" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia per la creació d'una Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Recollir aportacions i suggeriments a la proposta de Decret de creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Fase 2 de 2
Retorn 13/01/2024 - 13/02/2024
Fases del procés

Consideracions a tenir en compte al Decret

03/01/2024 12:14  
Acceptades

Cal una regulació de les BEC mantenint les aliances i col·laboracions dins les BEG. Cal garantir un òrgan consultor no vinculant, liderat per Cultura, amb autoritat sobre totes les administracions per evitar tancaments de centres i dotar-los de pressupost i personal. Aquest òrgan actuaria mediant entre les institucions i incentivaria la qualitat, col·laboració i cooperació. Cal fer el catàleg únic, facilitant la difusió i unint els diferents catàlegs.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

Es valora positivament la proposta, en aquest sentit la voluntat de crear i reglamentar la Xarxa entre les Biblioteques Especialitzades i Centres de documentació de Catalunya te la voluntat d’establir els òrgans de coordinació la xarxa d’acord amb les demandes de les pròpies BEG i permetre així també que es puguin establir mecanismes de suport a les entitats i/o organismes que formen part la Xarxa.

Número d'adhesions13

Referència: II-PROP-2024-01-87839
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87839/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87839/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Com m'agrada el debat que s'està generant!
Estic d'acord, en que l'ideal seria crear un oficina/departament/servei que pogués ocupar-se de la coordinació de la Xarxa amb personal, pressupost i capacitat de decisió. Vindria a ser com uns serveis centrals de les Biblioteques especialitzades i centres de documentació (evidentment de les que volguessin/poguessin adherirse), també crec que la titularitat d'aquest ent hauría de ser de la Generalitat sense detriment de crear un consell o grup de treball amb d'altres biblioteques dependents d'entitats públiques o privades. Si tenim la possibilitat de crear aquesta Xarxa i redactar un decret on recollim les regles del joc (protecció i promoció dels professionals i dels centres, funcions de les Biblioteques especialitzades (les comunes, després cada centre pot tenir diferents funcions, objectius i competenciès), quines avantatges tindrien els centres al adherirse, etc.) serà una gran fita per al món bibliotecari!

Carregant els comentaris ...