" class="part-icon-bars">

Proyecto de decreto por el cual se aprueba la Cartera de servicios sociales de Cataluña 2025-2029

Consulta pública previa a la elaboración de un proyecto de decreto por el cual se aprueba la Cartera de servicios sociales de Cataluña 2025-2029.

Fase 2 de 3
Participación 30/05/2024 - 30/06/2024
Fases del proceso

El treball amb suport integrat a la cartera de serveis de manera estable i personalitzada

25/06/2024 00:18  

Treballar és clau: sou, realització personal i integració social. Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen un atur del 80%!

Cal + inserció laboral del col·lectiu> Incentius per la contractació, comunicar a les empreses els beneficis i suports, forçar un % de contractació a les administracions públiques.

Imprescindible: el "treball amb suport" de manera estable a la cartera de serveis.

++ millora de la formacio professional amb enfoc d’empleabilitat i formació al llarg de la vida.

Número de adhesiones37

Referencia: II-PROP-2024-06-88905
Versión 1 (de 1) ver otras versiones

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88905/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88905/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentarios más votados

1 a favor (16.7%)

No se han encontrado comentarios con votos

0 en contra (0.0%)

No se han encontrado comentarios con votos

Comentario eliminado el 25/06/2024 00:37
Comentario eliminado el 25/06/2024 00:42

Quan et fan un EVO laboral i et "deriven" a treball amb suport en empresa ordinària: per què automàticament no accedeixes a aquest suport, que puguis rebre amb l'entitat que tu consideris i que el tinguis per sempre? Sempre cal aquest suport per una persona amb discapacitat intel·lectual, només cal modular la intensitat en funció de les necessitats de cada moment.

Treballar és clau i el suport és clau perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin treballar. La integració laboral els donaria més autonomia econòmica i personal, de manera que l'administració estalviaria en altres serveis i prestacions.

Conversación con IMMACULADA

Actualment la tasca dels SOI es queda curta. No és un veritable servei d'orientació per a la integració laboral del col·lectiu. En el millor dels casos és un servei assistencial, tipus centre de dia- Però, en general, no ofereix horitzó de millora i realització personal del col·lectiu. Es troba a faltar una posada al dia del servei i del perfil professional de les persones que hi treballen.

Totalment d'acord. El SOI tal com és ara no té cap sentit, està obsolet i no compleix la funció per la qual teòricament es va crear (inserció laboral en empreses). Segons l ́EVO laboral, són persones que podrien estar al SOI o en empresa laboral amb suport. Però moltes persones entren a un SOI en acabar l ́etapa educativa (i, amb certa pressió, perquè si no hi entres en aquest moment ja mai més) i ja no l'abandonen, sense rebre una formació que els capaciti per treballar en empreses ni cobrar mai cap sou.

A favor  

.

Deja tu comentario

Inicia sesión con tu cuenta o regístrate para añadir tu comentario.

Cargando los comentarios ...