" class="part-icon-bars">

Sistemes de cura i ODS

Polítiques públiques per a la sostenibilitat de la vida

Fase 2 de 2
Seminari 2: Propostes 20/10/2020 - 31/10/2020
Fases del procés

Replicar projectes de base comunitària amb l'Administració Pública com a sòcia

23/11/2020 19:50  

Aquesta proposta pretén enfortir l'aliança entre Administració Pública i les iniciatives de l'Economia Social i Solidària i introduir l'Acció Comunitària de forma transversal. S’apunta que sovint l'Administració Pública és molt rígida, per exemple pel que respecte als criteris que contempla per donar llicències i ajuts a certes activitats, i que aquest fet suposa en la pràctica obstacles al disseny i desenvolupament d’actuacions i polítiques de base comunitària. S’esmenten unes quantes situacions on hi ha hagut dificultats, a tall d’exemple: un projecte de criança compartida on hi havia un problema de base amb les llicències de l’espai o local o el fet que els ajuts sovint estan pensats per habitatges unifamiliars o institucions residencials en el cas dels projectes de cohabitatge de gent gran. En aquest últim cas s’especifica que Serveis Socials no contempla aquests habitatges dins dels criteris que regeixen la concessió de prestacions o l’accés a serveis, el que genera que les persones que hi viuen no puguin fer efectius els seus drets (serveis i prestacions vinculades a llei de dependència, etc.).

Com a exemples positius, s’apunta el Projecte Singulars, Cuidem Lluçanès i SAD Arbúcies. En aquest últim cas, es va crear una cooperativa on l’Ajuntament també és soci. A més, s’afegeix que la participació i corresponsabilitat de l’Administració en aquestes iniciatives així com l’impuls d’estructures laborals coma la de cooperativa sol contribuir a oferir millors condicions a les persones cuidadores.


Trobades relacionades:

[SEMINARI EN LÍNIA] Creació de propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació
20 Octubre 2020
14:00 - 16:00
La segona sessió es realitzarà, de forma virtual, amb persones expertes en cures i conciliació de l'àmbit acadèmic, del teixit associatiu català i de les diferents administracions. L'objectiu d'aquesta segona sessió és pensar i coproduir propostes de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació a partir de la diagnosi de la primera sessió. Per ampliar i enriquir aquesta sessió es recolliran també totes les propostes que ens faci arribar la ciutadania a través d'aquest portal (pestanya "Propostes en matèria de cures i conciliació"). Aquesta co-creacio de propostes es realitzarà al voltant de cinc eixos temàtics: Eix 1: Treball professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’equiparació de drets i la millora de les condicions laborals i de vida de les persones -en la seva majoria dones- que treballen de manera professional en l’àmbit de les cures i la llar (tant en l'àmbit privat com en el públic). Eix 2: Treball no professionalitzat en l’àmbit de les cures i la llar. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la millora de les condicions de vida i la conquesta de drets de les persones que tenen cura d’altres persones dependents en l’entorn familiar.  Eix 3: Jornada laboral i teletreball. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb la reforma de la jornada laboral i la regulació i/o ampliació del teletreball. Eix 4: Serveis públics - comunitaris. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat de les administracions públiques en la provisió de cures i l’impuls de nous serveis o espais que apuntin a una provisió de les cures més col·lectiva i comunitària. Eix 5: Actuacions dirigides a homes. Propostes d’actuacions o polítiques relacionades amb l’augment de la corresponsabilitat dels homes en la provisió de cures. Es farà un retorn amb les propostes recollides a través del portal i les que sorgeixin de la sessió de treball.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-11-79940
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79940/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/curesODS/f/2952/proposals/79940/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...