" class="part-icon-bars">

Procés participatiu del Pacte Nacional per a la Interculturalitat (PNI)

#interculturalitat PNI = Compromisos de Govern + Els teus Compromisos

Fase 2 de 4
Participació 15/10/2019 - 31/08/2020
Fases del procés

El procés participatiu del Pacte Nacional per a la Interculturalitat tindrà diferents actuacions:

  • Aportacions als compromisos de Govern: el Govern de Catalunya proposa una sèrie de compromisos, a donar compliment abans del 2030, que es recullen en el document "Compromisos del govern per a la Interculturalitat". Qualsevol persona que vulgui esmenar o debatre aquestes propostes, ho podrà fer al llarg del 2019 i del 2020, tot recollint en aquesta pàgina web totes les esmenes proposades. La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, recopilarà i processarà totes les aportacions i farà un informe de retorn que inclourà una explicació sobre quines esmenes han estat acceptades i quines rebutjades. Si voleu fer una aportació als compromisos de Govern, feu clic aquí.


  • Jornades de participació territorials i sectorials: Al llarg del 2019 i del 2020, es realitzaran sessions presencials de participació territorials i sectorials que pretenen aplegar actors clau com el món local, la societat civil organitzada i els diversos grups d'interès. Aquestes jornades tindran dues fases. La primera, de debat, ha de portar als participants a reflexionar sobre què poden fer en el seu territori, entitat, col·lectiu, etc. per la Interculturalitat. A la segona fase, de compromís, els participants podran decidir de manera autònoma quins són els seus compromisos davant la incorporació de la interculturalitat en la seva acció quotidiana. Aquests compromisos aprovats s'enviaran a l'apartat "Els Teus Compromisos" d'aquesta mateixa pàgina web, per tal que la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania els pugui incorporar al text definitiu del pacte.


  • Altres jornades de participació: Al llarg del 2020, es realitzaran jornades de participació en l'espai públic amb l'objectiu de recollir més aportacions tant als "Compromisos de Govern" com als "Teus Compromisos". Per una altra banda, en aquesta mateixa pàgina web a l'apartat "Sessions autogestionades", es facilitarà una guia per tal que qualsevol entitat, col·lectiu o grup de persones puguin treballar de forma autònoma el seu propi procés participatiu, que els permetrà aportar compromisos al Pacte Nacional per a la Interculturalitat.