Ajuda
Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.
Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!
Consulta sobre la nova regulació de l’artesania alimentària a Catalunya
Artesania alimentària
Quant a aquest procés
Catalunya ha estat des de sempre un país que, en el camp alimentari, s’ha caracteritzat per tenir una gran diversitat d’empreses, que han elaborat els seus productes amb unes característiques individualitzades molt arrelades en el hàbits de consum.
Aquesta producció artesana, que utilitza mètodes tradicionals d’elaboració basats en la pràctica del bon fer artesà, s’ha de conservar i promocionar des de l’Administració ja que degut al fenomen de la globalització cada vegada hi ha una major uniformitat en la producció d'aliments i cal adoptar mesures orientades a mantenir aquest patrimoni alimentari diferencial del nostre país.
Però a conseqüència de la sentència 298/2016, de 15 de novembre, s’accepta que la menció “artesà” i els seus derivats es puguin incloure en l’etiquetatge d’una empresa, encara que no estigui registrada com a empresa artesana alimentària.
Compartir