" class="part-icon-bars">

Aprovació d’unes noves Directrius nacionals de mobilitat

Consulta pública prèvia del Projecte de decret pel qual s’aproven les Directrius Nacionals de Mobilitat

Fase 2 de 2
Retorn 29/07/2022 - 29/10/2022
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Normativa

Consulta pública prèvia del Projecte de decret pel qual s’aproven les Directrius Nacionals de Mobilitat

Objectiu de la consulta

La consulta pretén recollir les propostes que puguin fer les entitats vinculades amb el sector de la mobilitat a Catalunya per poder revisar de forma congruent les Directrius nacionals de mobilitat.
Interessa recollir les aportacions d’aquestes entitats i de professionals que han de tenir les Directrius nacionals de mobilitat com un marc de referencia per a l’elaboració dels diferents instruments de planificació previstos a la Llei 9/2003, de la mobilitat. 
En un sentit anàleg, amb la consulta es pretén aconseguir en la mesura del possible copsar la percepció de la persona que es mou i es desplaça per diferents motius sigui la seva condició la de vianant, la d’usuari del transport públic, o dels diferents mitjans de mobilitat personal.
La consulta hauria de permetre identificar aquells aspectes que preocupen a la societat en termes de mobilitat sostenible i segura; en concret com l’evolució en aquesta matèria des de l’aprovació en un ja llunyà any 2006 de les primeres Directrius nacionals de mobilitat s’ha de veure reflectida en la determinació de les noves Directrius. 

Preguntes per centrar les aportacions

  1. Com pot afectar a la vostra vida quotidiana el que les administracions públiques (Generalitat, ajuntaments) puguin planificar en matèria de mobilitat.
  2. Si en sou persona usuària de mitjans de transport públic, quines mancances heu detectat que podrien ser objecte de millora amb una planificació adequada de la mobilitat?
  3. Si no utilitzeu el transport públic en els vostres desplaçaments, és per un motiu de: preu, freqüència, comoditat, fiabilitat? Què us hauria d’oferir el transport públic perquè el consideréssiu una opció viable en contraposició al transport privat, en cotxe?
  4. De quina manera penseu que Catalunya pot ser més eficient i sostenible des del punt de vista de la mobilitat? Quines mesures proposaríeu adoptar al respecte?
  5. Quin és, al vostre parer, l’escenari de futur de la mobilitat de les persones i les mercaderies? En quins aspectes cal treballar ja des d’aquest moment per no fer tard? 


Documentació addicional

Propuestas Ver todas las propuestas (6)

En qualsevol tipus de transport, considerem que si una persona amb discapacitat necessita una...
Sóc usuària de Rodalies de manera diària, cada dia arribo tard a la feina per retards del servei....
  • Creado el
    28/07/2022
  • 0
  • Número de comentarios: 14
Si tots els ciutadans agafessin els Rodalies hi hauria un col·lapse generalitzat del servei. Una...
Ver todas las propuestas (6)
Departamento Departament de Vicepresidencia y de Políticas Digitales y Territorio
Dispone de retorno No
Fecha de inicio 28 de junio de 2022
Fecha de finalización 29 de septiembre de 2022
Referencia: II-PART-2022-06-518

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/decret-directrius-nacionals-mobilitat/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/decret-directrius-nacionals-mobilitat/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

5

Participantes

36

Seguidoras

19

Comentarios

6

Propuestas

1

Adhesiones