Projecte de decret pel qual s’estableix la vacunació antiràbica obligatòria i altres mesures sanitàries bàsiques per als animals de companyia.
Participació ciutadana per a l'elaboració del projecte de decret.
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia el procés de participació ciutadana en l’elaboració de les normes, regulat a l’article 69 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per a l’elaboració del Projecte de pel qual s’estableix la vacunació antiràbica obligatòria i altres mesures sanitàries bàsiques per als animals de companyia. Aquest procés de participació pública té per objecte que el projecte de Decret que finalment es tramiti i aprovi hagin tingut en compte totes les opinions, inquietuds i propostes que es formulin.
Els objectius que es volen assolir
La iniciativa té com a objectiu establir els supòsits en què la vacuna antiràbica serà obligatòria, els seus requisits, la manera d’administrar-la, així com les actuacions que han de dur a terme el col·lectiu veterinari clínic i personal col·laborador, amb la finalitat de:
- Millorar la protecció de la salut de les persones i dels animals de companyia per disminució del risc d’infecció de la ràbia.
- Dotar d’un nivell de protecció immunitari en front la ràbia d’un mínim del 70% dels gossos, gats i fures registrats a Catalunya, mitjançant la vacunació antirràbica.
- Contribuir a l’objectiu mundial d’assolir l'eradicació de la ràbia transmesa per gossos l’any 2030, establert conjuntament per l’OMS, la FAO, l’OMSA i GARC. La ràbia està inclosa al nou full de ruta 2021-2030 de l'organització Mundial de la Salut (OMS): l’OMS, l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OMSA), l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura ( FAO) i l'Aliança Mundial per al Control de la Ràbia (GARC) han establert el projecte mundial “Units contra la Ràbia”, per elaborar una estratègia comuna amb l'objectiu d'eradicar la ràbia l'any 2030.
Documents consultables
En aquest procés de participació ciutadana és poden consultar els documents següents:
- Projecte de decret
- Memòria general
- Memòria d'avaluació d'impacte
- Memòria de les observacions i les al·legacions presentades
Compartir: