" class="part-icon-bars">

Consulta ciutadana sobre el projecte de decret de modificació del Decret 12/2021, de 2 de març, de la Inspecció d'Educació

Consulta pública ciutadana sobre el projecte normatiu inicial del decret de modificació del Decret 12/2021, de 2 de març, de la Inspecció d'Educació

Fase 1 de 2
Participació 19/07/2024 - 19/09/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

L’objectiu de la consulta és recollir les propostes i suggeriments que puguin ajudar a millorar el projecte de decret de modificació del Decret 12/2021, de 2 de març, de la Inspecció d'Educació i així, garantir un procés participatiu el més ampli possible.

Contingut de la iniciativa normativa i aspectes principals

L’aplicació Decret 12/2021, de 2 de març, de la Inspecció d'Educació, i el seu desplegament a través de l’Ordre EDU/46/2024, de 6 de març, de l’organització i el funcionament de la Inspecció d’Educació, han fet visible la conveniència d’ajustar determinats aspectes d’aquest Decret.

En aquest context s'opta per modificar el Decret 12/2021 per tal d’ajustar-lo a les necessitats identificades. Específicament:

  • Fer una concreció específica de les funcions de la Inspecció d’Educació en relació amb el règim lingüístic del sistema educatiu.
  • Actualitzar la definició de les competències professionals per a l’exercici de la funció inspectora.
  • Ajustar el procediment de provisió dels càrrecs de direcció i coordinació de la Inspecció d’Educació per introduir una regulació en relació amb el procés de nomenament en casos de vacants sobrevingudes i per ajustar el procediment d’elecció del coordinador o coordinadora d’àmbit d’expertesa.

Ja s’ha dut a terme la consulta pública prèvia prevista a l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La consulta es va efectuar entre el 10 de juny i el 10 de juliol de 2024, a través del portal “Participa.gencat.cat".

Objectius de la iniciativa normativa

Els objectius generals a assolir són els següents:

  • Reforçar la seguretat jurídica.
  • Millorar l’eficàcia de la funció inspectora i de la seva organització.

Els objectius específics, en relació amb els aspectes detectats, són els següents:

  • Millorar la concreció de les funcions de la Inspecció d'Educació en relació amb el règim lingüístic del sistema educatiu no universitari.
  • Millorar la definició de les competències professionals per a l’exercici de la funció inspectora.
  • Millorar l’eficiència en la provisió dels càrrecs de comandament de la Inspecció d’Educació.

Preguntes per orientar les aportacions

  1. Considereu que els aspectes desenvolupats són adequats i suficients? Si no és així, com es podria millorar?
  2. Hi ha altres aspectes que haurien de ser desenvolupats i no ho estan al projecte actual? Quins?
Qui hi participa La consulta pública s’adreça especialment al conjunt d’inspectores i inspectors que exerceixen les seves funcions a Catalunya i a totes aquelles inspectores i inspectors que vulguin fer les seves aportacions. Així mateix, per l’impacte de la funció inspectora en l’àmbit educatiu, la consulta s’obre al conjunt de membres i entitats de la comunitat educativa, així com a la ciutadania en general.
Departament Departament d'Educació
Unitat promotora Subdirecció General de la Inspecció d'Educació
Disposa de retorn No
Data d'inici 19 de Juliol de 2024
Data de finalització 19 de Setembre de 2024
Referència: II-PART-2024-07-712

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consulta-decret-modificacio-inspeccio/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consulta-decret-modificacio-inspeccio/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>