" class="part-icon-bars">

Transició cap a un model de producció alimentària més sostenible

07/12/2020 18:32  
Afavorir, mitjançant la redistribució de les subvencions a l'agricultura i la ramaderia, la producció de verdures, fruites, cereals i llegums per sobre la producció de carns, ous i lactis, els quals tenen una petjada de carboni molt superior, a més de contribuir enormement a l'acidificació del sòl, l'eutrofització de les aigües, la contaminació dels aqüífers i el consum d'aigua (https://science.sciencemag.org/content/360/6392/987).
Número d'adhesions8

Referència: II-PROP-2020-12-80118
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/escacc/f/2991/proposals/80118/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/escacc/f/2991/proposals/80118/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (20.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (20.0%)

member-avatar JUST

En contra  Aquesta afirmació és molt simplista. T'oblides de la necessitat de potenciar le ramaderia extensiva, imprescindible per mantenir els sistemes agro-silvo-pastorals vius, per mantenir la biodiversitat i augmentar la resiliència davant el canvi climàtic.

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Hola Just,

Tens raó en dir que l'afirmació és simplista. Tanmateix, hi ha un límit de caràcters per a la descripció de la proposta que no permet elaborar-la en detall (entenc que l'objectiu és que siguin propostes breus i simples).

És obvi que a Catalunya hi ha diferents tipus d'explotació ramadera, cadascuna amb les seves particularitats, però la proposta que vaig fer és de caire genèric. La idea és modificar el sistema d'incentius econòmics perquè el nostre sistema de producció alimentària tingui en compte les externalitats dels diferents aliments que produïm. Amb aquest objectiu traço la divisió entre producció agrícola i producció ramadera, atès que són dos grups que, globalment, presenten una petjada ecològica (emissions de gasos d'efecte hivernacle, contaminació dels aqüífers, acidificació del sòl...) i uns requeriments de recursos (superfície de terra, aigua...) molt diferents.
...

Carregant els comentaris ...