Objectiu de la consulta
Atès que el Consell Català de Cogestió Marítima és l’organisme que ha de dur a terme la governança de l’Estratègia Marítima de Catalunya seguint un esquema de cogestió, mitjançant un procés obert i continu de revisió i reajustament adaptatiu dels objectius i de les línies estratègiques d’actuació, amb aquesta consulta el que es pretén és:
Garantir un procés participatiu i més ampli possible
Assegurar mecanismes àgils de consulta i presa de decisions per tal de garantir una gestió adaptativa de l'estratègia marítima de Catalunya i de les polítiques marítimes en general.
Assegurar l’harmonització i coherència del Consell amb altres organismes ja existents.
Incorporar millores en el desenvolupament reglamentari.
Avançar en quina ha de ser la seva composició de manera que sigui una representació equilibrada de les diferents parts interessades.
Establir un règim de funcionament flexible, àgil, eficient i que permeti el debat, l’intercanvi d’informació i també la presa d’acords en tots aquells temes rellevants mitjançant l’aplicació d’un model de governança del mar seguint el principi de la cogestió pel que fa al desenvolupament de les activitats humanes a l’espai marítim català amb criteris de sostenibilitat, enfocament ecosistèmic i foment de les activitats econòmiques que permeti maximitzar els llocs de treball i potenciar el teixit econòmic vinculat al territori marítim, tot desenvolupant la política marítima de Catalunya en totes les seves vessants.
Garantir la participació en el Consell de tots els implicats en activitats marítimes i establir un espai participatiu ampli i permanent.
Garantir la seguretat jurídica dels ciutadans.
La consulta pretén conèixer l’opinió sobre quina ha de ser la composició del Consell per poder garantir la seva representativitat i diversitat. Així mateix ha d’establir un règim de funcionament que permeti el debat, l’intercanvi d’informació i també la presa d’acords en tots aquells temes rellevants mitjançant l’aplicació d’un model de governança del mar seguint el principi de la cogestió pel que fa al desenvolupament de les activitats humanes a l’espai marítim català amb criteris de sostenibilitat, enfocament ecosistèmic i foment de les activitats econòmiques que permeti maximitzar els llocs de treball i potenciar el teixit econòmic vinculat al territori marítim, tot desenvolupant la política marítima de Catalunya en totes les seves vessants.
Preguntes per a orientar les aportacions
Considereu que s’ha descrit adequadament l’objecte? Creieu que les funcions descrites a la Llei en relació al Consell necessiten d’algun tipus d’aclariment?
Quin és el nombre de membres del Consell que considereu més idoni? Considereu que és més important assegurar que tots els col·lectius estiguin representats encara que això impliqui un nombre elevat de membres, o creieu que s’ha de prioritzar la vessant més executiva i per tant acotar el nombre de representants per facilitar el debat i la presa de decisions?
Considereu oportú la possibilitat que el Consell pugui crear grups de treball per temes específics? En cas afirmatiu, aquests grups han d’estar formats només per membres del Consell o s’hi podria convidar a persones/entitats que no en formen part? Fins a quin punt això incideix en la resposta que ha donat a la pregunta anterior?
Quina creu que hauria de ser la periodicitat de les reunions d’aquest Consell?
Per tal de fer-nos arribar les respostes a les preguntes plantejades, o qualsevol altre tipus d'aportació en relació amb la consulta, recordeu que heu d'adreçar-vos a l'apartat "propostes" del menú superior. Per realitzar la propsota haureu d'estar donats d'alta al portal.
Compartir