" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia per la creació d'una Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Recollir aportacions i suggeriments a la proposta de Decret de creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Fase 2 de 2
Retorn 13/01/2024 - 13/02/2024
Fases del procés

Considereu que s’ha descrit adequadament la problemàtica de les biblioteques especialitzades?

29/12/2023 12:16  
Acceptades

Un problema comú de moltes biblioteques especialitzades és que són espais on el seu reconeixement, importància i continuïtat dintre de l'empresa/departament/organització depèn de decisions polítiques o directives, fet que posa en un estat d'indefensió als treballadors i al mateix servei.

Aquest projecte de decret hauria de contemplar aquesta problemàtica i redactar-lo de tal manera que "blindi" d'alguna forma aquests serveis transversals.


Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

Es comparteix la necessitat d’establir uns requisits comuns mínims que hagin de complir les biblioteques especialitzades i centres de documentació de Catalunya que vulguin adherir-se a la xarxa proposada per garantir l’assoliment dels objectius i un servei de gestió bibliotecària de qualitat.

Llistat d'adhesions

i 3 persones més (veure més) (veure menys)
Número d'adhesions6

Referència: II-PROP-2023-12-87836
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87836/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87836/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (50.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

A favor  

Molt interessant, ens trobem en una situació on cada vegada tanquen més biblioteques especialitzades i estaria bé algun mecanisme de protecció i/o defensa.

Totalment d'acord Belén. Cal posar molt èmfasi a revaloritzar les biblioteques especialitzades i revertir la situació de tancament destinant-hi personal i pressupost. Aquest Decret pot ser un revulsiu per aconseguir més efectius i obtenir més suport des de les institucions, però de res serveix fer un Decret de bones intencions si no hi ha pressupost a darrera i si no es reconeix la categoria que pertoca als professionals.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...