Consulta pública prèvia a l'elaboració d'un Projecte de decret pel qual es determinin les tasques del personal administratiu, incloses les que afecten l’accés a dades sanitàries, en l’àmbit de les entitats proveïdores de serveis sanitaris a càrrec del Servei Català de la Salut
Consulta pública prèvia a l’elaboració d'un Projecte de decret pel qual es determinin les tasques del personal administratiu, incloses les que afecten l’accés a dades sanitàries, en l’àmbit de les entitats proveïdores de serveis sanitaris a càrrec del Servei Català de la Salut
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
El Pla d’acció per a la millora de l’atracció i fidelització de professionals al sistema de salut de Catalunya estableix, en un dels seus objectius estratègics, el de “promoure l’optimització dels models organitzatius en els diferents territoris i entre les entitats proveïdores de salut”, els dos objectius operatius següents:
· Optimitzar les competències dels diferents rols professionals del sistema de salut i, en especial, en l’accés i maneig de la informació sanitària, d’acord amb els diferents rols professionals de l’equip assistencial.
· Facilitar que els professionals sanitaris puguin maximitzar les funcions que aporten valor clínic en la relació amb la població.
Pel que fa al personal administratiu dels centres de salut, cal que dintre de les funcions generals que poden assumir relacionades amb l’assistència sanitària i que no tenen valor clínic s’estableixin les condicions i els criteris d’accés a la informació de salut d’aquest personal, amb el seu desplegament normatiu i posant el focus en la millora de l’accessibilitat i l’experiència dels usuaris, així com dels professionals de primera línia.
Per promoure les aportacions en relació amb els temes esmentats anteriorment, volem plantejar al portal Participa gencat les preguntes concretes següents que podrien enriquir l’anàlisi posterior:
1. Considereu que el personal administratiu pot desenvolupar funcions administratives que li siguin pròpies (ni clíniques ni sanitàries) i que, en aquests moments i en determinats casos, està desenvolupant el personal sanitari, per tal de manllevar feines administratives sense cap valor clínic a aquests professionals i fomentar el treball en equip?
2. Creu que aquesta reorganització de les tasques administratives pot redundar en una millor experiència, accessibilitat i atenció als usuaris de tots els àmbits assistencials (atenció hospitalària, primària, intermèdia i de salut mental)?
3. Penseu que aquesta reorganització de les tasques administratives pot redundar en una millor experiència i satisfacció dels professionals de l’equip assistencial?
Propostes Veure tots (20)
-
Creat el
15/04/2024 -
- 0
-
Creat el
15/02/2024 -
- 0
-
Creat el
15/02/2024 -
- 0
-
Creat el
15/02/2024 -
- 0
Compartir: