potenciar la formació dels i de les empleades públiques, especialment en àmbit sanitari, educatiu i de l’administració de justícia per contribuir a prevenir i eradicar l’antigitanisme.

VII.    Reduir els supòsits de discriminació que pateixen les gitanes i els gitanos.Preguntes per orientar el debat obert:

-       Coneix la situació real de la població gitana a Catalunya?

-       Per tal d’equiparar la situació social plena de les persones gitanes de Catalunya amb la societat de la qual formen part, considera necessari la tramitació de l’ avantprojecte de llei per l’eradicació de l’antigitanisme i garantir els drets del Poble Gitano?

-       Creu que l’aprovació de la llei per l’eradicació de l’antigitanisme contribueix a reduir els supòsits de discriminació que pateixen les gitanes i els gitanos?

 


Qui participa Consulta oberta a la ciutadania
Departament Departament de Drets Socials
Unitat promotora Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària
Disposa de retorn
Data d'inici 16 de Gener de 2020
Data de finalització 16 de Febrer de 2020
Referència: II-PART-2020-01-308

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/antigitanisme/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/antigitanisme/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

190

Seguidores