Segona sessió de debat Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular
-
Sessió virtual a través de videoconferènciaxLa sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
-
20:00 PM - 22:00 PM CEST
NOVA DATA!
Sessió en línia per debatre sobre la mitigació i adaptació a l’emergència climàtica (preservant i restablint els recursos naturals), assolir un model alimentari basat en la bioeconomia circular (que garanteixi la sostenibilitat econòmica de tota la cadena alimentària), i orientar el sistema cap a un major grau d’auto-proveïment alimentari.
Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzaten les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims messos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.
C5_007_Impulsar accions a l'espai públic relacionades amb l'alimentacióC5_021_Reduir el malbaratament alimentariC5_040_Conscienciar sobre la importància de substituir els conreus ramaders per diversificar les especiesC5_053_Reducció del malbaratamentC5_039_Eliminar, si es pot, l’ús de maquinaria pesadaC5_033_Desincentivar la producció d'aliments orientada a l'exportacióC5_019_Valorar la disminució d'externalitats ambientals de les varietats productives localsC5_036_Retirar les subvencions per a l’explotació animalC5_037_Fer cultius basats en la permaculturaC5_003_Fomentar l'ús de productes de proximitaC5_001_Visibilitzar el valor afegit del comerç de proximitatC5_002_Prioritzar el producte de proximitat - km.0C5_004_Fomentar els productes de temporadaC5_005_Preus accessibles per a tothom dels productes de temporada i del territoriC5_006_Preu just en tota la cadena alimentàriaC5_008_Foment d'horts comunitarisC5_009_Horts escolars per autoabastiment de menjadorsC5_010_Afavorir/crear xarxa entre els productors localsC5_011_Promoure relacions d'intercanvi de coneixementC5_012_Afavorir/crear connexions més directes entre productors locals i consumidorsC5_013_Afavorir xarxes de consum localC5_014_Informació al consumidor final de l'origen del producteC5_015_Implementar resultats d'estudis sobre varietats adaptadesC5_016_Plataforma permanent de consulta sobre estratègies i accions de millora relacionada amb la producció sostenibleC5_017_Educació alimentàriaC5_018_Repensar els escorxadors petits d'àmbit comarcalC5_022_Afavorir sistemes circulars de produccióC5_024_Incrementar l'ús d'energies renovablesC5_025_Passar d'un model de ramaderia intensiva a extensiva i/o granges regenerativesC5_026_No donar ajuts a producció de productes amb petjada ecològica importantC5_027_Afavorir/premiar sistemes com la PermaculturaC5_028_Fomentar i incentivar producció ecològica i de proximitatC5_030_Reconvertir les indústries actuals a activitats amb menor impacteC5_031_Promoure recerca sobre relació model de producció i territoriC5_034_Incentivar zones de producció local en zones ruralsC5_038_Treballar amb nous conceptes d’agricultura com són els “food forest”.C5_041_Alimentació saludable per a totesC5_042_Promoció de cultius diversosC5_043_Facilitar l'accés a la terra creant un Banc de terresC5_044_Donar incentius per conrear aliments de forma agroecològicaC5_045_Anar implementant localment alternatives al model general de cultiu que incloguin plantes autòctones, fauna i flora salvatges, diversitat...C5_046_Reduir, penalitzar o prohibir l'ús de productes químics i fitosanitarisC5_047_Recuperar varietats de plantes locals i diversesC5_048_Que la normativa i les inspeccions siguin més estrictes amb el benestar dels animals.C5_050_Respectar la naturalitat dels marges dels camps.C5_052_Facilitar la venta directa del productorC5_054_Fer campanyes educatives per reduir el malbaratamentC5_056_Incentivar fiscalment la producció agricola i ramadera amb poc impacte ambiental.C5_058_Introduir els cultius aquapònicsC5_029_Reduir emissions d'efecte hivernacle reduint la producció de carnC5_020_Reduir l'impacte ambiental que genera la importació i exportació d'alimentsC5_023_Reduir residus mitjançant la recollida selectiva de fracció orgànica domèstica i industrialC5_032_Facilitar la comercialització de productes produits al territoriC5_035_Sancionar la importació de pinsos i ferratgesC5_049_Revertir els efectes de la concentració parcel·lariaC5_051_Limitar el nombre de ruscs per explotacióC5_055_Disminució progressiva de la producció intensivaC5_057_Eliminar la pesca d’arrossegamentInforme de la sessió 08_Eix_1Download fileInforme resum de la sessió de debat en línia 08 sobre l'Eix 1, del dia 1 de juliol de 2020Meeting Minutes
Com que la sessió de debat en línia del dia 15 de juny va exhaurir les places, es va habilitar una segona sessió per treballar l’eix 1: Com aconseguir un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular. Es va realitzar el dimecres 1 de juliol, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.
Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)
Share