" class="part-icon-bars">

Transició cap a un model de producció alimentària més sostenible

07/12/2020 18:32  
Afavorir, mitjançant la redistribució de les subvencions a l'agricultura i la ramaderia, la producció de verdures, fruites, cereals i llegums per sobre la producció de carns, ous i lactis, els quals tenen una petjada de carboni molt superior, a més de contribuir enormement a l'acidificació del sòl, l'eutrofització de les aigües, la contaminació dels aqüífers i el consum d'aigua (https://science.sciencemag.org/content/360/6392/987).
Número d'adhesions8

Referència: II-PROP-2020-12-80118
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/escacc/f/2991/proposals/80118/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/escacc/f/2991/proposals/80118/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (20.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (20.0%)

member-avatar JUST

En contra  Aquesta afirmació és molt simplista. T'oblides de la necessitat de potenciar le ramaderia extensiva, imprescindible per mantenir els sistemes agro-silvo-pastorals vius, per mantenir la biodiversitat i augmentar la resiliència davant el canvi climàtic.

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

...
Això no vol dir que no hi hagi diferències dins d'aquests grups, però està clar que qualsevol proposta mínimament breu requereix un cert grau de generalització.

En qualsevol cas, segons dades de la pròpia Generalitat, més del 99% de les gallines i més del 99% dels porcs a Catalunya es concentren en granges industrials (http://agricultura.gencat.cat/web/.content/de_departament/de02_estadistiques_observatoris/02_estructura_i_produccio/03_estadistiques_ramaderes/01_nombre_explotacions_i_places_bestiar/fitxers_estatics/2019_Explotacio_places_catalunya.pdf). En el cas del bestiar oví i boví, sí que és cert que algunes granges juguen un paper important en el manteniment de zones de prat, però això no treu que la seva contribució a l'escalfament global, principalment en forma d'alliberament de metà, és desorbitada (https://www.greeneatz.com/foods-carbon-footprint.html).
...

Carregant els comentaris ...