Consulta Pública decret de l'assistència personal a Catalunya
#@assistenciapersonal Decret pel qual es regula la prestació econòmica de l’assistència personal per a les persones en situació de dependència a Catalunya i l’ampliació del nivell de protecció d’aquesta prestació
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
Aquest projecte de decret pretén regular la prestació d’assistència personal en el marc del catàleg de prestacions i serveis de l’atenció a la dependència per a les persones residents en la nostra comunitat.
L’objectiu general que es vol assolir és el de facilitar la vida independent de les persones en situació de dependència i de les persones amb discapacitat així com el manteniment d’aquestes en el seu entorn i domicili.
Objectiu de la consulta:
L’objectiu de la consulta és el d’obtenir informació i conèixer l’opinió sobre:
a) Quins han de ser els col·lectius amb situació de dependència en els que ha d’incidir la prestació econòmica d’assistent personal.
b) Com s’ha d’establir la intensitat i import de la prestació per donar resposta a les necessitats de les persones i alhora sigui sostenible econòmicament per l’Administració Pública.
c) Com ha de ser la formació que ha de tenir l’assistent personal, la seva intensitat, els continguts que hauria de tenir, la necessitat d’adaptar-la depenent del tipus de diversitat funcional de les persones.
d) Si la priorització d’aquest tipus de prestació tindrà un efecte real en la reducció del nombre de persones amb dependència i diversitat funcional que es troben en centres residencials.
Preguntes per a orientar les aportacions
- Totes les persones en situació de dependència, independentment de la tipologia de la seva discapacitat, han de poder accedir a aquesta prestació?
- Quina hauria de ser la intensitat i l’import de la prestació òptims per atendre a les necessitats de les persones i alhora ser sostenible econòmicament per l’administració?
- És necessària una formació de tipus sanitari per prestar serveis com a assistent personal?
- La formació i la intensitat de la prestació hauria de ser diferent en funció de la persona receptora de la mateixa, és a dir, necessiten el mateix perfil professional una persona amb discapacitat física que d’altres amb problemàtica de salut mental o amb discapacitat intel·lectual?
- La potenciació d’aquesta prestació permetrà reduir les llistes d’espera a places residencials al fer-la més interessant?
Propostes Veure totes les propostes (24)
Tego una discapacidad del 93 %. Tengo la suerte -como poc@s- de poder tener una Vida...
Compartir: